Shopping i Paris: En komplett guide

Paris, kjent som “La Ville Lumière” eller “Lysets by”, er en av verdens mest berømte destinasjoner for mote og shopping. Byen er hjem til noen av de mest anerkjente motehusene og luksusmerkene, samt en rekke unike og sjarmerende butikker som tilbyr alt fra klær og tilbehør til interiør og antikviteter. Med en blanding av både høy og lav prisklasse, er Paris en by som har noe for enhver smak og budsjett.

Dette blogginnlegget er skrevet for å veilede deg gjennom byens beste shoppingsteder, enten du er en turist som ønsker å kjøpe en spesiell souvenir eller en moteentusiast som ønsker å finne de nyeste trendene og stilene. Vi vil dekke alt fra generelle shoppingtips til de beste områdene for ulike typer shopping, inkludert billig shopping, vintage, og eksklusive kjøpesentre. Uansett hva du er ute etter, vil du kunne finne din perfekte shoppingopplevelse i denne praktfulle byen.

Shopping i Paris: Generelle tips

Når du besøker Paris for shopping, er det noen generelle tips og råd som kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av opplevelsen. Her er noen viktige punkter å huske på:

Når er den beste tiden å besøke Paris for shopping: Paris er en by som kan besøkes året rundt for shopping, men det er noen tider på året som kan være spesielt gunstige. Salgsperiodene i januar og juli er populære tider for shoppingentusiaster, da butikkene tilbyr betydelige rabatter og tilbud. Vær imidlertid forberedt på at det kan være mer folksomt i disse periodene. For moteinteresserte vil vi anbefale at du planlegger et besøk på høsten. Dette er tiden da moteuken finner sted, og nye kolleksjoner blir lansert.

Åpningstider for butikker: Generelt er butikkene i Paris åpne fra mandag til lørdag, med åpningstider som varierer mellom 10:00 og 19:00. Noen større kjeder og kjøpesentre kan ha lengre åpningstider, som ofte strekker seg til 20:00 eller 21:00. Det er alltid lurt å sjekke åpningstidene for spesifikke butikker før du drar, spesielt hvis du har et stramt tidsskjema.

Shopping på søndager: Tradisjonelt har mange butikker i Paris vært stengt på søndager, men dette har endret seg de siste årene. Flere butikker og kjøpesentre holder nå åpent på søndager, spesielt i turistområdene. Dette gjelder blant annet områder som Marais og Champs-Élysées. Imidlertid vil du fortsatt finne en del butikker stengt på søndager, så det kan være lurt å planlegge shoppingturen din deretter.

Shopping i Paris på budsjett

Selv om Paris er kjent for sine luksusbutikker og eksklusive motehus, finnes det også mange rimelige alternativer for de som ønsker å handle uten å tømme lommeboken. Her er en oversikt over noen rimelige butikker og områder, samt tips for å finne gode tilbud.

Oversikt over rimelige butikker og områder:

 1. Les Puces de Saint-Ouen: Dette berømte loppemarkedet, som ligger nord for Paris, er et flott sted for å finne rimelige klær, smykker, møbler og antikviteter.
 2. Rue de Rivoli: Langs denne kjente gaten finner du en rekke budsjettvennlige butikker, inkludert populære merker som H&M, Zara og Mango.
 3. Montmartre: Dette kunstneriske nabolaget er kjent for sine små butikker og rimelige priser, spesielt når det gjelder klær og smykker.
 4. Belleville: Dette mangfoldige nabolaget er kjent for sine rimelige priser og et stort utvalg av butikker, inkludert vintagebutikker, bokhandler og matbutikker.
 5. Tati: Dette er en populær lavpriskjede i Paris som tilbyr klær, tilbehør og husholdningsartikler til svært rimelige priser.

Tips for å finne gode tilbud:

 1. Utforsk salgsperiodene: Som nevnt tidligere, finner de store salgene sted i januar og juli. Dette er en flott tid å finne gode tilbud på klær og tilbehør, men vær forberedt på større mengder mennesker i butikkene.
 2. Sjekk ut loppemarkeder og bruktbutikker: Disse butikkene kan være skattekister for rimelige funn. Med litt tålmodighet og flid kan du finne unike og billige varer.
 3. Følg med på butikkenes nyhetsbrev og sosiale medier: Mange butikker annonserer spesielle tilbud og rabatter via deres nyhetsbrev og sosiale mediekanaler. Følg dine favorittbutikker for å holde deg oppdatert på potensielle tilbud.

Beste shoppingområder

Paris er en by med en rekke distinkte shoppingområder som hver har sin egen sjarm og karakter. Her er en oversikt over noen av de beste shoppingområdene du bør besøke under ditt opphold i byen:

 1. Marais: Marais er et historisk og trendy nabolag som ligger i hjertet av Paris. Området er kjent for sine sjarmerende smale gater, vakre bygninger og et bredt utvalg av butikker. Her finner du alt fra eksklusive designerbutikker og konseptbutikker til rimelige vintagebutikker og kjente merkevarer. Marais er også et flott sted å finne unike gaver og suvenirer, samt å utforske de mange kunstgalleriene og kafeene i området.
 2. Saint-Germain-des-Prés: Dette elegante nabolaget på venstre bredd av Seinen er kjent for sin sofistikerte atmosfære og et utvalg av luksuriøse butikker. Saint-Germain-des-Prés er hjem til flere eksklusive motehus og designerbutikker, samt elegante interiørbutikker og kunstgallerier. Området er også kjent for sine sjarmerende kafeer, inkludert de berømte Café de Flore og Les Deux Magots.
 3. Champs-Élysées: Champs-Élysées er en av verdens mest kjente shoppinggater og et must-besøk for alle som besøker Paris. Denne imponerende avenyen strekker seg fra Place de la Concorde til Triumfbuen og er kjent for sine luksusbutikker, motehus og flaggskipbutikker for internasjonale merker. Her finner du alt fra eksklusive designerbutikker som Louis Vuitton og Chanel til mer tilgjengelige merker som Zara og Sephora.
 4. Montmartre: Montmartre er et kunstnerisk og bohemsk nabolag som ligger på en høyde nord for Paris. Området er kjent for sin rike historie og sjarmerende atmosfære, og tilbyr et variert utvalg av butikker og gallerier. I Montmartre finner du mange små, uavhengige butikker som selger klær, smykker, kunst og suvenirer, samt et utvalg av rimelige vintagebutikker. Montmartre er også hjemsted for den berømte Basilique du Sacré-Cœur og gir fantastisk utsikt over byen.

Ved å besøke disse shoppingområdene vil du oppleve den unike atmosfæren og karakteren som gjør Paris til en av verdens mest elskede shoppingdestinasjoner.

Når stenger butikkene i Paris?

For å få mest mulig ut av shoppingopplevelsen i Paris, er det viktig å være klar over generelle åpningstider for de franske butikkene, samt hvilke dager butikkene er stengt. Her er en oversikt over disse tidene:

Generelle åpningstider og stengetider for butikker: De fleste butikker i Paris åpner mellom kl. 10:00 og 11:00 og stenger mellom kl. 19:00 og 20:00. Større kjeder og kjøpesentre kan ha lengre åpningstider, og noen holder åpent til kl. 21:00 eller senere. Det er viktig å merke seg at åpningstidene kan variere fra butikk til butikk, så det anbefales å sjekke de spesifikke åpningstidene for butikkene du ønsker å besøke.

Hvilke dager butikkene er stengt:

 • Søndager: Tradisjonelt har mange butikker i Paris vært stengt på søndager, men dette har endret seg de siste årene. Flere butikker og kjøpesentre holder nå åpent på søndager, spesielt i turistområdene som Marais og Champs-Élysées. Likevel vil fortsatt finne en del butikker holde stengt på søndager, så det kan være lurt å planlegge shoppingturen din deretter.
 • Helligdager: På nasjonale helligdager kan mange butikker være stengt eller ha reduserte åpningstider. Noen av de viktigste helligdagene i Frankrike inkluderer 1. mai (Arbeidernes dag), 14. juli (nasjonaldagen), og 25. desember (juledag). Sjekk lokale kalendere for en komplett liste over helligdager og vær oppmerksom på at åpningstidene kan variere på disse dagene.

Primark-butikker i Paris og omegn

Primark er en populær irsk kjede som tilbyr et bredt utvalg av rimelige klær, sko, tilbehør og husholdningsartikler. Siden Primark er kjent for sine lave priser og trendy varer, er det et populært sted for shopping i Paris.

Primark er kjent for å holde seg oppdatert med de nyeste trendene og tilbyr ofte sesongbaserte varer og spesialkolleksjoner. Butikken er ofte travelt, spesielt i helgene og under salgsperioder, så vær forberedt på større mengder mennesker og mulige køer i kassen.

 1. Primark Villeneuve La Garenne
  Adresse: 20 Rue de la Bongarde, 92390 Villeneuve La Garenne, Paris
  Beliggenhet: Butikken ligger i utkanten av Paris sentrum og er tilgjengelig med buss eller metro linje 13 eller 14. Åpningstider: Mandag til lørdag fra kl. 10.00 til 20.30, søndag fra kl. 11.00 til 19.00.
 2. Primark Créteil
  Adresse: Avenue de la France Libre, 94000 Créteil
  Beliggenhet: Créteil ligger i de sørøstlige forstedene til Paris, og Primark-butikken ligger i kjøpesenteret Créteil Soleil. Butikken kan nås med metro linje 8, med avstigning ved Créteil-Prefecture stasjon. Åpningstider: Mandag til lørdag fra kl. 10.00 til 20.30, søndag fra kl. 11.00 til 19.00.
 3. Primark Belle Epine
  Adresse: CCR Belle Epine, Avenue du Luxembourg, 94320 Thiais Cedex
  Beliggenhet: Denne Primark-butikken ligger sør for Paris sentrum, nær Paris Orly lufthavn. Den kan nås med metro linje 7 til Villejuif Louis Aragon, deretter en kort spasertur. Åpningstider: Mandag og lørdag fra kl. 10.00 til 20.00, tirsdag til fredag fra kl. 10.00 til 20.30, søndag fra kl. 11.00 til 19.00.
 4. Primark Centre Commercial O’Parinor
  Adresse: Centre Commercial O’Parinor, Le Haut de Galy, 93600 Aulnay-sous-Bois
  Beliggenhet: Primark i Aulnay-sous-Bois ligger nordøst for Paris sentrum, mellom Paris og Charles de Gaulle lufthavn. Denne butikken er ikke betjent av metro, men kan nås med tog (linje K) og buss (linje 23, 350, 45, 609 og 616). Åpningstider: Mandag og tirsdag fra kl. 10.00 til 20.30, onsdag til lørdag fra kl. 10.00 til 20.00, søndag fra kl. 11.00 til 19.00.
 5. Primark Évry
  Adresse: Centre commercial Évry 2, 2 Boulevard de l’Europe, 91000 Évry
  Beliggenhet: Denne Primark-butikken ligger sør for Paris og er ikke betjent av metro, men kan nås med buss (linje 401, 407, 91-04 og N144) eller RER linje D. Åpningstider: Mandag til torsdag fra kl. 10.00 til 20.00, fredag fra kl. 10.00 til 21.00, lørdag fra kl. 10.00 til 20.00.
 1. Primark Paris Plaisir
  Adresse: Centre commercial Mon Grand Plaisir, 1170 avenue de Saint Germain, 78370 Plaisir
  Beliggenhet: Primark Paris Plaisir ligger vest for Paris sentrum, litt over en time fra sentrum og litt lenger ut enn Versailles. Butikken kan nås med tog (linje N) eller buss (linje 10, 12 og 44). Åpningstider: Mandag til lørdag fra kl. 10.00 til 20.00, søndag fra kl. 11.00 til 19.00.
 2. Primark Val d’Europe
  Adresse: Centre commercial Val d’Europe, 14 Cours du Danube, 77700 Serris
  Beliggenhet: Primark Val d’Europe ligger nærmest Disneyland Paris, kun en 25-minutters spasertur unna. Det er et perfekt sted å kjøpe Disney-relaterte varer til halve prisen sammenlignet med prisene i temaparken. Den nærmeste stasjonen er Gare de Val D’Europe, som er en 4-minutters spasertur (288 meter) unna. Stedet kan nås med RER linje A og bussene 18E, 69E og CDG. Åpningstider: Mandag til lørdag fra kl. 10.00 til 20.00, søndag fra kl. 11.00 til 19.00.

Shoppe duty-free i Paris

Duty-free shopping er en fin måte å spare penger på når du handler i utlandet, spesielt på varer som kosmetikk, parfymer, alkohol og tobakk. I Paris finnes det flere butikker og områder hvor du kan handle duty-free. Her er en oversikt over noen av dem, samt tips for å få mest mulig ut av duty-free shopping.

1. Butikker som tilbyr duty-free shopping

Mange av de større varehusene og kjente butikkene i Paris tilbyr duty-free shopping for internasjonale kunder. Noen eksempler er:

 • Galeries Lafayette: Dette kjente varehuset tilbyr et stort utvalg av mote, kosmetikk og hjemmeartikler, samt en egen duty-free seksjon.
 • Printemps: Et annet populært varehus i Paris, Printemps tilbyr et bredt utvalg av luksusvarer og tilbyr også duty-free shopping.
 • Sephora: Denne internasjonale kosmetikkjeden tilbyr et stort utvalg av parfymer, sminke og hudpleieprodukter, og mange av deres butikker i Paris tilbyr duty-free shopping for internasjonale kunder.
 • Charles de Gaulle lufthavn: Når du forlater Paris, kan du benytte deg av duty-free shopping på flyplassen, hvor du finner et stort utvalg av butikker som tilbyr varer uten moms og avgifter.

2. Tips for å spare penger

 • Sjekk vilkårene for duty-free shopping: For å benytte deg av duty-free shopping i Paris, må du vanligvis være bosatt utenfor EU og ha til hensikt å forlate EU innen tre måneder. Pass på å sjekke vilkårene for hver butikk før du handler.
 • Ta vare på kvitteringene: For å kunne få refundert moms og avgifter, må du ta vare på kvitteringene fra kjøpene dine. Mange butikker tilbyr en spesiell “tax-free” kvittering som du må fylle ut og bevare.
 • Få refundert moms og avgifter: Når du forlater EU, må du gå til toll- og avgiftsområdet på flyplassen og vise frem kvitteringene dine for å få refundert moms og avgifter. Vær forberedt på at dette kan ta litt tid, så sørg for å ha nok tid før flyet ditt går.
 • Sammenlign priser: Selv om duty-free shopping ofte kan være rimeligere enn å handle med moms og avgifter, er det ikke alltid tilfellet. Det kan være lurt å sammenligne priser i ulike butikker og også online før du kjøper, for å sikre at du får den beste prisen.

Ved å benytte deg av duty-free shopping i Paris, kan du spare penger på en rekke produkter, fra kosmetikk og parfymer til alkohol og tobakk. Husk å sjekke vilkårene for duty-free shopping, ta vare på kvitteringene dine og sammenligne priser for å få mest mulig ut av shoppingopplevelsen.

Shopping i Paris: Outlet og kjøpesentre

Paris er svært kjent for sine luksuriøse butikker og designermerker, men byen har også flere outlet-butikker og kjøpesentre der du kan finne gode tilbud og rabatter. Her er en oversikt over noen av de beste stedene for outlet-shopping og kjøpesentre i Paris:

 1. La Vallée Village
  La Vallée Village er et av de mest populære outlet-områdene i Paris og ligger i nærheten av Disneyland Paris. Her finner du over 110 designerbutikker som tilbyr rabatter på opptil 70% på tidligere kolleksjoner. Noen av merkene som er representert her inkluderer Gucci, Prada, Burberry og Michael Kors.
 2. Marques Avenue
  Marques Avenue er en annen populær outlet destinasjon, med to lokasjoner i nærheten av Paris – Marques Avenue L’Ile Saint-Denis og Marques Avenue A6. Her finner du et bredt utvalg av merker som tilbyr rabatter på opptil 70%. Noen av merkene som er representert her inkluderer Nike, Levis, Diesel og Tommy Hilfiger.
 3. One Nation Paris
  One Nation Paris er et stort outlet-senter som ligger i nærheten av Versailles. Med mer enn 90 butikker som tilbyr rabatter på opptil 70%, er dette et flott sted å finne gode tilbud på klær, sko og tilbehør fra kjente merker som Adidas, Calvin Klein og Ralph Lauren.
 4. Forum des Halles
  Forum des Halles er et stort kjøpesenter som ligger i hjertet av Paris. Her finner du et bredt utvalg av butikker, inkludert både kjente merker og mindre, lokale designere. Kjøpesenteret er også kjent for sine restauranter og kafeer, samt et stort sportsanlegg og et svømmebasseng.
 5. Les Quatre Temps
  Les Quatre Temps er et annet stort kjøpesenter i Paris, som ligger i forretningsdistriktet La Défense. Kjøpesenteret har mer enn 230 butikker og tilbyr et bredt utvalg av klær, sko, tilbehør og hjemmeartikler fra kjente merker som Zara, H&M og Apple.

Vintage shopping i Paris

Paris er en by som oser av historie og stil, og det er ikke overraskende at den også er et eldorado for vintage-entusiaster. Vintagebutikker og -markeder er spredt rundt i byen og tilbyr et rikt utvalg av klær, tilbehør og møbler fra ulike tidsepoker. Her er noen av de beste stedene for vintage shopping i Paris og noen tips for å finne unike funn:

Beste vintagebutikker og områder:

 1. Marais
  Marais er et av de mest populære områdene for vintage shopping i Paris. Her finner du et bredt utvalg av vintagebutikker som tilbyr alt fra designerklær og -tilbehør til rimelige funn. Noen av de mest kjente vintagebutikkene i Marais inkluderer Kilo Shop, Free’P’Star og Vintage Desir.
 2. Saint-Ouen Flea Market
  Saint-Ouen loppemarked, også kjent som Marché aux Puces de Saint-Ouen, er det største loppemarkedet i verden og et absolutt must for vintage-entusiaster. Her finner du et bredt utvalg av vintage- og antikvitetsbutikker som tilbyr klær, møbler, kunst og samleobjekter fra forskjellige tidsepoker.
 3. Saint-Germain-des-Prés
  Saint-Germain-des-Prés er et annet populært område for vintage shopping i Paris. Her finner du flere eksklusive vintagebutikker som spesialiserer seg på luksusartikler og designerklær. Noen av de mest kjente vintagebutikkene i dette området inkluderer Thanx God I’m a V.I.P., Chercheminippes og Les Trois Marches de Catherine B.

Tips for å finne unike funn:

 1. Vær tidlig ute
  Det er alltid lurt å komme tidlig til vintagebutikker og -markeder for å få kloa i de beste kuppene. Mange av de mest ettertraktede varene blir raskt solgt, så jo tidligere du kommer, desto større er sjansen for å finne det perfekte funnet.
 2. Prøv klærne
  Størrelser og passform kan variere mye når det gjelder vintageklær. For å sikre at du finner klær som passer og kler deg, er det viktig å prøve dem på før du kjøper dem.
 3. Ikke vær redd for å prute
  På loppemarkeder og noen vintagebutikker kan det være rom for å prute på prisene. Hvis du føler at prisen er for høy, kan du prøve å forhandle med selgeren for å se om det er mulig å få en bedre avtale.
 4. Sjekk varene nøye
  Vintagevarer kan ha skader eller slitasje på grunn av alderen. Sørg for å sjekke varene nøye for eventuelle feil eller skader før du kjøper dem.
 5. Vær tålmodig
  Vintage shopping kan ta tid, spesielt hvis du er på jakt etter noe spesifikt. Vær tålmodig og vær forberedt på å besøke flere butikker og markeder før du finner det perfekte funnet. Å utforske forskjellige områder og butikker er en stor del av moroa med vintage shopping.
 1. Kombiner nye og gamle elementer
  En av de mest spennende aspektene ved vintage shopping er å blande og matche nye og gamle elementer for å skape en unik stil. Ikke vær redd for å kombinere vintageklær og -tilbehør med moderne plagg for å skape en personlig look.
 2. Bygg nettverk
  Snakk med selgere og andre vintage-entusiaster når du er ute og shopper. De kan ha tips om andre gode butikker, markeder eller spesifikke varer som du kanskje er interessert i. Ved å bygge et nettverk av likesinnede vintage-elskere, vil du kunne få tips og råd om de beste stedene å finne unike funn.
 3. Hold øynene åpne
  Selv om det er noen kjente områder og butikker for vintage shopping i Paris, kan du også finne flotte funn på uventede steder. Hold øynene åpne og vær klar til å utforske nye områder og butikker for å finne skjulte skatter.

Med disse tipsene og anbefalingene er du godt forberedt på å finne noen fantastiske vintage skatter i Paris. Lykke til med jakten og nyt den unike atmosfæren og sjarmen som vintage shopping i denne vakre byen har å tilby!

I løpet av dette blogginnlegget har vi utforsket noen av de beste stedene å shoppe i Paris, fra de mest berømte shoppingområdene som Marais, Saint-Germain-des-Prés, Champs-Élysées og Montmartre, til spesifikke butikker som Primark og vintagebutikker. Vi har også delt tips om billig shopping, outlet- og kjøpesentre, og hvordan du kan spare penger ved å handle duty-free.

Paris er en fantastisk by for shoppingentusiaster, og det finnes et utall av muligheter for å finne både unike og rimelige plagg og tilbehør. Vi oppfordrer deg til å utforske byen og oppleve den mangfoldige og spennende shoppingkulturen som Paris har å by på. Ikke glem å ta deg tid til å nyte de vakre omgivelsene og den franske atmosfæren mens du er på jakt etter de perfekte kjøpene.

Vi håper at våre tips og anbefalinger vil være til hjelp når du planlegger din neste shoppingtur til Paris. Men husk at dette er bare et utgangspunkt – det finnes utallige skatter å oppdage i denne fantastiske byen. Vi oppfordrer deg til å dele dine egne tips og funn i kommentarfeltet nedenfor, slik at andre lesere kan dra nytte av din erfaring og oppdage enda flere fantastiske shoppingsteder i Paris. Bon shopping!

Hotellanbefalinger

Le Général Hôtel, Paris

Dette boutiquehotellet tilbyr en personlig og innbydende atmosfære, med elegante rom og enestående kundeservice.

Hotellets beliggenhet nær et metrostopp gjør det enkelt å utforske Paris og dens mange attraksjoner.

Frokosten er av høy kvalitet og inkluderer nybakte croissanter, ferskpresset juice og smakfulle rundstykker, og siden hotellet er lite, er det sjelden overfylt.

Butikker, kafeer og den populære bydelen Marais ligger kun en kort spasertur unna, mens Georges Pompidou-senteret kan nås på en 30-minutters spasertur.

Sjekk ut mer om hotellet her: Le Général Hôtel, Paris

Hôtel Saint-Marc

Dette elegante og moderne hotellet ligger i hjertet av Paris, og tilbyr komfortable rom med unik innredning.

Hotellet har et svømmebasseng og et avslapningsområde for gjestene å nyte.

Det ligger i nærheten av Opéra Garnier og Louvre, og er omgitt av flotte butikker og kafeer.

Sjekk ut mer om hotellet her: Hôtel Saint-Marc

Le Cinq Codet

Le Cinq Codet er et luksuriøst boutiquehotell som ligger i det fasjonable 7. arrondissement, nær Eiffeltårnet og Musée d’Orsay.

Hotellet har en elegant og moderne design, og tilbyr romslige rom og suiter med toppmoderne fasiliteter.

Gjestene kan også nyte hotellets spa, treningssenter og restaurant.

Sjekk ut mer om hotellet her: Le Cinq Codet

Maison Souquet

Maison Souquet er et intimt og sjarmerende boutiquehotell som ligger i nærheten av Montmartre og Moulin Rouge.

Hotellets innredning er inspirert av Belle Epoque-stilen, og rommene er både komfortable og stilfulle.

Gjestene kan også benytte seg av hotellets spa og bar.

Sjekk ut mer om hotellet her: Maison Souquet

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *