Topp 18 ting å gjøre i København med barn

København er en flott storby å reise til med barn! Her finnes det massevis av morsomme aktiviteter for både små og store.

På denne siden presenterer vi noen av de aller beste tingene du kan gjøre i København sammen med barn.

Tips!
Dersom du planlegger en tur til København, bør du sjekke ut Københavnkortet. Dette gir følgende fordeler:
– Gratis inngang til mer enn 80 museer og attraksjoner
– Rabatter på restauranter, attraksjoner og underholdningsaktiviteter
– Gratis transport med buss, metro og tog i København-regionen, inkludert til og fra flyplassen
– Hvert voksenkort inkluderer et gratis kort for 2 barn opp til 10 år
Her er det altså mulighet til å spare mange penger!
Du kan skaffe kortet her: Københavnkortet.

1. Tivoli

Dersom du skal besøke København med barn kommer vi ikke utenom Tivoli.

Tivoli er en lekeplass for store og små, og et sted så full av undring at det inspirerte både HC Andersen og Walt Disney. Enten du kommer for hager, musikk eller karuseller, vil du ha det kjempegøy.

Tivoli ble grunnlagt i 1843 og har blitt en nasjonal skatt og en internasjonal attraksjon.

Eventyrforfatter Hans Christian Andersen besøkte parken mange ganger, det samme gjorde Walt Disney som til og med fant inspirasjonen til sin egen Disney World her. Da hagen ble grunnlagt ble den plassert utenfor byens vollgraver, men i dag ligger den rett ved sentralstasjonen og i gangavstand fra rådhuset.

Karusellene er alle designet for å matche Tivolis arkitektur og hager. Noen turer er fantastisk nostalgiske, mens andre vil matche forventningene til de ivrigste spenningssøkerne. Tivolis eldste og mest populære attraksjon, tre-berg-og-dal-banen fra 1914, er en av kun syv berg-og-dal-baner over hele verden som har en bremsemann om bord på hvert tog. I motsetning til dette finner du også Vertigo, som snur deg opp ned i 100 km/t. Den ble kåret til Europas beste karusell i 2014.

Dere bør heller ikke gå glipp av Tivolis aller nyeste attraksjon, Villa Vendetta. Dette er Danmarks største permanente hjemsøkte hus komplett med skuespillere, hvor gjestene legger ut på en reise gjennom 12 forskjellige rom fordelt på 800 skumle kvadratmeter.

Hver lørdagskveld er det i tillegg et spektakulært fyrverkeri i parken.

Adresse: Vesterbrogade 3, 1630 København V, Denmark

Webside: Tivoli Gardens

Billetter: Adgangsbillett til Tivoli med ubegrensede attraksjoner

2. København Zoo

København Zoo er en av de eldste dyrehagene i Europa, og huser mer enn 4000 fascinerende dyr.

Her kan du bli kjent med de ikoniske kjempepandaene mens du spiser i det toppmoderne Panda House. Ellers å kan du oppleve uforglemmelige nærmøter med isbjørn og se verden fra en sjiraffs perspektiv. Dersom du blir sulten i løpet av dagen kan du nyte et et måltid fra deres store utvalg av matboder, mens du lærer mange spennende dyrefakta.

Dyrehagen har lange tradisjoner innen dyrehagearkitektur, og er hjemsted for noen arkitektoniske herligheter.

Ta for eksempel en titt på pandahabitatet designet av Bjarke Ingels Group, og elefanthuset, designet av Norman Foster.

Arkitekturfans kan også nyte å se på Hippopotamus House, som åpnet i 2007 med vegger mønstret som en flodhests hud, og Arctic Ring, som lar deg se isbjørnene svømme under vann.

Ved inngangen står det et høyt utkikkstårn i tre fra 1905. Dersom dere tar turen opp i dette vil dere kunne se helt over til Sverige.

Adresse: Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg, Denmark

Webside: København Zoo

Kjøp billetter her: Inngangsbillett til København Zoo

3. Danmarks nasjonale akvarium – Den Blå Planet

Et annet godt tips er å ta med barna for å oppleve Nord-Europas største akvarium – Den blå planet.

Her kan dere oppleve verden under havet med all dens magi og utrolige skapninger. Dere vil mellom annet få se majestetiske hammerhaier, hemmelighetsfulle blekkspruter og grasiøse rokker.

Akvariet består av fem forskjellige seksjoner, som representerer et stort utvalg av arter og habitater. Besøk fuglekoloniene på de bratte fjellene på Færøyene, de lekne sjøaurene fra Alaska og den unnvikende gigantiske stillehavsblekkspruten. I varmere farvann kan du besøke de fargerike fiskene på korallrevet, de nysgjerrige skapningene i innsjøene og elvene i Afrika, og kronjuvelen til akvariet: den vakre Ocean Tank.

Ocean Tank inneholder majestetiske hammerhaier og elegante rokker, og lar deg komme rett under overflaten i en undersjøisk tunnel.

På vannlekeplassen kan du lære mens du leker med pumper og avløp som viser alle de forskjellige måtene vann kan brukes på.

Et besøk på Den Blå Planet gir et unikt innblikk i den vidunderlige verden under vann, og garanterer en opplevelse som kombinerer underholdning og kunnskap i en spektakulær setting.

Adresse: Jacob Fortlingsvej 1, 2770 Kastrup

Webside: Danmarks nasjonale akvarium – Den Blå Planet

4. Experimentarium City 

Den beste måten å tilegne seg kunnskap på er utvilsomt gjennom lek! Det er nettopp dette som er det eneste formålet med Experimentarium, Københavns vitenskapssenter for hele familien.

Experimentarium befinner seg 15 minutter nord for København sentrum i Hellerup.

Alt i bygningen er designet for å kunne berøres, så dette er noe du kan gjøre med barn i København som ikke har noen form for begrensninger.

Senteret består av tre innendørs etasjer med 18 interaktive utstillinger om vitenskap og teknologi, pluss et interaktivt tak med mulighet for friluftsaktiviteter (fra vår til høst). Du finner også vitenskapsshow og en restaurant – Experimentarium er enormt, og ikke overraskende er stedet spesielt populært blant familier.

Noen av høydepunktene i utstillingene inkluderer «Sansetunnelen», hvor du blir ‘født’ i den ene enden og ‘dør’ i den andre, og underveis opplever du at sansene dine utfolder seg og forsvinner. I The Ports enorme interaktive ballbane sender du svinekjøtt og designermøbler til Fjernøsten, tar med datamaskiner og ris tilbake til Danmark og lærer en viktig leksjon om verdenshandel og karbondioksid.

Dere bør heller ikke gå glipp av “The Bubblearium” hvor du kan blåse de mest fantastiske såpeboblene eller “The Idea Company”, hvor du kan bygge prototyper av oppfinnelsene dine.

«The Interactive Film Theatre» er en annerledes kinosal der du bare kan glemme popcorn og myke stoler. Her må du opp og hoppe og danse for å hjelpe jenta Anna i kampen mot en mystisk tåke.

Inne i Experimentarium finner dere også Miniverset, en eventyrlig vitenskapsutstilling for de yngste barna (1-5 år) og deres foreldre.

Adresse: Tuborg Havnevej 7, 2900 Hellerup, Denmark

Webside: Experimentarium City

5. Bakken

Bare ti minutter nord for København finner du den eldste fornøyelsesparken i verden.

Parken tilbyr en perfekt blanding av fornøyelser for barn, med berg-og-dal-baner og spill for hele familien. Totalt har parken 32 attraksjoner for alle aldre og nivåer av spenning, samt 78 andre attraksjoner som skytebokser og spillehaller.

Du vil også finne et bredt utvalg av restauranter, isbarer, gatekjøkkenbutikker og puber, og barer med underholdning og levende musikk.

De yngste bør også holde utkikk etter Pierrot. Den kjente klovnen med hvit ansikt, som besøker Bakken hver dag, har vært en hit blant fornøyelsesparkens yngste gjester i mer enn 200 år.

Og kanskje best av alt: på Bakken er det alltid gratis inngang.

Adresse: Flæsketorvet 19, 1711 København

Webside: Bakken

6. Tycho Brahe Planetarium

I sørenden av Skt Jørgens Sø finner du en slående moderne bygning som gir deg en billett til verdensrommet. Et besøk på Københavns planetarium vil garantert sette stjerner i øynene til hele familien.

Her viser de naturfilmer på en stor kuleformet skjerm, som får det til å virke som om man sitter midt oppi det hele.

Det vises et bredt utvalg av filmer, fra filmer om vulkaner og astronauter til romutforskning og animasjoner som passer for yngre barn.

Filmene er som regel på dansk, men ved inngangen kan du kan få tak i hodetelefoner for å få en engelsk oversettelse dersom dere heller ønsker det.

Før filmen starter får dere som som regel en presentasjon av dagens stjernehimmel, og etter filmen kan dere kikke på utstillingen over universet.

Adresse: Gl. Kongevej 10, 1610 København V

Webside: Tycho Brahe Planetarium

7. Istid – Skandinavias første nitrogen-is-butikk

Intet besøk i København er komplett uten en tur innom Istid – Skandinavias første nitrogen-is-butikk.

Her kan man selv velge hvilken smak man ønsker, og isen lages på 60 sekunder av nitrogen. Dette er utvilsomt et spennende stoppested som barna kommer til å elske!

Adresse: Jægersborggade 13, 2200 København

Webside: Istid | Organic Nitrogen Ice Cream

8. Frilandsmuseet

Frilandsmuseet er et av de eldste og største friluftsmuseene i verden.

Museet er spredt over 86 dekar land og huser mer enn 50 gårder, møller og hus fra perioden 1650-1940. Her får du sjansen til å gå tilbake til det gamle Danmark, slik det var tidligere.

Museet ligger i Kongens Lyngby, 40 minutter utenfor København, og er en en fullstendig interaktiv opplevelse.

Her kan dere møte de frivillige som driver den gamle vindmøllen i tre, samles ved bygdebassenget hvor kvinner i et lite fynsk hus baker brød og ordner ull, eller finne ut alt om herregårdens bier fra birøkterlauget. Det er mye å engasjere seg i når du oppdager at fortiden kommer til live.

Museet setter også opp sesongbegivenheter og dramaproduksjoner, og har et spennende mordgåte fra 1865 som du som besøkende blir bedt om å løse.

På stedet oppholder det seg også mange dyr og du finner en liten dyrehage med husdyr her.

Museet kan også skilte med 25 historiske hager med blomster, frukttrær og nytteplanter som viser ulik praksis gjennom tidene, samt tre vakre gamle vindmøller og flere vannmøller.

Adresse: Kongevejen 100, 2800 Kongens Lyngby

Webside: Frilandsmuseet

9. Nasjonalmuseet

På Nasjonalmuseet får dere høre alt om Danmarks historie og kultur.

Ved hjelo av arkeologiske funn og andre objekter kan man ta en reise gjennom Danmarks historie. Museet tar seg i tillegg meget flott ut der det befinner seg i et klassisk herskapshus fra 1700-tallet.

Adresse: Prince’s Mansion, Ny Vestergade 10, 1471 København K

Webside: Nasjonalmuseet

10. Zoologisk Museum

I zoologisk museum kan dere gå en tur blant mammuter, ullhårede neshorn, steppebisoner og gigantiske hjort som en gang var hjemmehørende i Danmark.

Evolution er Danmarks største utstilling om Darwin og evolusjon noensinne. Utstillingen på Zoologisk museum utforsker et av livets største spørsmål – opprinnelsen til millioner av arter på jorden.

Charles Darwins vei til sin revolusjonære teori leder deg gjennom en mengde dyr, skjeletter, fossiler og linjene som forbinder alle levende organismer og har gjort det i millioner av år.

Utstillingen fortsetter der Darwin måtte avslutte sin søken, og du vil bli oppdatert med funnene gjort av vitenskapen siden Darwins tid, og som gang på gang har bevist at teorien hans er riktig.

Museet har flere utstillinger året rundt, og du finner en nærmere oversikt over nettsiden deres.

Adresse: Universitetsparken 15, 2100 København Ø

Webside: Zoologisk Museum

11. Sightseeing med båt

En av de beste måtene å se København med barn på er fra vannet. Hopp-på-hopp-av-kanalturene har billetter som er gyldige i 48 timer og tar deg forbi noen av byens hovedattraksjoner.

Dette er en fin ting å gjøre med barn i København, siden du ikke sitter fast om bord med de minste hvis tålmodigheten deres tar slutt.

Utenom sommersesongen stopper disse på færre steder, så det er verdt å sjekke på forhånd.

Kjøp billetter her: 48-timers hopp-på hopp av-billett til buss og båt

12. H.C. Andersens Eventyrhus

H.C. Andersens Eventyrhus er en del av Ripley’s Believe it or Not, og er et museum som feirer livet til Danmarks berømte eventyrforfatter, Hans Christian Andersen, forfatter av Den lille havfrue.

Hans Christian Andersen er sannsynligvis den mest kjente danske forfatteren som noen gang har vært. Verkene hans er oversatt til over 100 språk og barn over hele verden vokser opp med historiene om Den lille havfruen, Den stygge andungen, De røde skoene og mange flere.

I dette museet kan du finne ut mer om ham. Du vil lære mer om barndommen hans i Odense, flytting til København da han var 14, og selvfølgelig hans mange reiser over Danmark og Europa som fungerte som inspirasjon for eventyrene hans.

Lys, lyder og til og med lukter gir liv til historien hans og historiene han skrev.

Adresse: Palace Hotel, Rådhuspladsen 57, 1550 København, Denmark

Webside: H.C. Andersens Eventyrhus

13. Rundetaarn

Flott utstikt fra Rundetaarn.

Barna vil garantert synes det er spennende med et besøk i Rundetaarn. Rundetaarn er opprinnelig er et astronomisk observasjonstårn, men har nå også blitt en turistattraksjon.

Tårnet befinner seg midt i byen, og på toppen kan man nyte en flott utsikt over København. For å komme til toppen trenger du nesten ikke å gå opp en eneste trapp, da en spiralformet skråning vil føre deg til tippen.

Adresse: Palace Hotel, Rådhuspladsen 57, 1550 Købmagergade 52A

Webside: Rundetaarn

14. Cirkusmuseet

På Cirkusmuseet kan du bli med på den gratis sirkusskolen hver søndag og utforske bak kulissene til sirkusets kreative og bohemske verden.

Museet er spekket med interaktive overraskelser og tar deg med på en reise gjennom sirkuslivet med kostymer, bilder og mye å glede seg over. Gå i en klovns fotspor og opplev magien med trylletriks!

Hver søndag fra 11-12:30, og hver dag i juli, er det gratis sirkusskole for alle som vil prøve seg på akrobatikk, sjonglering, trapes med mer. Blir du bitt av sirkusbasillen, kan du kjøpe utstyr i museumsbutikken og fortsette å utvikle dine ferdigheter etterpå.

Cirkusmuseet ligger i Avedørelejren, en gammel brakke i Hvidore, like utenfor København.

Adresse: Hovedporten 6, 2650 Hvidovre

Webside: Cirkusmuseet

15. Airtrix – Trampoline og klatrepark på Nordhavn

Dersom barna trenger å få utløp for litt ekstra energi, så kan en tur til Airtrix trampolinepark være løsningen.

Her kan du sprette rundt tusenvis av kvadratmeter med trampoliner og klatre til toppen av 30 klatrevegger i Danmarks første Clip’n’Climb klatrepark.

Hos Airtrix finner man en egen freestyle-sone med mange tilstøtende vertikale og horisontale trampoliner, en aktivitetsskumgrav, interaktive vegger og mange andre andre aktiviteter.

Ved siden av Airtrix trampolinepark finner du den fargerike klatreparken Clip´n´Climb, som er den første i sitt slag i Danmark. Med over 30 klatreutfordringer, kan du utfordre deg selv eller hverandre og rase til toppen.

Adresse: Kattegatvej 4, 2150 Nordhavn

Webside: Airtrix

16. LEGO®-butikk

I Vimmelskaftet 37 finner du leketøyshimmelen – en butikk dedikert til kun Lego.  

Her er det lett å bli overveldet, fordi LEGO® er stablet fra gulv til tak, både i bulk og satt sammen som store modeller, for eksempel som en imitasjon av Nyhavn.

Barna kommer garantert til å bli inspirert av modellene og utstillingene i butikken.

Butikken er delt inn i tre deler.
“Pick-A-Brick-Wall” som ser ut som en godteri-vegg med LEGO® i løsvekt.
«Living Room» hvor barna kan leke og bygge med LEGO®, og «Brand Ribbon» med utstillinger, LEGO®-historie og morsomme fakta.

I denne butikken kan barna føle seg helt trygge, for ved inngangen står to store LEGO-menn og passer på!

Adresse: Vimmelskaftet 37, 1161 København

Webside: Lego Store København

17. Museet til Guinness World of Records

Dersom poden elsker Guiness World of Records-bøker, så er dette definitivt stedet dere må dra.

Her får du vite hvor lenge du skal la skjegget gro for å få verdens lengste eller hvor mange handlevogner med mat du må spise for å skrive deg inn i historien over besynderlige matvaner.

Adresse: Østergade 16, 1100 København

Webside: Museet til Guinness World of Records

18. Ripley’s Believe It Or Not Museum 

På Ripley’s Believe It Or Not Museum kan man se utrolige ting man nesten ikke kan tro er sant, og av og til kan man nesten håpe at det ikke er det. Her får man mellom annet se en vaskeekte tohodet kalv med to munner, fire øyne og fire ører!

Her kan man lett miste både munn og mæle ved synet av en rekke av tilværelsens andre groteske sider.

Adresse: Rådhuspladsen 57, 1550 København V

Webside: Ripley’s Believe It Or Not Museum 

Familievennlige hotell i København

Tivoli Hotel & Congress Center

Dette store, moderne hotellet er konstant travelt, med nok utvalg av rom, restauranter og fasiliteter til å tiltrekke seg familier i alle aldre.

Hotellet består av to tårn forbundet med et sentralt konferanseområde og har, som navnet antyder, koblinger til Tivoli fornøyelsespark.

Den lille havfruen og HC Andersen-skulpturene tar imot deg i resepsjonen, og i tillegg til ulike familierom er det en barnemeny i brasseriet og et morsomt lekerom komplett med klatrevegg og forvrengte speil. I ferieperioder finnes det også ekstra aktiviteter, som minigolf og hoppeslott.

Sjekk ut hotellet her: Tivoli Hotel & Congress Center.

Absalon Hotel

Dette hotellet har en sentral beliggenhet, rimelige priser og vennlig service. Dette sørger for at dette hotellet konsekvent blir kåret til et av de mest prisgunstige stedene å bo i byen.

Hotellet har vært i samme familie i tre generasjoner, men har ikke hengt igjen i fortiden – interiøret er fargerikt og moderne.

Enkelte merkverdigheter gir hotellet mer karakter, som en Cow Parade-statue ved inngangsdøren, en Elephant Parade-statue på gårdsplassen og, gjemt i en krok nederst i trappeoppgangen, en replika av den lille havfruen.

Noen av de større standardrommene fungerer som familierom, med en sovesofa med plass til to barn.

Sjekk ut hotellet her: Absalon Hotel

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

Dette høyhushotellet, med utslått utsikt fra rommene i de øvre etasjene, ble bygget på 1970-tallet og gir deg fortsatt en følelse av den epoken når du går inn i resepsjonen.

Internasjonale flybesetninger som sjekker inn og ut til enhver tid, bidrar til retro-jetset-følelsen.

Familierommene har sovesofaer; de kan også legge til en barneseng eller ekstra seng. I høysesonger tar de in ekstra barnevennlige alternativer til frokost, en gratis gave ved innsjekking eller, hvis det er mange familier som bor der, et lekerom for barn.

Sjekk ut hotellet her: Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

TIps!
Sammenlign priser på flybilletter til København med momondo.no.

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *