Berlin med barn: Topp 12 opplevelser som vil få barna dine til å hoppe av glede!

Velkommen til vår guide til den fantastiske byen Berlin – en by rik på historie, kultur, kunst og så mye mer. Men, det er ikke alt! Berlin er også en by som virkelig vet hvordan man underholder de yngste blant oss.

Vi vet godt atdet å reise med barn kan være krevende. Du må finne aktiviteter som holder dem engasjerte, steder der de kan løpe rundt og bruke opp energien, og selvfølgelig, steder hvor du som forelder også kan ha det gøy. Vel, du trenger ikke bekymre deg, fordi Berlin har alt dette og mye mer!

I denne guiden skal vi dele våre topp 10 ting å gjøre i Berlin med barn. Fra fantastiske museer som er skreddersydd for de små, til store, grønne parker perfekte for piknik og moro, har Berlin noe å by på for alle aldre.

Vi vil også gi deg noen anbefalinger om familievennlige hoteller i byen, fordi vi vet at å ha et komfortabelt og barnevennlig sted å bo er like viktig som å finne flotte steder å besøke.

Så ta en kopp kaffe, sett deg ned og begynn å planlegge ditt neste store eventyr i Berlin. Vi er sikre på at du og familien din vil ha en uforglemmelig ferie!

Så, La oss begynne, eller hva?

1. Besøk Berlin Zoo

berlin zoo, berlin med barn
Inngang til Berlin Zoo

Berlin Zoo, kjent som den eldste og mest kjente dyrehagen i Tyskland, er virkelig et dyrelivsparadis. Med over 1 500 forskjellige arter og et imponerende akvarie, tilbyr dette stedet en unik mulighet til å oppdage en verden av biodiversitet. Barn vil bli forbløffet over å se dyrene i naturlige og velpleide omgivelser – fra majestetiske løver og lekne elefanter til fargerike fisker og fascinerende reptiler.

Dyrehagen er også kjent for sitt engasjement i bevaringsarbeid, og bidrar til å beskytte og bevare mange truede arter. Dette gir barna en verdifull mulighet for læring, da de ikke bare får se dyrene, men også lærer om viktigheten av bevaring og miljøvern.

Det er også mange interaktive opplevelser tilgjengelig. Barn kan delta i dyrefôring, se på dyreshow, og til og med ha nærkontakt med noen av dyrene. Det er også flere lekeplasser, piknikområder, og restauranter på stedet, noe som gjør det til en perfekt utflukt for hele familien.

2. Utforsk det tekniske museet (Deutsches Technikmuseum)

Teknisk Museum Berlin
Teknisk Museum Berlin

Det tekniske museet i Berlin er mer enn bare et museum – det er en opplevelsesverden som tar deg på en reise gjennom tid og teknologi. Her kan barna utforske alt fra gamle tog og fly, til hvordan datamaskiner fungerer, og mye mer.

Museet er kjent for sin brede samling av artefakter, med over 100 000 objekter som dekker et bredt spekter av tekniske felt. Men det er ikke bare en passiv utstilling – mange av utstillingene er interaktive, og oppmuntrer barn til å engasjere seg og lære gjennom lek og eksperimentering.

Det er også en spesiell seksjon for yngre barn, kalt “Junior Campus”, som er dedikert til vitenskapelig oppdagelse gjennom lek. Her kan barna utforske naturvitenskap og teknologi gjennom hands-on aktiviteter og interaktive utstillinger.

3. Opplev LEGOLAND Discovery Centre

LEGOLAND Discovery Centre
LEGOLAND Discovery Centre

LEGOLAND Discovery Centre i Berlin er mer enn bare et sted å bygge med LEGO – det er et underholdningssenter dedikert til kreativitet og moro. Her kan barna dykke inn i en verden av LEGO, bygge sine egne kreasjoner, ta del i spennende aktiviteter, og til og med oppleve favorittfilmene sine i en 4D-kino.

Det er også mange tematiske avdelinger å utforske, inkludert en LEGO-duplo landsby for de yngste besøkende, en LEGO Ninjago verden for actionfylt moro, og en LEGO Friends seksjon for de som ønsker å bygge og utforske Heartlake City.

Et annet høydepunkt er “MINILAND”, hvor besøkende kan se noen av Berlins mest kjente landemerker bygget ut av LEGO-klosser.

Kjøpt billetter her: Legoland Discovery Centre her.

4. Nyt en dag i Tiergarten

Tiergarten Berlin
Tiergarten

Tiergarten er mer enn bare en park. Det er en oase midt i byen, et sted hvor familier kan slappe av og nyte en dag i solen. Med sine frodige grønne områder, svingende stier og pittoreske innsjøer, er det en perfekt måte å unnslippe byens mas og jag på.

Men Tiergarten er ikke bare kjent for sin naturlige skjønnhet. Den er også hjem til den verdensberømte Berlin Zoo, en av de mest mangfoldige og omfattende dyreparkene i verden. Med over 20,000 dyr fra 1,300 forskjellige arter, er det en fryd for både barn og voksne. Ikke gå glipp av muligheten til å besøke Panda Garden, hjemmet til de elskede kjempepandaene!

I tillegg til dyrehagen, finner du også en rekke monumenter og statuer i parken, inkludert det ikoniske Siegessäule (Victory Column) og det rørende Soviet War Memorial. Så, enten du leier en robåt, mater endene, eller bare nyter en piknik mens barna leker på en av de mange lekeplassene, er det alltid noe å gjøre og se i Tiergarten.

Så pakk en piknik, ta med en frisbee eller ball, og forbered deg på en dag med moro og eventyr i hjertet av Berlin!

5. Dra på eventyr i FEZ-Berlin

FEZ-Berlin
FEZ-Berlin

Det er ingen bedre måte å tilbringe en dag på enn å utforske alt som FEZ-Berlin har å tilby. Dette er Europas største ikke-kommersielle senter for barn og ungdom, og et mekka for læring og lek. Her kan barna dykke ned i en verden av musikk og dans, vitenskap og sport, og til og med oppleve hvordan det er å være en astronaut i deres spektakulære romfartsenter.

Bare forestill deg barnas begeistring når de får sjansen til å utforske et ekte romfartøy, lære om solsystemet, eller til og med delta i en romvandring! Og hvis det ikke er nok, er det også en rekke utendørsaktiviteter å utforske, som klatring, kanopadling og sykling. FEZ-Berlin er virkelig et paradis for barn, der de kan utforske, lære og ha det gøy.

6. Lær om historie i DDR-museet

DDR-museet er ikke bare et vanlig museum, det er en tidskapsel som tar deg tilbake til livet i Øst-Tyskland. Museet er interaktivt og inviterer besøkende til å se, røre, og oppleve historien på nært hold. Barna kan utforske en autentisk rekonstruert leilighet fra DDR-tiden, komplett med original møblering og husholdningsartikler.

I tillegg kan de lære om hverdagslivet i DDR, fra skolelivet til arbeid og fritid, og til og med prøve å kjøre en Trabant i en simulator. Det er en lærerik og fascinerende opplevelse for hele familien, og en flott måte å hjelpe barna å forstå den komplekse historien til Tyskland. Med sin engasjerende og interaktive tilnærming, er DDR-museet et must-see når du besøker Berlin med barn.

7. Oppdag vitenskapen i Spectrum

Hvis barna elsker vitenskap, vil de absolutt elske Spectrum. Dette vitenskapssenteret er en verden av oppdagelser, med over 150 interaktive utstillinger som dekker et bredt spekter av vitenskapelige disipliner, fra fysikk og biologi til teknologi og astronomi.

Barna kan få utforske alle slags spennende eksperimenter, lære om optikk ved å manipulere lys og farger, utforske kreftene som former universet vårt, og til og med prøve seg på noen av de utrolige virtuelle virkelighetsopplevelsene. Og det beste av alt, alt er designet for å være morsomt, engasjerende og tilgjengelig for alle aldersgrupper.

Spectrum er mer enn bare et museum – det er et sted hvor vitenskap blir levende, og barna får muligheten til å lære ved å gjøre. Det er en fantastisk måte å inspirere en kjærlighet til vitenskap og oppdagelse, og kanskje til og med fremtidige vitenskapsfolk!

8. Utforsk det naturlige historiemuseet (Museum für Naturkunde)

Museum für Naturkunde
Museum für Naturkunde

Har du noen gang lurt på hvordan en dinosaur så ut i virkeligheten? I det naturlige historiemuseet kan du komme nærmere svaret enn du noen gang har vært før. Her kan du stå ansikt til ansikt med en av de mest komplette dinosaurfossilene i verden. Det er som å ta et skritt tilbake i tid, til en verden som er forsvunnet for millioner av år siden.

Men museet tilbyr mer enn bare dinosaurer. Det er hjem til en utrolig mangfoldig samling av utstillinger som dekker alt fra fossiler til mineraler, fra sjeldne insekter til gigantiske meteoritter. Det er et sted hvor barna kan se naturens underverk på nært hold, og kanskje til og med lære noe nytt underveis.

Og det er ikke bare se, men også berøre. Museet har en rekke interaktive utstillinger som vil engasjere barna, oppmuntre dem til å stille spørsmål, og gi dem en forståelse av vitenskapen bak de utrolige tingene de ser.

Kjøp billett her: Naturhistorisk museum.

9. Madame Tussauds Berlin

Madame Tussauds Berlin
Madame Tussauds Berlin

Med Madame Tussauds Berlin vil du og din familie være i stand til å oppleve en dag full av underholdning og læring. Dette er ikke bare en vanlig tur til et museum, men en interaktiv opplevelse hvor du kan komme nært opp til dine favorittkjendiser laget av voks. Med mer enn 100 livaktige voksfigurer av kjente personer, kan du se alt fra verdenskjente skuespillere til sportslegender og kjente historiske figurer.

En av høydepunktene ved Madame Tussauds Berlin er muligheten til å fordype deg i den mest ikoniske perioden av Berlins historie, de gylne 1920-årene. Her kan du danse Charleston med den kjente danseren Josephine Baker, nyte en drink med Marlene Dietrich og feire med Liza Minelli i hennes rolle som ‘Sally Bowles’ på den legendariske Kit Kat Club​

Kjøp billett her: Madame Tussauds Berlin.

10. Sea Life Berlin

Dette akvariet gir deg sjansen til å utforske en fascinerende undervannsverden, med over 5.000 marine skapninger fra forskjellige habitater rundt om i verden. Her kan du komme ansikt til ansikt med alt fra fargerike tropiske fisker til majestetiske haier. Det er også muligheter for å lære mer om disse skapningene gjennom interaktive skjermer og live foredrag.

Barna vil garantert elske å utforske ‘Rainforest Adventure’, hvor de kan møte alt fra pirajaer til giftige dartfrosker. De kan også gå gjennom en fantastisk 180-graders gjennomsiktig tunnel, som gir dem en følelse av å være midt i et tropisk hav, omgitt av fargerike fisker og koraller. For de som er modige nok, er det til og med muligheter for å berøre noen av skapningene i berøringstanken.

Kjøp billett her: Sea Life Berlin.

11. Besøk Mauerpark

Mauerpark
Mauerpark

Hvis du er i Berlin på en søndag, er et besøk til Mauerpark et must. Dette tidligere ingenmannslandet mellom Øst- og Vest-Berlin blir til et pulserende marked, fullt av matboder som selger alt fra tyske pølser til tyrkisk kebab, og håndlagde kunsthåndverk som vil gi deg den perfekte suveniren å ta med hjem.

Men Mauerpark er ikke bare for voksne. Det er også et paradis for barn. Med en stor lekeplass som inkluderer et stort utvalg av lekeapparater, er det nok av plass for barna å løpe rundt, klatre, og bare være barn. Og hvis de er modige nok, kan de til og med få sjansen til å synge karaoke foran en entusiastisk mengde på parkens berømte karaoke scene!

12. Utforsk de mange lekeplassene rundt om i byen

Lekeplass i Berlin
Lekeplass i Berlin

Berlin er en svært barnevennlig by, og det vises i det utrolige utvalget av lekeplasser som er spredt rundt om i byen. Fra små, intime lekeplasser gjemt bort i roligere nabolag, til store, spennende lekeområder i byens parker, så har hver lekeplass har sitt eget unike preg.

Noen har store sklier som snor seg ned fra trehus, andre har kreative klatrestativer formet som sjødyr eller romskip, og noen har til og med interaktive kunstinstallasjoner som barna kan utforske. Med så mange valg, er det alltid en ny opplevelse som venter rundt neste hjørne. Uansett hvor du er i byen, vil du alltid være i nærheten av et sted der barna kan løpe, leke og utforske.

Familievennlige hoteller i Berlin

Her er noen av de beste familievennlige hotellene i Berlin som vil gjøre oppholdet ditt så behagelig og gøy som mulig. isse hotellene er spesielt designet for å møte behovene til familier, med alt fra romslige familierom, til barnevennlige fasiliteter og aktiviteter som vil holde de små engasjert og underholdt.

MEININGER Hotel Berlin Tiergarten:

Dette hotellet pleide å være en bryggeri, og det har bevart mye av sin sjarm i innredningen. Hotellet har over 238 rom med totalt 848 senger, og tilbyr et gjestekjøkken og et spillområde i de offentlige områdene, noe som skaper en hyggelig atmosfære for familier.

Alle rommene har eget bad med dusj, toalett og flatskjerm-TV. Hotellet har også familierom og tilbyr tjenester som romservice og selvbetjent vaskeri. Beliggenheten er også attraktiv, da hotellet befinner seg i et kjøpesenter med over 100 butikker, som gir enkel tilgang til shopping.

Book et rom her: MEININGER Hotel Berlin Tiergarten.

Lulu Guldsmeden

Dette er et unikt, familieeid boutique-hotell som ligger på Potsdamer Platz. Gjestene kan be om at en trehuske henges opp i rommet deres, noe som er både morsomt for barn og voksne.

Alle rommene har himmelsenger, balinesiske møbler og et moderne bad. Hotellet har et sterkt fokus på bærekraft, med økologiske badeprodukter og toalettpapir laget av 100% resirkulert papir.

Hotellet har også en restaurant, Saeson, som tilbyr et bredt utvalg av økologiske retter. Frokost kan inkluderes i romprisen og serveres inntil kl. 10.30 på hverdager og 11.00 i helgene.

Hotellet leier også ut sykler, noe som er ideelt for å utforske nærliggende attraksjoner som Tiergarten, Zoo Berlin, Victory Column-monumentet og den romantiske innsjøkaféen Cafe am Neuen See.

Book et rom her: Lulu Guldsmeden.

INNSiDE by Meliá Berlin Mitte

INNSiDE by Meliá Berlin Mitte er et annet godt valg for familier som reiser til Berlin. Dette hotellet er kjent for sine romslige rom og komfortable møbler, noe som er ideelt for familier som trenger litt ekstra plass.

Fasilitetene inkluderer romservice og flatskjerm-TV, noe som er flott for avslappende kvelder på rommet etter en lang dag med sightseeing. Hotellet har også familierom tilgjengelig, noe som betyr at det er plass til alle. Et ekstra puss er det er inkludert minibar med påfyll!

Book et rom her: INNSiDE by Meliá Berlin Mitte.

NH Collection Berlin Mitte Friedrichstrasse

NH Collection Berlin Mitte Friedrichstrasse er et utmerket hotell for familier på grunn av dets sentrale beliggenhet og imøtekommende personale. Rommene er komfortable og velutstyrte, og hotellet tilbyr romservice for ekstra bekvemmelighet.

Et av høydepunktene er frokostbuffeen, hvor du kan starte dagen med et deilig måltid før du utforsker byen.

Book et rom her: NH Collection Berlin Mitte Friedrichstrasse.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *