En uforglemmelig familieferie: Ting å gjøre på Kreta med barn

Kreta med barn

Er du nysgjerrig på Kreta som et familievennlig reisemål? Da har du kommet til rett sted! I dag skal vi ta dere med på en liten reise og dele noen verdifulle tips og anbefalinger om hva du kan gjøre på Kreta med barna dine.

Kreta, denne nydelige greske øya, er et ekte paradis for familier. Med sin blendende sol, krystallklare hav, rike historie, og fristende greske mat, finnes det garantert noe som vil tilfredsstille hver eneste familiemedlem. Så, la oss dykke inn i det og begynne denne spennende reisen!

Familievennlige strender på Kreta

Elafonisi Beach
Elafonisi Beach

Ingen tur til Kreta ville være komplett uten å fordype seg i øyas naturlige skjønnhet, og hva er et bedre sted å starte enn de fantastiske strendene?

Kreta er kjent for sine utrolig vakre strender som passer for familier med barn i alle aldre. Så, la oss ta en titt på noen av de mest familievennlige strendene på øya.

 • Elafonisi Beach: Forestill deg et sted hvor sanden er så fin som mel og havet skinner i nyanser av turkis og blått – det er Elafonisi-stranden i et nøtteskall. Denne stranden, som ofte blir sammenlignet med en karibisk strand, er et ideelt valg for familier. Det grunne, varme vannet og de trygge lekeområdene gjør det til et perfekt sted for barn å bygge sandslott og ta en avslappende svømmetur.
 • Balos Lagoon: Når du kommer til Balos Lagoon føles det nesten som å være i et postkort. Med sin blendende blanding av hvit sand og krystallklart vann, gir denne lagunen deg følelsen av å være i et tropisk paradis. Det som gjør den enda mer attraktiv for familier med små barn, er det grunne vannet i lagunen, som tilbyr et trygt og underholdende sted for de små å leke.
 • Falassarna Beach: Dette er en annen perle på vestkysten av Kreta. Falassarna er kjent for sitt krystallklare vann og brede, gyldne sandstrand. Stranden er veldig godt organisert, med solsenger, parasoller, og flere steder å kjøpe mat og drikke. Det grunne vannet gjør det til et trygt sted for barn å leke.
Stavros Beach
Stavros Beach
 • Stavros Beach: Stavros Beach ligger i nærheten av byen Chania, og er en avslappet, familievennlig strand med rolig vann som er ideelt for små barn. Her kan du også gjenkjenne scener fra filmen “Zorba the Greek” som ble filmet her.
 • Marathi Beach: Dette er en annen nydelig strand i nærheten av Chania. Marathi er kjent for sin fine sand og rolige vann, noe som gjør det til et flott sted for familier med små barn. I tillegg er det mange tavernaer i nærheten hvor du kan smake på deilige greske retter.
 • Matala Beach: Matala, på sørkysten av Kreta, er berømt for sine neolittiske hulehus, men det er også en flott strand for familier. Sanden er myk og gyllen, og det er mange fasiliteter tilgjengelig.

Flere av disse strendene er utstyrt med nødvendige fasiliteter som toaletter, dusj, og noen steder for snacks, noe som gjør dem enda mer passende for en dagstur med barna. Så pakke piknikkurven, ta med badeleker, og forbered deg på en fantastisk dag på stranden med familien!

Husk å alltid sjekke værforholdene før du drar til stranden, spesielt hvis du har små barn. Det er også viktig å ha med nok solkrem, da solen på Kreta kan være ganske sterk, spesielt midt på dagen.

Morsomme aktiviteter for barn

Cretaquarium

Kreta er ikke bare hjem til fantastiske strender, men også en rekke spennende aktiviteter som passer for barn i alle aldre. Enten barna dine elsker å lære om naturen, vil løpe rundt i en fornøyelsespark, eller utforske kreative aktiviteter, så vil ikke Kreta skuffe dere. La oss utforske noen av de mest spennende attraksjonene!

 • Cretaquarium: Ta barna dine med til en verden under havoverflaten i Cretaquarium, et av de største og mest moderne akvariene i Europa. Med over 2000 sjødyr og 200 forskjellige arter i 60 bassenger, gir Cretaquarium en utrolig mulighet til å utforske Middelhavets marine liv. Fra fargerike koraller og mystiske haier til forskjellige arter av maneter og skilpadder, vil dette besøket være både lærerikt og underholdende. Cretaquarium er kjent for sin innsats for bevaring og opplysende programmer, så ikke gå glipp av denne muligheten til å undervise barna dine om viktigheten av havbevaring.
 • Aquaplus Waterpark: Når temperaturen stiger, er det ingenting bedre enn en dag med vann moro. Aquaplus Waterpark, lokalisert i nærheten av byen Hersonissos, er et perfekt sted for dette. Parken er delt inn i to deler – en for voksne og en for barn, slik at både barn og voksne kan ha det gøy på deres eget nivå. Fra nervepirrende vannsklier til bølgebasseng og et rolig område for små barn, har denne parken noe for alle. Dessuten er det mange solsenger og parasoller for de som bare ønsker å slappe av.
 • Star Beach Water Park: Enda en populær vannpark, Star Beach Water Park ligger også i nærheten av Hersonissos. Dette stedet har mye mer enn bare vannsklier. Foruten det brede utvalget av vannattraksjoner, tilbyr Star Beach også muligheten for vannsport som vannski og parasailing. For de minste barna er det et trygt lekeområde hvor de kan kose seg. I tillegg til dette, kan dere nyte live DJ forestillinger og forskjellige show som arrangeres gjennom dagen.
Dinosauria Park Kreta
Dinosauria Park Kreta
 • Dinosauria Park: Hvis barna dine er fascinert av dinosaurer, er Dinosauria Park et must-besøk sted. Parken er hjem til mer enn 50 livsstørrelse dinosaur modeller og tilbyr en morsom og interaktiv måte å lære om disse forhistoriske skapningene. Her kan barna grave etter fossiler i sanden, se en 5D kino, og mye mer.
 • Hesteridning: For barn som elsker dyr, og spesielt hester, kan en ridetur rundt det vakre landskapet på Kreta være en minneverdig opplevelse. Det er flere staller rundt øya som tilbyr rideturer for alle ferdighetsnivåer, og noen tilbyr en annerledes og morsom opplevelse for barna.
 • Amazonas Park: Amazonas Park er en liten dyrepark i nærheten av byen Agios Nikolaos. Her kan barna komme nært innpå forskjellige dyrearter, som aper, papegøyer, kenguruer og mer. Dyrepasserne er vennlige og kunnskapsrike, og glad i å dele interessante fakta om dyrene.
 • Escape Rooms: For de eldre barna, kan en tur til et Escape Room være en spennende aktivitet. Det er flere Escape Rooms på Kreta, som tilbyr forskjellige temaer og vanskelighetsgrader. Dette er en morsom måte å oppmuntre teamarbeid og problemløsning.
 • Keramikk-kurs: Hvis barna dine liker å være kreative, kan de ta et keramikk-kurs. Det er flere steder på Kreta hvor de kan lære om denne gamle håndverkskunsten, og til og med lage sitt eget keramikk å ta med hjem som en suvenir.

Husk at det er lurt å planlegge på forhånd og sjekke åpningstider for de forskjellige attraksjonene, spesielt i lavsesongen. Og ikke glem å pakke med nok vann, snacks og solkrem for disse eventyrene!

Utflukter for naturelskere

Samaria Gorge Kreta
Samaria Gorge Kreta

Hvis familien din har en kjærlighet for naturen, har Kreta noen virkelig fantastiske naturopplevelser å tilby. Fra majestetiske fjell og dype juv til rolige innsjøer og frodige skoger, er det mange muligheter for å utforske og lære mer om øyas rike naturarv. Her er noen av de beste naturopplevelsene for barn:

 • Samaria Gorge: Dette er Europas lengste juv, og en fottur her er virkelig en uforglemmelig opplevelse. Den 16 kilometer lange turen er kanskje litt for utfordrende for små barn, men for de litt eldre barna er det en flott måte å utforske øyas fantastiske natur på. Langs veien vil du se ville geiter, forskjellige fuglearter, og kanskje til og med noen sjeldne blomster. Husk å ta med rikelig med vann, gode sko og solkrem.
 • Lake Kournas: Kretas eneste naturlige ferskvannssjø, Lake Kournas, er et flott sted for en avslappende piknik. Området rundt sjøen er perfekt for en rolig spasertur, og du kan også svømme i sjøen eller leie en pedalbåt. Det er mange tavernaer rundt sjøen hvor du kan smake lokale retter.
 • Botanical Park & Gardens of Crete: For en mer avslappet naturopplevelse, kan du ta barna dine til denne botaniske hagen. Her kan dere se hundrevis av forskjellige planter og trær, både lokale og fra hele verden. Her finner dere også en liten dyrehage med noen lokale dyrearter.
Spinalonga-Island
Spinalonga-Island
 • Spinalonga Island: Ta en båttur til denne lille øya, som er kjent for sin venetianske festning og som en tidligere leprakoloni. Turen rundt øya er en flott måte å lære om Kretas historie, og utsikten er spektakulær.

Lokal mat barn vil elske

Souvlaki
Souvlaki

Når det kommer til mat, er Kreta et sant paradis. Øyas rike kulinariske tradisjon gjenspeiler seg i de mange deilige rettene som er tilgjengelige. Og som en bonus, er mange av disse rettene er barnvennlige. Her er noen av de lokale spesialitetene barna dine vil elske:

 • Souvlaki: En av de mest kjente greske rettene, souvlaki, er et sikkert valg for barn. Dette er grillet kjøtt på spyd, som ofte serveres med pommes frites og tzatziki, en deilig yoghurtsaus. Souvlaki er både velsmakende og enkel å spise, noe som gjør det til en favoritt blant de yngste.
 • Loukoumades: Etter en velsmakende måltid, er det tid for dessert, og hva kan være bedre enn noen søte, klebrige loukoumades? Disse små deigbollene er dypt stekt til de er gyllenbrune, og deretter dekket med honning og drysset med kanel. De er søte, deilige, og barna vil elske dem!
 • Moussaka: En annen populær gresk rett, moussaka, er en slags lasagne laget med poteter, aubergine, kjøttdeig og en kremet bechamelsaus på toppen. Dette er en rik og velsmakende rett som selv de mest kresne barna vil nyte.
gyros
Gyros
 • Gyros: Dette er en annen type grillet kjøtt som serveres i en pita med tomater, løk, tzatziki-saus og ofte pommes frites. Gyros er enkel å spise på farten og er ofte en stor hit blant barna.
 • Dakos: En kretisk spesialitet, dakos er en type bruschetta laget med tørt brød, friske tomater, fetaost, olivenolje og krydder. Selv om det høres enkelt ut, er smaken fantastisk. Hvis barna dine liker pizza, kan de også like dakos!
 • Friske frukt og grønnsaker: Kreta er kjent for sine ferske frukt og grønnsaker, som du kan kjøpe fra lokale markeder. Det er ingenting bedre enn å nyte en fersk, søt vannmelon på en varm sommerdag!

Det er alltid en god idé å introdusere barna dine for lokal mat når du reiser. Det utvider deres kulinariske horisonter og lar dem lære mer om kulturen de besøker. Og husk, mange greske tavernaer og restauranter er svært familievennlige, så ikke nøl med å spørre om barnemenyer eller tilpasninger.

Familievennlige hoteller på Kreta

Å finne det rette hotellet kan ofte være nøkkelen til en vellykket familieferie. Heldigvis er det mange familievennlige hoteller på Kreta som tilbyr flotte fasiliteter og ligger i nærheten av noen av øyas hovedattraksjoner. Her er noen høyt rangerte hoteller som du kan finne på Booking.com:

Elounda Peninsula All Suite Hotel

Dette luksushotellet ligger i Elounda, og tilbyr romslige suiter med privat basseng. Hotellet har også et barneklubb, flere restauranter og en fantastisk beliggenhet rett ved havet.

Les mer om hotellet, og book et rom her: Elounda Peninsula All Suite Hotel

Galaxy Hotel Iraklio

Dette hotellet ligger i Heraklion, Kretas hovedstad, og er et flott utgangspunkt for å utforske byens mange severdigheter. Hotellet har en stor utendørsbasseng, en lekeplass for barn, og tilbyr familierom.

Les mer om hotellet, og book et rom her: Galaxy Hotel Iraklio

Aldemar Knossos Royal

Ligger i Hersonissos, er dette hotellet kjent for sin fantastiske arkitektur og vakre hager. Hotellet tilbyr en barnepark, et miniklubb og flere bassenger, samt en rekke andre fasiliteter for barn.

Les mer om hotellet, og book et rom her: Aldemar Knossos Royal

Creta Maris Beach Resort

Dette feriestedet i Hersonissos er en ekte perle for familier, med en beliggenhet rett ved stranden, flere bassenger, en vannpark, en barnepark og et miniklubb. Rommene er romslige og noen av dem har havutsikt.

Les mer om hotellet, og book et rom her: Creta Maris Beach Resort

Blue Marine Resort & Spa

Ligger i Agios Nikolaos, tilbyr dette hotellet fantastisk utsikt over havet, romslige familierom, og en barnepark. Det er også flere restauranter å velge mellom, en spa og en rekke vannsportaktiviteter tilgjengelig.

Les mer om hotellet, og book et rom her: Blue Marine Resort & Spa

Husk at det alltid er en god ide å bestille på forhånd, spesielt i høysesongen, for å sikre at du får rommet og hotellet du ønsker. Lykke til med å planlegge din drømmeferie til Kreta med barna!

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *