Reiseguide til Santorini – Alt du trenger å vite før du drar

Santorini er en øy som virkelig har alt – vakker natur, fantastisk arkitektur og en rik historie.

Øya er kjent for sin unike hvitkalkede bygninger med blå kupler, dramatiske klipper og fantastisk utsikt over havet.

Santorini har også en av de mest spektakulære solnedgangene i verden, og har blitt en populær destinasjon for bryllupsreiser og romantiske ferier.

Men Santorini har også mye å tilby for de som er ute etter mer action – med aktiviteter som vannsportsaktiviteter, dykking og fotturer til vulkanen Nea Kameni.

I dette blogginnlegget skal vi utforske alt som gjør Santorini så spesiell og hvorfor denne øya burde stå øverst på din reise-bucket-liste!

10 utrolige fakta om Santorini

For å bli litt bedre kjent med Santorini, så starter vi med å gi deg noen utrolige fakta om denne vakre øya.

  1. Santorini er en vulkansk øy som ble dannet etter en massiv vulkansk eksplosjon for ca. 3 600 år siden. Eksplosjonen førte til at store deler av øya forsvant og et gigantisk krater ble dannet, som i dag utgjør en stor del av øyas naturskjønnhet.
  2. Santorini er kjent for sin unike arkitektur, med hvitkalkede hus med blå kupler og dører. Dette er en stil som har blitt en del av øyas identitet og er inspirert av den greske byggestilen.
  3. Øya har en av de mest spektakulære solnedgangene i verden, som kan sees fra flere steder, spesielt fra byene Oia og Fira.
  4. Santorini er en av de mest populære bryllupsdestinasjonene i verden, og mange par velger å gifte seg på øya på grunn av den romantiske stemningen og vakre naturen.
  5. Santorini har flere arkeologiske steder, inkludert Akrotiri, en antikk by som ble begravet under aske og vulkansk stein i den gamle vulkanske eksplosjonen. Dette stedet anses som en av de mest betydningsfulle arkeologiske funnene i Egeerhavet.
  6. Øya har også en rik vinproduksjonshistorie, med flere lokale vingårder som produserer kvalitetsvin. Santorini er spesielt kjent for sin Vinsanto, en søt dessertvin som er laget av soltørkede druer.
  7. Santorini er også kjent for sin lokale matkultur, med ferske sjømatretter og lokale delikatesser som fava (en gul ertepuré), hvit aubergine og cherrytomater.
  8. Øya har flere fantastiske strender, inkludert de sorte sandstrendene på Perissa og Kamari, og de røde sandstrendene på Akrotiri.
  9. Santorini har en aktiv vulkan som kan besøkes med båt fra havnen i Fira. Vulkanen gir fantastisk utsikt over havet og gir en unik mulighet til å se på vulkanens aktivitet på nært hold.
  10. Øya har også et rik kunst- og kulturliv, med flere kunstgallerier og kulturelle arrangementer som finner sted gjennom hele året. Santorini er et flott sted for kunstentusiaster og de som er interessert i kulturhistorie.

Hvordan kommer man seg til Santorini?

Det er flere flyselskaper som tilbyr direkteflyvninger til Athen, og derfra kan du fly videre til Santorini. Flytiden fra Athen til Santorini er vanligvis rundt 45 minutter til en time, avhengig av hvilket flyselskap du velger og eventuelle stopp underveis. Det er flere flyselskaper som tilbyr direkteflyvninger fra Athen til Santorini, og det er også mulig å velge en flyrute med en kort mellomlanding på en annen gresk øy. Santorini har en egen flyplass som tar imot fly fra flere større europeiske byer, så du kan være trygg på at du vil finne en flyreise som passer dine behov og tidsplan.

Hvis du ønsker å reise med ferge, må du først reise til Athen og så ta en ferge derfra. Det er flere fergeselskaper som tilbyr ruter mellom Athen og Santorini, og reisetiden varierer avhengig av hvilken ferge du velger. Vanligvis tar en direkte ferge fra Athen til Santorini mellom 4 og 8 timer. Fergeturen gir deg en mulighet til å oppleve det vakre Egeerhavet på en unik måte og nyte utsikten over det blå havet og de omkringliggende øyene.

Du kan forsjekke ut fergetider på Ferryhopper.

Er Santorini barnevennlig?

Ja, selv om Santorini er mest kjent som en romantisk destinasjon for par, er det fortsatt en flott destinasjon for familier med barn. Det finnes mange aktiviteter og steder å utforske som passer for alle aldre, som for eksempel en båttur rundt kalderaen, å besøke en av øyas strender, ta taubanen fra havnen til Thira, og å gå på tur til de gamle ruinene av Thira.

Imidlertid kan det være litt vanskelig å navigere i noen av områdene med barnevogn på grunn av mange trapper og ujevne veier, så det kan være lurt å ha en bæresele eller ryggsekk for å bære barnet ditt rundt med, dersom du reiser med en baby.

Alt i alt er Santorini en flott destinasjon for familier som ønsker å oppleve den greske øykulturen sammen. Selv om det kan være litt mer fokus på par og romantikk, er det fortsatt mye å gjøre og se for hele familien.

Hvordan er prisnivået i Santorini?

Prisnivået i Santorini kan variere avhengig av sesongen og området man befinner seg i. Generelt sett er Santorini kjent for å være et noe dyrere reisemål sammenlignet med mange andre greske øyer.

De mest populære områdene som Oia og Fira kan ha høye priser på overnatting, restauranter og butikker. Imidlertid kan man finne rimeligere alternativer i mindre turistifiserte områder som for eksempel Perissa og Kamari.

Prisene på mat og drikke kan variere, men det er vanligvis mulig å finne både rimelige og dyrere alternativer, avhengig av hva man velger å spise og hvor man spiser det. Samlet sett kan man si at Santorini kan være en litt dyrere destinasjon, men det er også mulig å tilpasse seg et budsjett hvis man planlegger i forkant og gjør litt research.

Når er det best å reise til Santorini?

Den beste tiden å besøke Santorini er fra april til juni og september til november. Da er n\været er mildt, solen skinner og turiststrømmen er mindre enn i høysesongen i juli og august. Temperaturene kan variere mellom 20-25 grader, noe som er ideelt for å utforske øya og nyte de vakre strendene.

Vær imidlertid oppmerksom på at det kan være kaldt om kvelden, spesielt i april og november, så det er lurt å pakke med seg litt varmere klær.

Hvis du liker varmt vær og ønsker å bade i Egeerhavet, er juli og august de varmeste månedene med temperaturer som kan nå opp til 30 grader, men da kan det også være veldig overfylt og dyrt.

Santorini måned for måned

Januar
Santorini er vanligvis rolig i januar, med en gjennomsnittlig temperatur på 14°C og noen regnfulle dager. De fleste turistattraksjonene og restaurantene vil være stengt, men det kan være et godt tidspunkt å utforske øya og oppleve den rolige atmosfæren.

Februar
Februar er fortsatt en rolig måned på Santorini, men været begynner å bli mildere med gjennomsnittstemperaturen på 15°C. Dette er en fin tid for å gå tur i de pittoreske landsbyene og smake på lokal mat og vin.

Mars
Mars kan fortsatt være litt kjølig på Santorini, med en gjennomsnittstemperatur på 17°C, men det er en flott tid for å se øyas berømte blomster, spesielt i den sjarmerende landsbyen Pyrgos.

April
I april begynner temperaturen å stige til 20°C og turistsesongen starter å ta av. Du kan besøke strendene og nyte solskinnet, men havet kan fortsatt være litt kaldt for svømming. Det er også påskeferie i Hellas, og du kan oppleve den unike feiringen på Santorini.

Mai
Mai er en av de beste månedene for å besøke Santorini, med gjennomsnittstemperaturer på 24°C og lite regn. Dette er også tiden for vin- og matfestivaler, og du kan smake på noen av øyas deilige retter og drikkevarer.

Juni
Juni er starten på høysesongen på Santorini, og været er fantastisk med en gjennomsnittstemperatur på 28°C. Dette er den beste tiden å nyte øyas strender og vannsportaktiviteter, og det er mange festivaler og arrangementer å delta på.

Juli
Juli er en travel måned på Santorini, med en gjennomsnittstemperatur på 30°C og høye turisttall. Øya kan bli overfylt, men det er fortsatt mange ting å gjøre og se, inkludert det berømte solnedgangen i Oia.

August
August er den varmeste måneden på Santorini, med gjennomsnittstemperaturer på 30°C og høy luftfuktighet. Dette er en travel måned på øya, og det kan være utfordrende å finne overnatting og reservasjoner til restauranter.

September
September er en flott måned å besøke Santorini, med en gjennomsnittstemperatur på 27°C og mindre turister enn i august. Havet er fortsatt varmt nok til å bade,og det er fortsatt mange festivaler og arrangementer å delta på, inkludert den berømte vindfestivalen.

Oktober
I oktober begynner temperaturen å synke, men været er fortsatt mildt med gjennomsnittstemperaturer på 23°C. Dette er en flott tid å besøke Santorini hvis du vil unngå folkemengdene og fortsatt nyte øya og dens skjønnhet.

November
November er en av de roligste månedene på Santorini, med en gjennomsnittstemperatur på 19°C og noen regnfulle dager. Det er fortsatt mulig å gå tur og besøke noen av de lokale attraksjonene, men mange restauranter og butikker vil være stengt.

Desember
Desember kan være en rolig og avslappende måned på Santorini, med en gjennomsnittstemperatur på 15°C. Dette er en flott tid å besøke øya hvis du vil unngå folkemengdene og nyte de vakre vinterutsiktene. Det kan også være en flott tid å smake på noen av øyas julegodterier og tradisjonelle retter.

Santorinis strender

Blant de mange attraksjonene på Santorini, er strendene spesielt populære. Her kan besøkende nyte krystallklart vann, myk svart sand, dramatisk landskap og et bredt utvalg av vannsportsaktiviteter.

Perissa Beach: Svart sand og turkisblått vann

Perissa Beach er kjent for sin vakre svarte sand og turkisblått vann. Stranden er også hjem til mange solsenger og parasoller som tilbys av de lokale restaurantene og barene. Du kan nyte en deilig matbit eller forfriskende drink mens du slapper av i solen og beundrer den fantastiske utsikten over Egeerhavet.

Denne vakre stranden ligger i nærheten av byen Perissa, som er kjent for sine koselige tavernaer, butikker og natteliv. Besøkende kan enkelt ta buss eller drosje til stranden fra hovedstaden i Fira, som ligger omtrent 20 kilometer unna.

Kamari Beach: Langgrunn strand og mange fasiliteter

Kamari Beach er en langgrunn strand med myk svart sand. Stranden er godt utstyrt med solsenger, parasoller og strandbarer. Det finnes også et bredt utvalg av vannsportaktiviteter tilgjengelig for de som ønsker å utforske havet, inkludert windsurfing og kajakkpadling. Med mange hoteller og restauranter i nærheten, er Kamari Beach et flott sted å tilbringe dagen.

Stranden ligger i nærheten av det gamle Thera, en arkeologisk utgravning som viser restene av en gammel by. Besøkende kan enkelt ta buss eller drosje til Kamari Beach fra hovedstaden i Fira.

Red Beach: Uvanlig skjønnhet og dramatisk landskap

Red Beach er kjent for sin uvanlige skjønnhet og dramatiske landskap. Den svarte og røde sanden og de bratte klippene skaper en utrolig bakgrunn for å ta bilder eller bare nyte naturen. Selv om det ikke er så mange fasiliteter tilgjengelig på stranden, kan du leie en parasoll og slappe av mens du beundrer den vakre utsikten.

Red Beach ligger i en avsidesliggende bukt på sørkysten av Santorini, og er litt vanskeligere å komme til enn andre strender på øya. Besøkende må parkere bilen på veien og deretter gå ned en smal sti ned til stranden.

White Beach: En skjult perle med krystallklart vann

White Beach er en skjult perle som bare kan nås med båt (det er mange båtturer som tilbyr turer til stranden fra havnen i Akrotiri). Stranden har krystallklart vann og en fantastisk utsikt over vulkanen og de omkringliggende klippene. Du kan leie solsenger og parasoller og nyte en dag med soling og svømming. Det finnes også en liten strandbar som serverer forfriskninger og snacks.

Vlychada Beach: Stille og fredelig med unikt landskap

Vlychada Beach er en stille og fredelig strand med et unikt landskap av kritt- og leirklipper. Stranden er godt utstyrt med solsenger og parasoller, og det er også en liten strandbar som serverer forfriskninger. Du kan også besøke den nærliggende havnen og se de pittoreske fiskerbåtene som ligger til kai.

Vlychada Beach ligger på den sørvestlige kysten av øya, nær byen Vlychada. Besøkende kan enkelt ta buss eller drosje til stranden fra hovedstaden i Fira, eller kjøre og parkere på den nærliggende parkeringsplassen.

Shopping i Santorini

Santorini er kjent for sine vakre strender, dramatiske landskap og rike kulturell arv. Men øya har også mye å tilby når det kommer til shopping. Fra lokale håndverkere til internasjonale merkevarer, er det noe for enhver smak på Santorini.

En av de mest populære shoppingområdene på øya er hovedstaden i Fira. Her finner man en rekke butikker som selger alt fra tradisjonell gresk keramikk til trendy klær og smykker. Besøkende kan spasere langs de smale gatene og oppleve den autentiske atmosfæren, samtidig som man får muligheten til å finne den perfekte suveniren å ta med hjem.

I Oia, som er kjent for sin spektakulære solnedgang, finner man også en rekke butikker og butikkjeder som selger alt fra lokalt produserte delikatesser til eksklusive designerklær. Besøkende kan nyte utsikten over Egeerhavet mens de handler og finne unike gaver til familie og venner.

Santorini er også kjent for sin vakre håndlagde keramikk. På øya finnes det en rekke verksteder og butikker som selger keramikk laget av lokale kunstnere. Besøkende kan se hvordan keramikken blir laget og kjøpe vakre keramikkprodukter som kopper, tallerkener og vaser.

For de som er interessert i smykker og andre smykkerelaterte produkter, finnes det mange butikker som selger unike smykker og håndlagde perler på Santorini. Mange av disse butikkene ligger i nærheten av turistområdene, men det er også mulig å finne butikker som selger tradisjonelle smykker laget av lokale kunstnere i mindre landsbyer.

Sammenfattet har Santorini mye å tilby når det kommer til shopping. Uansett om man er på utkikk etter lokale håndverk, trendy klær eller vakre smykker, vil man finne noe som passer for enhver smak på øya. Shopping i Santorini gir besøkende en mulighet til å oppdage øyas rike kultur og ta med seg en bit av øyas unike sjarm og skjønnhet hjem med seg.

Matopplevelser på Santorini

Maten på Santorini er like variert og imponerende som øyas vakre landskap. Fra lokale spesialiteter til internasjonale retter, har øya noe for enhver smak. Santorini er kjent for sin tradisjonelle greske mat, men det finnes også mange restauranter som tilbyr en rekke internasjonale retter.

En av de mest populære lokale spesialitetene på øya er fava, en gul ertepuré som serveres med brød eller som tilbehør til hovedretter. En annen populær rett er tzatziki, en yoghurtbasert dip med agurk og hvitløk. Besøkende kan også prøve moussaka, en gresk rett laget med auberginer, kjøtt og bechamelsaus, eller souvlaki, som er grillspyd med kjøtt og grønnsaker.

Santorini er også kjent for sine ferske sjømatretter, som kan nytes på en rekke restauranter langs øyas kyst. Besøkende kan prøve calamari, fersk fisk, blekksprut eller blåskjell, som er noen av de mest populære sjømatrettene på øya. Det er også mulig å prøve deilig krabbe og hummer på noen av øyas mer eksklusive spisesteder.

For de som er glade i det søte, er Santorini også kjent for sin lokale dessert, kalt baklava. Dette er en søt og klebrig dessert laget av nøtter og filodeig, servert med honning og kanel. Besøkende kan også prøve yoghurt med honning og pistasjnøtter, eller den tradisjonelle greske ostekaken, kalt galaktoboureko.

Det er også mulig å nyte god mat og drikke på en av de mange tavernaene på øya. Her kan man prøve lokale viner, som er kjent for sin karakteristiske smak og aroma, sammen med greske meze, som er små tallerkener med forskjellige smaker og teksturer.

Sammenfattet har Santorini mye å tilby når det kommer til mat. Besøkende kan nyte en rekke lokale spesialiteter og fersk sjømat, eller prøve internasjonale retter på øyas mange restauranter og kafeer. Maten på Santorini er en integrert del av øyas kultur og sjarm, og gir besøkende en mulighet til å smake på noen av de mest smakfulle og autentiske rettene i Hellas.

Hvor på Santorini burde man bo?

Når det gjelder å finne det perfekte stedet å bo på Santorini, er det viktig å vurdere hva slags ferieopplevelse du ønsker. Her er noen av de beste områdene å bo på øya, med fordeler og ulemper ved hvert sted:

Fira

Fira er hovedstaden på øya og et av de mest populære stedene å bo på Santorini. Byen ligger på en klippe med fantastisk utsikt over kalderaen, og er kjent for sin livlige atmosfære og gode utvalg av restauranter og butikker.

En av fordelene med å bo i Fira er at det er en livlig by med mye å se og gjøre. Det er et stort utvalg av restauranter og barer å velge mellom, og det er mange butikker som selger lokale produkter og suvenirer. Fira har også en fantastisk utsikt over kalderaen, og mange av hotellene har flotte terrasser hvor man kan nyte utsikten og solnedgangen.

En annen fordel med å bo i Fira er at det er lett å komme seg til andre deler av øya herfra. Byen har en sentral beliggenhet, og det er enkelt å ta bussen eller leie en bil for å utforske øya. Det er også flere aktiviteter å velge mellom i Fira, som for eksempel rideturer og båtturer.

En ulempe med å bo i Fira kan være at det kan være overfylt i høysesongen, og prisene kan være høye. Det kan også være litt støyende i byen, spesielt om natten når det er mange barer og restauranter åpne. Mange hoteller i Fira har også trapper eller bratte stier, så det kan være vanskelig for personer med nedsatt mobilitet å bevege seg rundt.

Hotell-anbefalinger på Fira

El Greco Resort & Spa

El Greco Resort & Spa er et flott hotell som ligger i Fira, hovedstaden på øya. Hotellet tilbyr romslige og komfortable rom og suiter, de fleste med egen balkong eller terrasse med utsikt over havet eller hagen. Hotellet har også et stort utendørsbasseng, et innendørsbasseng, et treningsstudio og en spa-avdeling med ulike behandlinger. Hotellets restaurant serverer deilige lokale og internasjonale retter.

Dette hotellet er et flott valg for både par og familier som ønsker et avslappende opphold i Fira, med kort avstand til shopping, restauranter og severdigheter.

Book rom her: El Greco Resort & Spa

Theoxenia Caldera Hotel

Theoxenia Caldera Hotel er et luksuriøst hotell som ligger i Fira, hovedstaden på øya. Hotellet tilbyr elegante suiter og villaer med egen balkong eller terrasse med fantastisk utsikt over kalderaen. Suitene er også utstyrt med moderne fasiliteter som aircondition, flatskjerm-TV og gratis Wi-Fi. Hotellet har et stort utendørsbasseng, en restaurant som serverer deilige lokale og internasjonale retter og en bar hvor du kan nyte drinker og snacks mens du beundrer utsikten.

Dette hotellet er et flott valg for par og bryllupsreisende som ønsker en romantisk og luksuriøs ferie i Fira.

Book rom her: Theoxenia Caldera Hotel.

Athina Luxury Suites

Athina Luxury Suites er et luksuriøst hotell som ligger i Oia, en av de mest ikoniske byene på øya. Hotellet tilbyr stilfulle suiter og villaer med egen balkong eller terrasse med fantastisk utsikt over kalderaen. Suitene er også utstyrt med moderne fasiliteter som aircondition, flatskjerm-TV og gratis Wi-Fi.

Hotellet har et stort utendørsbasseng, et spa og en restaurant som serverer utsøkte lokale retter og viner. Dette hotellet er et flott valg for par og bryllupsreisende som ønsker en romantisk og luksuriøs ferie i Oia.

Book rom her: Athina Luxury Suites.

Oia

Solnedgang, Oia, Santorini

Oia er kanskje det mest ikoniske stedet på Santorini og er kjent for å ha noen av de beste utsiktene over kalderaen. Byen ligger på en klippe på den nordlige delen av øya, og er kjent for sine vakre hvitkalkede hus, trange gater og fantastiske solnedganger.

En av fordelene med å bo i Oia er den spektakulære utsikten over kalderaen. Byen er kjent for å ha noen av de beste utsiktene over øya, og det er mange hoteller og restauranter som tilbyr fantastiske utsikter. Oia har også en vakker og unik arkitektur, med sine hvitkalkede hus og trange gater som skaper en romantisk og pittoresk atmosfære.

En annen fordel med å bo i Oia er at det er flere flotte strender i nærheten, som for eksempel Amoudi Bay og Baxedes Beach. Byen har også et godt utvalg av restauranter, kafeer og butikker som selger lokale produkter og suvenirer. Oia er også et flott sted for fotturer og turer langs klippene.

En ulempe med å bo i Oia kan være at det kan være overfylt og turistifisert i høysesongen, og prisene kan være høye. Det kan også være vanskelig å finne parkering i byen, spesielt i helgene når mange besøkende kommer til å se solnedgangen. Noen hoteller og restauranter i Oia har også bratte trapper og kan være vanskelig for personer med nedsatt mobilitet å bevege seg rundt.

Hotell-anbefalinger på Oia

Canaves Oia Suites & Spa

Canaves Oia Suites er et luksuriøst hotell som tilbyr romslige suiter og villaer med egen balkong eller terrasse som gir fantastisk utsikt over kalderaen. Hotellet har også et stort utendørsbasseng og en restaurant som serverer deilige lokale retter. Dette hotellet er et flott valg for par og bryllupsreisende som ønsker en romantisk og avslappende ferie.

Book rom her: Canaves Oia Suites & Spa

Andronis Luxury Suites Andronis

Luxury Suites er et annet luksuriøst hotell som tilbyr vakre suiter med egen balkong eller terrasse og utsikt over kalderaen. Hotellet har også et stort utendørsbasseng, et spa og en restaurant som serverer utsøkte lokale retter.

Book rom her: Andronis Luxury Suites

Katikies Santorini – The Leading Hotels Of The World

Katikies Hotel er et annet luksuriøst hotell som tilbyr vakre suiter og villaer med egen balkong eller terrasse og utsikt over kalderaen. Hotellet har også et stort utendørsbasseng, et spa og en restaurant som serverer deilige lokale retter. Dette hotellet er et flott valg for par og bryllupsreisende som ønsker en romantisk og luksuriøs ferie.

Book rom her: Katikies Santorini – The Leading Hotels Of The World

Imerovigli

Imerovigli er en annen populær by på øya, og ligger mellom Fira og Oia. Byen er kjent for sin avslappende atmosfære og flotte utsikt over kalderaen.

En av fordelene med å bo i Imerovigli er den fantastiske utsikten over kalderaen. Mange hoteller og restauranter i byen tilbyr en utrolig utsikt over øya, og det er flere flotte steder å se solnedgangen fra. Imerovigli har også en avslappet atmosfære, og det er et flott sted å nyte fred og ro.

En annen fordel med å bo i Imerovigli er at det er flere flotte turstier langs klippene som gir deg fantastisk utsikt over øya. Byen har også et godt utvalg av restauranter og kafeer, og det er flere flotte strender i nærheten som kan nås med buss eller bil.

En ulempe med å bo i Imerovigli kan være at det ikke er like mye å utforske her som i Fira eller Oia. Byen er mindre og har ikke like mange butikker og restauranter som de større byene. Det kan også være vanskelig å finne parkering i byen, spesielt i høysesongen når mange turister besøker øya.

Vi anbefaler disse hotellene i Imerovigli:

Remezzo Villas

Remezzo Villas er et sjarmerende hotell som ligger i Imerovigli. Hotellet tilbyr komfortable suiter og villaer med egen balkong eller terrasse med fantastisk utsikt over kalderaen. Suitene er også utstyrt med moderne fasiliteter som aircondition, flatskjerm-TV og gratis Wi-Fi.

Hotellet har et utendørsbasseng, et spa og en restaurant som serverer utsøkte lokale retter og viner. Dette hotellet er et flott valg for par og bryllupsreisende som ønsker en romantisk og avslappende ferie i Imerovigli.

Book rom her: Remezzo Villas.

Iliovasilema Hotel & Suites

Iliovasilema Hotel & Suites er et vakkert hotell som ligger i Imerovigli. Hotellet tilbyr elegante suiter og villaer med egen balkong eller terrasse med fantastisk utsikt over kalderaen og Egeerhavet. Suitene og villaene er også utstyrt med moderne fasiliteter som aircondition, flatskjerm-TV og gratis Wi-Fi.

Hotellet har et utendørsbasseng, et spa og en restaurant som serverer utsøkte lokale retter og viner. Dette hotellet er et flott valg for reisende som ønsker en avslappende og komfortabel ferie i Imerovigli.

Book rom her: Iliovasilema Hotel & Suites

Akra Suites

Akra Suites er et elegant hotell som ligger i Imerovigli, mellom Fira og Oia. Hotellet tilbyr stilfulle og romslige suiter med egen balkong eller terrasse med utsikt over kalderaen. Rommene er også utstyrt med fasiliteter som aircondition, flatskjerm-TV og gratis Wi-Fi.

Hotellet har et utendørsbasseng omgitt av solsenger og parasoller, og en restaurant som serverer deilige lokale og internasjonale retter. Hotellets beliggenhet gjør det til et flott utgangspunkt for å utforske øya, med mange av de mest populære turistattraksjonene i nærheten.

Dette hotellet er et flott valg for par og bryllupsreisende som ønsker en romantisk og luksuriøs ferie på Santorini.

Book rom her: Akra Suites

Book rom her: Antoperla Luxury Hotel & Spa

Kamari eller Perissa

Perissa, Santorini

Kamari og Perissa ligger på østsiden av øya og er kjent for sine lange og vakre svarte sandstrender. Begge byene har en mer avslappet og rolig atmosfære enn de større byene på øya, og er et flott alternativ for de som ønsker å tilbringe tid på stranden og nyte en mer avslappende del av øya.

En av fordelene med å bo i Kamari eller Perissa er tilgangen til de flotte strendene. Begge byene har lange sandstrender og klart vann, og det er flere strandbarer og restauranter hvor man kan nyte lokal mat og drikke. Det er også flere aktiviteter å velge mellom, som for eksempel dykking, båtturer og vannsport.

En annen fordel med å bo i Kamari eller Perissa er at hotellene ofte er rimeligere enn de som ligger på kalderaen i Fira, Oia og Imerovigli. Det er også et godt utvalg av hoteller i ulike prisklasser og fasiliteter, slik at man kan finne noe som passer til ens preferanser og budsjett.

En ulempe med å bo i Kamari eller Perissa er at disse byene ligger langt fra kalderaen, så man vil ikke ha den samme utsikten som man får i Fira, Oia og Imerovigli. Det kan også være litt færre restauranter og butikker i området, og det kan være litt mer begrenset å utforske enn i de større byene.

Hotell-anbefalinger

Radisson Blu Zaffron Resort, Santorini

Radisson Blu Zaffron Resort ligger i Kamari på østsiden av Santorini, kun noen få meter fra den vakre Kamari-stranden. Hotellet tilbyr elegante rom og suiter med moderne fasiliteter og utsikt over det glitrende Egeerhavet eller hagen.

Rommene er utstyrt med aircondition, flatskjerm-TV, gratis Wi-Fi og en balkong eller terrasse. Hotellet har også et utendørsbasseng omgitt av solsenger og en bar som serverer forfriskende drikke og snacks.

Hotellets beliggenhet gjør det til et flott utgangspunkt for å utforske øya, med mange av de mest populære turistattraksjonene i nærheten. Radisson Blu Zaffron Resort tilbyr også et bredt utvalg av aktiviteter og fasiliteter, inkludert en restaurant som serverer deilige lokale og internasjonale retter, et spa og et treningsstudio.

Dette hotellet er et flott valg for familier og par som ønsker en avslappende og luksuriøs ferie på Santorini.

Book rom her: Radisson Blu Zaffron Resort, Santorini

Finikas Santorini

Finikas Santorini er et sjarmerende hotell som ligger ved den vakre Kamari-stranden. Hotellet tilbyr moderne og romslige rom med egen balkong eller terrasse som gir flott utsikt over havet eller fjellene. Hotellet har et utendørsbasseng og en solterrasse med solsenger og parasoller. Det er også en bar og en restaurant som serverer deilige lokale og internasjonale retter. Dette hotellet passer godt for de som ønsker å tilbringe tid på stranden og oppleve øyas avslappende side.

Book rom her: Finikas Santorini.

Antoperla Luxury Hotel & Spa

Antoperla Luxury Hotel & Spa er et elegant og luksuriøst hotell som ligger i hjertet av Perissa. Hotellet tilbyr elegante og romslige rom og suiter som har en koselig atmosfære og moderne fasiliteter.

Noen av rommene har også en privat utendørs boblebad. Hotellet har et stort utendørsbasseng, et spa med et bredt utvalg av behandlinger, og en restaurant som serverer deilige retter fra det lokale og internasjonale kjøkkenet. Dette hotellet er et flott valg for par som ønsker en romantisk og avslappende ferie på Santorini.

Book rom her: Antoperla Luxury Hotel & Spa

Pyrgos

Pyrgos er en landsby på øya som ligger høyt oppe på en bakke, og tilbyr en fantastisk panoramautsikt over øya. Landsbyen har en rik historie og kultur, og er et flott alternativ for de som ønsker å oppleve den autentiske siden av Santorini.

En av fordelene med å bo i Pyrgos er den fantastiske panoramautsikten over øya. Fra landsbyen kan man se ut over hele øya, og det er flere flotte steder å se solnedgangen fra. Det er også en rolig og avslappende atmosfære i Pyrgos, og det er flere tradisjonelle tavernaer og butikker som selger lokale produkter og suvenirer.

En annen fordel med å bo i Pyrgos er at det er en flott beliggenhet for turgåing og fotturer. Landsbyen ligger nær flere stier som fører langs klippene, og det er flere flotte steder å se langs disse stiene. Det er også en flott beliggenhet for de som ønsker å oppleve den autentiske siden av Santorini og lære mer om øyas historie og kultur.

En ulempe med å bo i Pyrgos kan være at det kan være vanskeligere å komme seg til andre deler av øya fra landsbyen, siden den ligger ganske langt fra strendene og de større byene. Det er også ikke like mange restauranter og butikker som i Fira og Oia, og det kan være mindre å utforske i området.

Hotell-anbefaling

Luna Santorini Suites

Luna Santorini Suites ligger i Pyrgos og er innkvartert i en tidligere vingård som gir rett utsikt over Egeerhavet og øya Santorini. Hotellet tilbyr private terrasser, utendørsbassenger, gratis Wi-Fi og møblerte terrasser.

Alle suitene er tradisjonelt dekorert med håndplukkede gjenstander og består av et separat soverom og stue med innebygde senger og sofaer. Hver suite har også et kjøkkenkrok med Nespresso-kaffemaskin og spiseplass. Det fargerike badet inkluderer myke badekåper, tøfler og merkevaretoilettartikler.

Luna Santorini Suites ligger innen kort gangavstand fra kafeer, restauranter og minibanker. Både Santorini lufthavn og Athinios havn ligger 5 km unna.

Book rom her: Luna Santorini Suites.

Valsamo Suites

Valsamo Suites ligger i Pirgos og tilbyr romslige og moderne suiter med fantastisk havutsikt og tilgang til et boblebad. Suitene er utstyrt med klimaanlegg, et fullt utstyrt kjøkkenkrok med spiseplass, flatskjerm-TV og eget bad med dusj, gratis toalettartikler og hårføner. Du vil også ha tilgang til kjøleskap, minibar, brødrister, kaffemaskin og vannkoker.

Gjestene kan nyte en à la carte frokost med kontinentale eller amerikanske alternativer på stedet. Det er også tilgjengelig en terrasse hvor du kan slappe av og nyte den vakre utsikten.

Santorini havn ligger 5,3 km fra Valsamo Suites, mens Arkeologisk Museum of Thera ligger 6,7 km unna. Nærmeste flyplass er Santorini International, 5 km fra overnattingsstedet, og eiendommen tilbyr en betalt flyplasstransport.

Dette hotellet er et flott valg for par og bryllupsreisende som ønsker en romantisk og avslappende ferie i vakre omgivelser.

Book rom her: Valsamo Suites.

Uansett hvilket område du velger å bo på Santorini, vil du garantert få en uforglemmelig opplevelse. Vær oppmerksom på at det kan være dyrt å bo i de mest populære områdene på øya, men det finnes alternativer i forskjellige prisklasser. Utsikten over kalderaen er en av de viktigste grunnene til å besøke Santorini, så hvis det er viktig for deg, bør du velge en overnatting som gir deg en god utsikt. Imidlertid kan du fortsatt nyte øyas skjønnhet selv om du ikke bor ved kalderaen, da det er mange andre naturskjønne områder og strender å utforske på øya.

En annen ting å vurdere er transport på øya. Hvis du ønsker å utforske øya og besøke forskjellige områder, vil det være lurt å leie en bil eller en ATV. Det kan også være verdt å merke seg at mange av hotellene på øya har trapper eller bratte stier, så hvis du har problemer med mobilitet, bør du sjekke dette før du booker.

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *