7 ting du kan gjøre i Barcelona med barn

Drømmer du om å ta med barna til Barcelona? Da har du kommet til riktig sted. Her har vi samlet 7 av våre beste tips til hva du kan gjøre i Barcelona med barn.

1. Dyrehagen

Når du er i Barcelona vil vi virkelig anbefale å ta en tur til dyrehagen. Barcelonas Zoo er enorm, grønn, vakker og fantastisk.

Bruk gjerne en hel dag her. Ta med matpakker og ispinner og i sitt i gresset og se på alle de vakre dyrene.

På bestemte tidspunkt får man lov til å være med å fore dyrene, noen som er ekstra stas for de små. Vi anbefaler at dere kjøper billetter på nettet, det er billigst.

Passer fra 1 år.

2. Fjell og utsikt

Montjuic… Oppe i fjellene kan man ta seg en tur i gondolbane. Her kan man nyte strålende utsikt over hele byen. Dette er en fantastisk opplevelse for både voksne og barn – særlig på en klarværsdag. Etterpå kan man ta en tur til de olympiske bassengene, som nå er åpne for befolkningen, og ta en kjapp dukkert med verdens beste utsikt,

Passer fra 0 år.

3. Den gamle bydelen

Ta en tur til El Born, her er det mange lekeplasser. Vi anbefaler at dere leier sykler (med barneseter) og sykler rundt i den gamle bydelen. Bruk en dag på dette og legg inn mange stopp og ispauser på veien.

Plassen ved Picasso-museet har fine caféer med billig tapas. Men pass på lommeboken! Her er det også lommetyver – dessverre!

Passer fra 0 år

4. Sommer og strandliv

Barcelona ligger rett ved havet, og har flere flotte strender. Ta med bøtte og spade, og nyt sommer, vann og sand!

Fra 0 år.

5. Caféer og hygge

Tat turen til Placa de Vicenc Martorell. Dette er en liten plass med små, koselige caféer og restauranter i utkanten, og en stor lekeplass i midten. De voksne kan sitte og kose seg med tapas, og ha god utsikt til barna som leker. Caféen i hjørnet har det beste utvalget av tapas, og du kan selv velge om du vil nyte maten i skyggen under halvtaket eller nyte sol på nesen utenfor.

Passer fra 0 år.

6. La Boqueria

La Boqueria er et fantastisk indendørs marked fyllt til randen av sanseopplevelser. Her finner du frukt og juice i alle verdens farger, samt fersk kjøtt, frisk fisk og små barer der man kan stilne sulten. De aller fleste stedene tilbyr smaksprøver. Rett utenfor ligger det også en Dunkin Donuts som garantert blir en hit hos barna. Et tips er å aldri kjøpe noe av de forreste bodene. Den samme kurven med jordbær koster en tredjedel litt lenger inn i markedet.

Passer fra 2 år.

7. Sitges – en fantastisk forstad

Lei en bil, og ta en dagstur til den lille byen Sitges utenfor Barcelona. Her finner du en vakker badestrand og en lekeplass som ligger på en skråning med utsikt over byen, stranden og vannet. Et utrolig vakkert skue i solnedgangen. På veien dit kan man med fordel ta en tur forbi klostret Montserrat. Dette er ikke så veldig barnevennlig, men kjøreturen er rett og slett vakker.

Passer fra 2 år

Barnevennlige/familievennlige hotell i Barcelona

Hotel The Eurostars Grand Marina – Barceloneta

Dette 5-stjerners designhotellet ligger i World Trade Center-bygningen, kun 5 minutters gange fra La Rambla, og har tilbyr utsikt over havnen i Barcelona. 

Hotellet ligger i Port Vell og er modellert for å se ut som et cruiseskip. Det er absolutt et av de mest familievennlige hotellene i Barcelona.

Det tilbyr executive-suiter som komfortabelt kan innkvartere en familie på fire. Suitene er lyse og slipper inn mye lys, badene har luksuriøse boblebad og hver suite har også en minibar, samt en privat terrasse.

Dette er også et av de beste områdene å bo i Barcelona med barn. Det er flere ting du kan finne innen gangavstand fra hotellet, inkludert shoppingsteder, restauranter og også en turistbussholdeplass dersom dere ønsker å dra på sightseeing.

Du kan bestille rom her: Eurostars Grand Marina – Barceloneta.

Aparthotel Arai

Aparthotel Arai 4* Superior ligger i hjertet av Barri Gótic i Barcelona, og tilbyr et utendørsbasseng, et treningsstudio med badstue og en takterrasse med utsikt over byen. I tillegg ligger det kun15 minutters gange fra stranden.

Hotellet ligger i et palass som dateres tilbake til 1700-tallet og har herlig sjarmerende rom som er perfekte for en familie på fire. Rommene har stor takhøyde, synlige steinvegger, sengegavler som er pyntet med porselen, med mer.

De er også fullt utstyrt med sovesofaer for ekstra soveplass, minibar, badekar, kjøkken og balkonger som gir flott utsikt over Plaza eller gaten. Du kan også velge de eksklusive suitene som tilbyr to private terrasser og en Jacuzzi. Slapp av i boblebadet mens dere nyter en nydelig solnedgang.

Du kan bestille rom her: Aparthotel Arai.

 Colon Hotel Barcelona – Ciutat Vella

Dette storslåtte, nyklassisistiske hotellet ligger midt imot Barcelona katedral, en 5-minutters gange fra Plaza Catalunya. 

Hotellet er barnevennlig hotell og kan komfortabelt huse opptil fire personer. Suitene har balkong, separat sitteområde, luksuriøst badekar og mer.

Du kan få utmerket utsikt over katedralen fra de fleste av suitens balkonger. Innen gangavstand fra hotellet finner du attraksjoner som havnen, lokale markeder og selvfølgelig Barcelona-katedralen.

Du kan bestille rom her:  Colon Hotel Barcelona – Ciutat Vellal

Catalonia Ramblas – El Raval

Catalonia Ramblas 4* Sup ligger like ved Barcelonas kjente gate Las Ramblas, 3 minutters gange fra sentrale Plaça de Catalunya. Hotellettilbyr et sesongåpent utendørsbasseng med en sørvendt terrasse, snackbar ved bassenget og et avslapningsområde.

Her finner dere vakre familierom som kan huse en familie på 5. Rommene har køyesenger som barna garantert vil like, sovesofaer for ekstra soverom, minibar og fasiliteter for te og kaffe.

Det gotiske nabolaget innen gangavstand, og det er også en t-banestasjon i nærheten i tilfelle du ønsker å komme deg til andre deler av byen.

Du kan bestille rom her: Catalonia Ramblas – El Raval.

Har du noen flere tips til hva man kan gjøre sammen med barn i Barcelona? Da må du gjerne tipse oss ved å bruke kommentarfeltet nedenfor.

TIps!
Sammenlign priser på flybilletter til Barcelona med momondo.no.

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *