En uforglemmelig Norgesferie: Her er Norges beste badehoteller

Norge har en lang og vakker kystlinje, og det å ta en Norgesferie kan så absolutt by på uforglemmelige opplevelser.

Å bo på et badehotell gir deg muligheten til å nyte sol, sjø og sand, og kombinere avslapning med moderne bekvemmeligheter.

For deg som kanskje ikke er kjent med konseptet, vil vi her gi en kort introduksjon til hva et badehotell er og hva du kan forvente når du besøker ett.

Badehoteller har sine røtter i 1800-tallet, da velstående europeere begynte å reise til kysten for å nyte fordelene ved havet og dens helbredende krefter. Disse hotellene ble populære reisemål for de som søkte avslapning, helse og velvære, og de lå ofte i naturskjønne omgivelser ved sjøen.

Et badehotell er et hotell som ligger ved kysten, ofte med direkte tilgang til en strand eller et badeområde. Mange badehoteller har også egne spa-avdelinger som tilbyr et utvalg av behandlinger og fasiliteter, som for eksempel badstuer, boblebad, svømmebassenger og massasje. Badehoteller fokuserer ofte på avslapning og velvære, og har som mål å skape en fredelig atmosfære der gjestene kan koble av og nyte sjøluften og omgivelsene.

I tillegg til spa-fasiliteter, er badehoteller ofte kjent for sin gode mat, med restauranter som serverer lokale råvarer og fersk sjømat. Aktiviteter som båtturer, fiske og vannsport er også populære blant gjestene, og gir muligheter for å utforske og nyte den norske kystkulturen.

I dette blogginnlegget vil vi presentere 6 av de beste badehotellene i Norge, som hver og en byr på unike opplevelser og fantastiske omgivelser.

1. Støtvig Hotel, Larkollen

Dette badehotellet har en lang historie som går tilbake til 1900. Selv om det opprinnelige hotellet ble revet i 2011 og erstattet med et moderne anlegg, har Støtvig Hotel bevart sin sjarm og historiske atmosfære.

Støtvig Hotel har en unik kombinasjon av norsk badehotelltradisjon og et snev av “The Hamptons” fra USAs østkyst. Her finner du mange fasiliteter og aktiviteter for både familier og par. Hotellet har både innendørs og utendørs svømmebassenger, noe som gir badeglede året rundt. I tillegg finnes et spa- og velværeområde for de som ønsker litt ekstra avkobling og pleie.

For de aktive gjestene tilbyr Støtvig Hotel et treningsrom og en bowlinghall. Hotellet har også flere spisesteder, fra en elegant restaurant med panoramautsikt over Oslofjorden til en mer avslappet bar og café. Her kan altså alle finne noe som passer deres smak og behov.

Når det gjelder overnatting, tilbyr Støtvig Hotel ulike romkategorier. Du kan velge mellom standardrom, suiter og luksuriøse leiligheter. Alle rommene er smakfullt innredet og utstyrt med moderne fasiliteter for å sikre et behagelig opphold. Støtvig Hotel er et flott sted for alle som ønsker en avslappende ferie i vakre omgivelser, og med gode fasiliteter.

Du kan lese mer om hotellet hos booking.com: Støtvig Hotel

2. Scandic Havna Hotel, Tjøme

Scandic Havna Hotel er et populært badehotell som ligger på vakre Tjøme, en øy i Vestfold og Telemark fylke. Stedet er kjent for sin storslåtte skjærgård og idylliske landskap. Dette moderne badehotellet gir deg muligheten til å nyte en herlig ferie ved sjøen med spektakulær utsikt over skjærgården og havet.

Hotellet tilbyr et bredt spekter av fasiliteter for både store og små gjester. Her finner du et stort innendørs svømmebasseng, badstuer og et velutstyrt treningsrom. Du kan også unne deg litt ekstra velvære med en avslappende massasje eller en skjønnhetsbehandling i hotellets spa.

For de som ønsker å utforske området, er det mange muligheter for aktiviteter i og rundt Scandic Havna Hotel. Du kan leie sykkel og utforske øya, prøve en av de lokale vandrerutene, eller ta en båttur og oppleve skjærgården fra sjøsiden. Om sommeren er det også en rekke vannaktiviteter tilgjengelige, som seiling og kajakkpadling.

Når det kommer til mat og drikke, kan gjestene glede seg over deilige måltider i hotellets restaurant, som serverer både lokale spesialiteter og internasjonale retter. Du kan også slappe av med en forfriskende drink i baren eller på terrassen, mens du nyter den fantastiske utsikten.

Scandic Havna Hotel har komfortable rom i ulike størrelser og stiler, fra enkle standardrom til romslige suiter. Alle rommene er innredet med moderne design og har alt du trenger for et hyggelig opphold. Scandic Havna Hotel er et ideelt valg for både par og familier som søker en avslappende ferie i naturskjønne omgivelser ved sjøen.

Du kan lese mer om hotellet hos booking.com: Scandic Havna Hotel, Tjøme

3. Hotel Refsnes Gods, Jeløy

Hotel Refsnes Gods er et historisk og sjarmerende badehotell som ligger på Jeløy, en idyllisk øy i Oslofjorden, nær Moss. Hotellet har en lang og interessant historie som strekker seg tilbake til 1767 og er kjent for sin særegne atmosfære, vakre beliggenhet og imponerende kunstsamling.

Dette ærverdige badehotellet er omgitt av en vakker park og ligger rett ved sjøen, noe som gir en følelse av ro og harmoni. Her kan du nyte lange, avslappende spaserturer i parken, bade i fjorden fra hotellets egen strand, eller slappe av i hotellets utendørs boblebad.

Refsnes Gods har også et innendørsbasseng, badstue og et velværeområde hvor du kan skjemme deg bort med en rekke behandlinger, inkludert massasje og skjønnhetspleie. Hotellets treningsrom er godt utstyrt og tilbyr en fantastisk utsikt over fjorden, slik at du kan holde deg aktiv under oppholdet.

Når det gjelder matopplevelser, kan du glede deg over utsøkte måltider i hotellets restaurant, som er kjent for sin fokus på lokale råvarer og moderne, nordiske retter. Restauranten har en imponerende vinkjeller, og her kan du også nyte en kopp te i vakre omgivelser.

Hotel Refsnes Gods tilbyr et utvalg av romtyper, fra koselige enkeltrom til luksuriøse suiter. Hvert rom er individuelt innredet med en blanding av antikke møbler og moderne bekvemmeligheter. Mange av rommene har også utsikt over fjorden. Hotellet er et ypperlig valg for par, familier og de som ønsker en avslappende og unik opplevelse i historiske omgivelser ved sjøen.

Les mer om hotellet og book et opphold her: Hotel Refsnes Gods – by Classic Norway Hotels

4. Kragerø Resort, Kragerø

Kragerø Resort er et moderne og innbydende badehotell som ligger i Kragerø, en sjarmerende kystby i Telemark. Hotellet er omgitt av vakker skjærgård, noe som gir en fantastisk ramme for et avslappende opphold ved sjøen. Kragerø Resort tilbyr et bredt spekter av fasiliteter og aktiviteter, og passer utmerket for både par, familier og vennegrupper.

En av høydepunktene ved Kragerø Resort er det imponerende spa- og velværesenteret. Her kan du nyte et bredt utvalg av behandlinger, inkludert massasje og ansiktsbehandlinger. Det finnes også et innendørsbasseng, boblebad, badstuer og et treningsstudio for de som ønsker å holde seg aktive under oppholdet.

Uteområdene ved Kragerø Resort er svært innbydende, med en egen strandlinje, brygge og flotte solterrasser. Gjestene kan leie kajakker, båter eller sykler for å utforske området og den vakre skjærgården. Hotellet har også en 18-hulls golfbane som er designet av golflegenden Gary Player, og tilbyr en fantastisk utsikt over omgivelsene.

Når det gjelder mat, tilbyr Kragerø Resort flere spisemuligheter. Hovedrestauranten serverer en variert meny med norske og internasjonale retter, mens en mer uformell café gir deg muligheten til å nyte lette måltider og drikke i en avslappet atmosfære. Hotellet har også en stilfull bar hvor du kan slappe av med en drink og nyte utsikten over fjorden.

Kragerø Resort tilbyr et godt utvalg av rom og suiter, alle med moderne innredning og komfortable senger. Mange av rommene har egen balkong og panoramautsikt over sjøen, slik at du kan nyte den vakre beliggenheten til fulle.

Les mer om hotellet og book et opphold her: Kragerø Resort, Kragerø

5. Sola Strand Hotel, Sola

Sola Strand Hotel, plassert ved den berømte Solastranden like utenfor Stavanger, er et herlig badehotell som tilbyr en autentisk og avslappende opplevelse ved kysten. Hotellet nyter godt av en fantastisk beliggenhet rett ved de gyldne sanddynene og det azurblå havet, og er en urolig opplevelse for alle besøkende.

Hotellet tilbyr et bredt spekter av fasiliteter for både ferierende og forretningsreisende. Her finner du komfortable rom og suiter, flere av dem har også enfantastisk utsikt over havet. Restauranten serverer lokale delikatesser og ferske sjømatretter, mens baren er et hyggelig sted å slappe av med en drink etter en lang dag på stranden.

For de som er interessert i aktiviteter og rekreasjon, har Sola Strand Hotel mye å tilby. Den populære Solastranden er et eldorado for vannsportentusiaster som surfer, kiter eller bare ønsker å ta en dukkert i det krystallklare vannet. Hotellet tilbyr også et spa og et treningssenter, samt møte- og konferansefasiliteter for forretningsreisende.

Med sin rike historie, imøtekommende atmosfære og fantastiske beliggenhet ved sjøen, er Sola Strand Hotel et utmerket valg for en avslappende ferie eller en romantisk helg. Utforsk de naturskjønne omgivelsene, nyt en solnedgang på stranden og la deg forføre av sjarmen ved dette klassiske norske badehotellet.

Les mer om hotellet og book et opphold her: Sola Strand Hotel, Sola

6. Quality Hotel Skjærgården, Langesund

Quality Hotel Skjærgården i Langesund er et flott badehotell ved kysten av Telemark. Dette hotellet er perfekt for alle som ønsker å tilbringe en ferie i vakre omgivelser ved sjøen og nyte den friske sjøluften. Hotellet har en rekke fasiliteter som vil gjøre oppholdet ditt så komfortabelt som mulig.

Quality Hotel Skjærgården har totalt 161 rom, alle med moderne design og fasiliteter. Rommene har flatskjerm-TV, gratis Wi-Fi, arbeidsområde og eget bad. Noen av rommene har også balkong med utsikt over sjøen.

En av de beste tingene med Quality Hotel Skjærgården er de fantastiske spa-fasilitetene. Hotellets spa-område er på hele 1200 kvadratmeter og inkluderer en rekke behandlinger og tjenester. Du kan nyte en avslappende massasje, ta en tur i badstuen eller slappe av i et av boblebadene. Hotellet har også et innendørsbasseng og en treningsstudio, så du kan holde deg aktiv mens du er der.

Quality Hotel Skjærgården har også flere restauranter og barer, inkludert en restaurant med utsikt over sjøen. Hotellets hovedrestaurant serverer frokost, lunsj og middag, og tilbyr en variert meny med både lokale og internasjonale retter. Det er også en bar som serverer drikkevarer og snacks.

For de som ønsker å utforske området rundt hotellet, er det mange aktiviteter å delta på. Du kan prøve deg på kajakkpadling, fiske eller ta en tur på sykkel. Hotellet kan også hjelpe deg med å organisere en båttur eller et besøk til en av de lokale severdighetene.

Les mer om hotellet og book et opphold her: Quality Hotel Skjærgården, Langesund

Norge har mange fantastiske badehoteller som passer for alle typer reisende, enten du er på utkikk etter luksus, avslapning, eller familievennlige aktiviteter. Vi håper denne listen inspirerer deg til å utforske alt det norske kystlivet har å by på!

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *