Billund er Danmarks Skulte Perle: Topp 7 aktiviteter for hele familien

Ser du etter ting å gjøre i Billund?

Dersom man sier “Billund” vil de fleste automatisk tenke på lego og legoland. Og rett etter tenker man kanskje på Lalandia.

Men det finnes også flere flotte ting å gjøre i den koselige danske byen Billund.

På denne siden presenterer vi noen av de beste tingene å gjøre når man er på besøk i denne familievennlige danske perlen.

1. Legoland Billund

Dersom du skal besøke Billund, kommer vi ikke utenom Legoland.

Dette er verdens første Legoland, denne parken har faktisk eksistert i nesten et halvt århundre. Legoland er også det mest besøkte stedet i Danmark som ikke befinner seg i København.

I parken finnes det flere temaverdener som dere kan oppdage, mellom annet Miniland, Pirat-Land, Duploland og Lego Movie World.

Den kanskje aller mest populære er Miniland. Her finner man monumenter og bylandskap fra hele Danmark og verden, som er bygget i LEGOs skala 1:20. Man finner også Norge representert her ved en modell av mellom annet Bergen.

Frihetsgudinnen, Akropolis og egyptiske Abu Simbel-templer er også her, det samme er København-distriktet Nyhaven.

Legoland har fire berg-og-dal-baner, kombinert med en hel rekke mindre karuseller for barn og småbarn.

Bestill billetter til Legoland her: Legoland-billett med tilgang til alle atraksjoner.

Tips!
Dersom du planlegger å besøke Legoland, er vår soleklare anbefaling at dere bor på Lego Castle Hotel, som ligger rett ved parken.

Selv om et opphold på dette hotellet svir litt i lommeboka, så gir det en totalopplevelse som så absolutt er verdt det!

Sjekk ut hotellet her: Lego Castle Hotel

2. Lalandia Billund

Lalandia i Billund er Nordeuropas største, flotteste og mest moderne tropiske ferie- og opplevelsessenter.

Her finner du mellom annet innendørs Aquadome, Winter World, Monky Tonky Land, restauranter, butikker og mye mer!

3. Lego House

Dersom du har bestemt deg for å ta turen til Billund, bør du så absolutt ikke gå glipp av LegoHouse.

Etter vår mening er dette stedet en nesten like stor opplevelse som selve Legoland.

Dette fantastiske huset er på hele 12.000 kvadratmeter, og er fylt med utrolige 25 millioner LEGO®-klosser i alle varianter.

Huset blir også kalt «Home of the Brick», og har som mål å kunne gi hele familien kreative utfordinger kombinert med morsomme og lærerike aktiviteter. 

Her finner man seks ulike opplevelsessoner, der man får brynt seg på logisk tenking, og også leker med fokus på følelser og fantasi.

I tillegg finner dere flere takterrasser og flere flotte spisesteder på huset.

Vi vil spesielt anbefale restauranten MINI Chef. Her får man maten servert av morsomme robeter, og man bestiller maten ved å bygge med legoklosser. Dette er utvilsomt en unik opplevelse som man vil huske for livet! Vi anbefaler å bestille bord på forhånd, da dette er svært populært.

Du kan lese mer om restauranten og bestille bord her: Lego House MINI Chef restaurant.

4. Givskud Zoo

Givskud Zoo er definitivt en attraksjon verdt å legge til i listen over ting å gjøre i Billund. Her kan besøkende oppleve en spennende blanding av dyreliv og fortidsminner, alt i en og samme park.

På safarituren i parken kan du møte gorillaer, neshorn, sebraer og antiloper fra Afrika, samt bisoner og ulver fra Nord- og Sør-Amerika. I tillegg kan du oppleve en stor dinosaurutstilling, hvor man kan se imponerende dinosaurarter i naturlig størrelse, inkludert Tyrannosaurus rex.

Parken har også flere spisesteder, lekeplasser og picknick-områder, samt en ni meter høy Skywalk og tipicamp hvor man kan panne etter gull og bake bålbrød.

Givskud Zoo ligger kun 20 minutter fra Billund, og det er mulig å parkere bilen i parken og ta en safaritur til fots, eller velge å kjøre rundt på safarituren med bil. En opplevelse som garantert vil gi deg og familien en minneverdig dag i Billund.

Bestill billetter på forhånd her: Givskud Zoo Inngangsbillett med Dyresafari

5. Teddy Bear Art Museum

Teddy Bear Art Museum er et hus fylt med historie og mer enn 1200 bamser!

Her får du oppleve Gunhild Kirk Johansens store samling av unike bamser.

Gå på oppdagelsesferd i bamsenes univers og se de mange små utstillingene – her fungerer ikke bamsene kun som leketøy, men også som kunst!

Bamsemuseet befinner seg i LEGO familiens tidligere private hjem i hjertet av Billund. I 2016-2018 ble huset forvandlet fra privat hjem til museum. Renoveringen er utført med størsts mulig respekt for husets opprinnelige design.

6. Skulpturpark

Inngangen til skulpturparken eller Skulpturstien er opprinnelig laget av barn i Billund. Selve skulpturstien snor seg hen til bysentrum langs Billund Bæk/bekk, og er 1,3 km lang.

Langs stien kan man se mange skulpturer, noen av dem står faktisk midt i vannet. Til tross for at stien befinner seg midt i Billund sentrum, så er den en fredelig oase, hvor man kan sette seg ned for å nyte skulpturene og naturen.

Stien slutter ved Billund senter. Her står den siste gruppen av skulpturer, en meget passende samling figurer fra Antoine Saint-Exupérys eventyrlige fortelling “denne lille prinsen”.

7. WOW PARK Billund

WOW PARK er en leke- og fornøyelsespark i Billund. Her finner dere utfordringer, opplevelser og hygge for hele familien på et areal som tilsvarer mer en 40 fotballbaner!

Det du kan oppleve inkluderer mellom annet:

  • Tretopphus, sklier og hengebroer i 14 meters høyde
  • Ville slenghusker, store nett i tretoppene og morsomme svevebaner
  • Kjempelabyrinten, De underjordiske huler og Vannets verden
  • Søte kjæledyrgeiter
  • Skogrestaurant, grill og bål
  • Artige spill og konkurranser

Bestill billetter her: WOW PARK Inngangsbillett

Anbefalte hoteller i Billund

LEGOLAND Castle Hotel

LEGOLAND Castle Hotel ser ut som et ekte LEGO-slott, ig ligger utenfor hovedinngangen til LEGOLAND® Billund Resort, 800 meter fra badelandet Lalandia. n.

Her kan du leke og sove i de forskjellige temarommene. Du finner for eksempel Princess-rom, Wizard-rom og Dragon Knight-rom her. Alle rommene har egne lego-gaver til barn innelåst i en safe, og koden får man bare om man løser en rebus som man får utlevert ved innsjekk.

Alle rommene har eget bad med dusj og kostnadsfrie badeprodukter.

Hotellet serverer en flott frokostbufféen hver dag. Hotellrestauranten Knight’s Tavern er åpen alle dager og har et innendørs lekeområde.

Du kan parkere avgiftsfritt på hotellets parkeringsplass.

Sjekk ut hotellet her: LEGOLAND Castle Hotel.

Hotel Legoland

Dette familievennlige hotellet har egen inngang til Legoland® Billund, som er åpen mellom slutten av mars til slutten av oktober.

Her finner du artige temarom, som foreksempel Lego Ninjago-rom, Lego Friends-rom og rom med pirattema.

Alle rommene er fargerikt innrededet, og har kaffe- og tekoker og et barnevennlig bad. Mange av rommene gir også flott utsikt over Legoland® parken

Hotellet har også lekeplass. samt innendørs leke- og aktivitetsrom. På stedet har du også en butikk med de nyeste LEGO-produktene.

Hotellet ligger kun 800 meter fra Lalandia badeland, og Billund lufthavn ligger under 10 minutters kjøring unna. Du kan parkere avgiftsfritt på hotellets parkeringsplass.

Sjekk ut hotellet her: Hotel Legoland

Lalandia Billund 

Lalandia Billund er et av de mest populære ferianleggene i Danmark, og ligger bare 5 minutters kjøring fra Legoland. Her kan du overnatte i moderne hytter med flatskjerm-TV og uteplass.

Alle hyttene har kjøkken/stue med åpen planløsning og spiseplass, samt elektrisk komfyr, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. I tillegg har alle hyttene en egen parkeringsplass rett utenfor døren.

Som gjest her står du fritt til å bruke innen- og utendørsbassengene, badstuene og boblebadene på stedet. I tillegg kan du glede seg over innendørs minigolf og bowling, samt lekesenteret Monky Tonky.

Du finner flere restauranter og kafeer på stedet, som tilbyr noe for enhver smak.

Sjekk ut hotellet her: Lalandia Billund 

TIps!
Sammenlign priser på flybilletter til Billund med momondo.no.

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *