New York for nybegynnere: De 7 beste områdene å bo i for førstegangsbesøkende

New York City er en av de mest populære destinasjonene i verden, og det er ikke uten grunn.

Denne livlige byen har noe å tilby for alle, fra spennende attraksjoner, kultur, shopping og god mat til en pulserende atmosfære.

Når du planlegger turen til New York, kan det være lurt å huske på følgende 5 råd:

 1. Vurdér beliggenheten før du bestiller hotell:
  New Yorks metrosystem fungerer helt formidabelt, og det er den enkleste måten å komme seg rundt i byen på. Et godt råd er å finne et hotell som ligger like i nærheten av en metrostasjon.
 2. Tenk på budsjettet:
  Dette er en dyr by å bo i, så det er viktig å ha et budsjett i bakhodet når du velger hotell. Du kan forvente å betale rundt 1000 kroner per natt for et “billig” hotellrom, mens mer sentralt beliggende hoteller kan koste mellom 2000 og 3000 kroner per natt.
 3. Vurdér fasilitetene:
  Noen hoteller tilbyr ting som treningsstudio, svømmebasseng og restaurant, mens andre kanskje ikke har så mange fasiliteter. Vurdér hva som er viktigst for deg og sørg for å undersøke hva hvert hotell tilbyr før du bestiller. Det er jo liten vits i å betale ekstra for fasiliteter som du aldri kommer til å benytte deg av uansett.
 4. Tenk på støynivået:
  New York er en by som aldri sover, så du bør vurdere hvor stille du ønsker det skal være på rommet ditt. Hvis du ønsker å bo i et roligere område, bør du søke etter hotell i mindre travle nabolag, mens hvis du ikke bryr deg så mye om støy, kan du finne gode tilbud i mer sentralt beliggende områder.
 5. Vurdér sesongen:
  Generelt sett er “høysesong” fra april til oktober, men hotellene kan være billigere midt på sommeren, når folk er mer interessert i feriedestinasjoner med vann og strand. Den billigste tiden å besøke New York er ofte fra januar til mars, når det fortsatt er kaldt og byen ikke lenger kan lokke med juleshopping eller nyttårsaften på Times Square.

Med disse tipsene i bakhodet, kan du lettere finne det perfekte stedet å bo i New York. La oss se nærmere på 7 områder som kan være verdt å vurdere:

1. Midtown Manhattan

New York Times Square

Midtown Manhattan er et populært område for førstegangsbesøkende i New York fordi det har mange turistattraksjoner og er et sentralt beliggende område. I Midtown finner du mange kjente landemerker som Times Square, Rockefeller Center og Broadway teaterdistrikt.

Midtown har også et stort utvalg av hoteller i alle prisklasser, samt en rekke restauranter, kafeer og butikker.

Midtown kan være litt hektisk, men det er et svært sentralt sted å bo. Det er enkelt å komme seg rundt i midtown med offentlig transport, som subway, buss og taxi, så du kan enkelt besøke andre deler av byen fra der du bor.

Finn hoteller i Midtown Manhattan her:

Booking.com

2. Upper West Side

Upper West Side er et roligere, familievennlig område på den vestlige siden av Central Park.

Her finner du mange historiske boligblokker og eksklusive butikker og restauranter. Dette området er også kjent for sin kultur, og har museer som American Museum of Natural History og Lincoln Center for the Performing Arts innenfor rekkevidde.

Finn hoteller i Upper West Side her:

Booking.com

3. Lower Manhattan (downtown):

Lower Manhattan, eller downtown, er hjem til Wall Street, Freedom Tower og Battery Park.

Dette området har også et stort utvalg av trendy restauranter og kule klubber og barer.

Lower Manhattan er også perfekt for de som vil være nær fergeterminalen til Frihetsgudinnen og Ellis Island.

Finn hoteller i Downtown her:

Booking.com

4. Brooklyn

Brooklyn Bridge

Brooklyn er den største av New Yorks fem bydeler, og dette området har blitt svært populært de siste årene. Brooklyn har en mer avslappet atmosfære enn Manhattan, og kan også være et rimeligere alternativ.

Her finner du mange kule, indie-områder som Williamsburg, Park Slope og Greenpoint, samt et stort utvalg av trendy restauranter og kafeer. Brooklyn er også kjent for sine mange parker, inkludert Prospect Park og Brooklyn Bridge Park.

Brooklyn ligger over elven East River fra Manhattan, og du kan enkelt komme deg til og fra byen med metrostasjoner som Borough Hall og Atlantic Avenue-Barclays Center.

Finn hoteller i Brooklyn her:

Booking.com

5. Queens

Togstasjon i Queens, New York

Queens er New Yorks største bydel, og dette området har et mangfoldig befolkning og en rekke kulturelle attraksjoner.

Queens er kjent for sine mange museer, inkludert MoMA PS1 og Noguchi Museum, samt for sine populære matmarkedet, Queens Night Market. Dette området er også hjem til LGA (LaGuardia) flyplass.

Finn hoteller i Queens her:

Booking.com

6. Harlem

Harlem er et historisk område på den nordlige delen av Manhattan, og dette stedet er kjent for sin rike kultur og historie. Harlem har vært hjem for mange kjente afroamerikanske kunstnere og intellektuelle, og området har et stort utvalg av kirker, museer og kulturarvsteder.

Området har gjennomgått en revitalisering de siste årene, og tilbyr nå et bredt utvalg av restauranter, kafeer og barer, samt et aktivt natteliv.

Finn hoteller i Harlem her:

Booking.com

7. The Bronx

The Bronx er den nordligste bydelen i New York City, og dette området er kjent for sine store parker, inkludert New York Botanical Garden og Bronx Zoo.

The Bronx er også hjem til Yankee Stadium, hvor du kan se baseballkamper.

Området har også et stort utvalg av latinamerikanske restauranter og kulturarvsteder.

Finn hoteller i The Bronx her:

Booking.com

Til slutt vil vi gjerne understreke at New York er en fantastisk by med mange forskjellige områder og nabolag å utforske. Uansett hvor du velger å bo, vil du sannsynligvis ha en minneverdig opplevelse og komme hjem med mange gode minner.

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *