Gdansk med barn: En familievennlig guide til denne polske perlen

Gdansk er en vakker by som ligger ved Østersjøen i Polen, og er et flott reisemål for familier som ønsker å oppleve historie, kultur og familievennlige attraksjoner.

I denne bloggposten vil vi utforske de beste tingene å gjøre i Gdansk med barn, samt gi deg noen nyttige tips for å få mest mulig ut av besøket.

Gdansk Zoo

Gdansk Zoo er et flott sted å besøke for familier med barn. Dyrehagen ligger i Oliwa-skogen, som er en kort kjøretur fra bysentrum, og har over 1000 dyr fra rundt 200 arter, inkludert sjeldne og truede dyr som amurtiger, snøleoparder og afrikanske elefanter.

Barna vil ha en flott opplevelse når de lærer om dyrenes naturlige habitat, bevaringsarbeid og deltar i interaktive opplevelser som gir dem nærmere møter med dyrene.

Oliwa Park

Oliwa Park er en fredelig og vakker park som ligger i bydelen Oliwa. Parken har en overflod av grønne områder, innsjøer, lekeplasser og vakre blomsterbed, som gjør den til et flott sted for en familieutflukt.

Besøk den botaniske hagen og det historiske Oliwa-klosteret for en kulturell opplevelse, eller nyt en piknik ved en av de mange benkene i parken.

Sopot og den lengste trebryggen i Europa

Sopot er en sjarmerende kystby som ligger en kort togtur fra Gdansk.

Byen er kjent for sin vakre strand og den lengste trebryggen i Europa, som strekker seg 515 meter ut i Østersjøen.

Her kan familier nyte en avslappende dag ved stranden, bygge sandslott og bade i det krystallklare vannet.

I tillegg til stranden, kan barna også ha det gøy på Sopot Aquapark, som tilbyr både innendørs og utendørs bassenger, vannsklier og et lekeområde.

Westerplatte og Det maritime museum

Westerplatte er et historisk sted hvor andre verdenskrig startet i 1939. Her kan man besøke Westerplatte-minnesmerket og lære om stedets historie gjennom guidede turer og utstillinger. Det er et interessant og lærerikt sted for både voksne og barn.

Et annet must-see i Gdansk er Det maritime museum, som ligger ved elven Motława. Museet viser Polens sjøfartshistorie gjennom ulike utstillinger og interaktive aktiviteter. Barna vil elske å utforske gamle skip og lære om sjøfartens historie.

Middelalderbyen Gdansk

Gdansk gamleby er en middelalderby som har bevart sin sjarm og historie gjennom årene. Utforsk de brosteinsbelagte gatene og fargerike bygningene mens du besøker attraksjoner som St. Mary’s Church, Det gamle rådhuset og Neptun-fontenen.

Barna vil også sette pris på de mange lekeplassene og parkene som ligger i gamlebyen.

Piratskipet “Den sorte perle”

For en spennende og underholdende opplevelse for barna, ta en tur på piratskipet “Den sorte perle”.

Skipet tar passasjerer på en rundtur langs Gdansk og nærliggende kystbyer, og byr på et morsomt piratshow for barna. De kan kle seg ut som pirater, delta i skattejakt og lære om sjørøverhistorier fra mannskapet.

AmberSky Gdansk

AmberSky Gdansk er et 50 meter høyt pariserhjul som ligger ved elven Motława og gir fantastisk utsikt over byen. En tur i pariserhjulet er en morsom og minneverdig opplevelse for hele familien, og gir muligheten til å se Gdansk fra et annet perspektiv.

Hevelius Science Centre (Hevelianum)

Hevelius Science Centre er et interaktivt vitenskapssenter som tilbyr en rekke utstillinger og aktiviteter for barn og voksne. Her kan barna utforske vitenskap og teknologi gjennom praktiske eksperimenter og lære om temaer som astronomi, geologi og fysikk.

Senteret har også en 3D-kino og et observatorium hvor man kan observere stjerner og planeter.

Gdansk Eventyrpark (Park Linowy Gdansk)

Gdansk Eventyrpark er en spennende utendørs aktivitetspark som tilbyr ulike klatreruter, ziplines og tauklatring for både barn og voksne.

Parken er designet for å gi en trygg og morsom opplevelse, med kvalifiserte instruktører og sikkerhetsutstyr som sikrer at alle kan nyte dagen uten bekymringer.

Aquapark Sopot

Aquapark Sopot er et innendørs badeland som ligger i nærheten av Gdansk. Her finner du vannsklier, bølgebasseng, boblebad og et eget barneområde for de minste.

Dette er en flott aktivitet for hele familien, spesielt på regnværsdager eller når man trenger en pause fra sightseeing.

Gdansk Lekeplass (Plac Zabaw)

Gdansk har en rekke offentlige lekeplasser som er ideelle for å la barna løpe og leke fritt. En av de mest populære lekeplassene ligger i Oliwa Park, som er nevnt tidligere i denne guiden. Disse lekeplassene er ofte utstyrt med husker, sklier, sandkasser og klatrestativer og gir et trygt og morsomt miljø for barna å leke og bruke opp energi.

Malbork Castle

En kort togtur fra Gdansk finner du Malbork Castle, som er den største gotiske borgen i Europa og et UNESCO-verdensarvsted.

Dette imponerende slottet er et spennende sted å utforske med barn, og de vil elske å vandre gjennom de gamle korridorene, utforske slottets historie og kanskje til og med delta i en ridderturnering eller middelalderfestival som arrangeres her.

Nyttige tips for familier

  • Planlegg turen på forhånd og sjekk åpningstider for attraksjonene du ønsker å besøke.
  • Ta med solkrem og hatter for å beskytte mot solen, spesielt om sommeren.
  • Benytt deg av offentlig transport for å enkelt komme deg rundt i byen og til nærliggende attraksjoner.
  • Velg et familievennlig hotell eller leilighet som har fasiliteter som barnesenger, barnestoler og lekeområder.
  • Spis på familievennlige restauranter som har barnemenyer, barnestoler og lekeområder.
  • Vær fleksibel og ha et åpent sinn når du reiser med barn.
  • Pakk med nødvendigheter som snacks, vannflasker, våtservietter, førstehjelpsutstyr og ekstra klær for barna.

Gdansk er en fantastisk by for familier, med et bredt utvalg av attraksjoner og aktiviteter som passer for alle aldre. Planlegg turen nøye, velg familievennlige overnattingssteder og restauranter, og vær fleksibel for å sikre en uforglemmelig ferie for hele familien.

Familievennlige hoteller i Gdansk

Hampton by Hilton Gdansk Old Town

Dette moderne hotellet ligger i hjertet av Gdansk gamleby og tilbyr romslige familierom, gratis frokost og en døgnåpen resepsjon. Barna vil sette pris på lekerommet og nærheten til mange av byens attraksjoner.

Du kan booke hotellet her: Hampton by Hilton Gdansk Old Town

Radisson Blu Hotel, Gdansk

Dette luksushotellet ligger også i gamlebyen og tilbyr komfortable familierom, innendørsbasseng og en barneklubb med aktiviteter for barn i alle aldre. Hotellet har også en restaurant som serverer barnemenyer.

Du kan booke hotellet her: Radisson Blu Hotel, Gdansk

Novotel Gdansk Centrum

Dette 3-stjerners hotellet ligger nær elven Motlawa og tilbyr familierom med sovesofaer, et lekeområde for barn og en barnevennlig restaurant. Hotellet har også en hage og en terrasse for å slappe av etter en lang dag med sightseeing.

Du kan booke hotellet her: Novotel Gdansk Centrum

Holiday Inn Gdansk – City Centre

Dette moderne hotellet ligger også i Gdansk sentrum og tilbyr familierom, en døgnåpen resepsjon og en barnevennlig restaurant. Hotellet har også et treningsstudio og en avslappende lobbybar.

Du kan booke hotellet her: Holiday Inn Gdansk – City Centre

PURO Gdansk Stare Miasto

Dette stilige boutiquehotellet ligger i nærheten av gamlebyen og tilbyr familierom, en barnevennlig restaurant og et lekeområde for barn. Hotellet har også en terrasse og en bar for å nyte en drink og utsikten over byen.

Du kan booke hotellet her: PURO Gdansk Stare Miasto

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *