Topp 10 ting å gjøre i Paris – Disse severdighetene og attraksjonene er et “must”

Det er ikke uten grunn at Paris er et av verdens mest populære turistmål.

Paris er kjent for sin romantiske sjarm, rike historie og blendende kultur,

Som noen som har hatt gleden av å utforske denne fantastiske byen, ønsker viå hjelpe deg med å planlegge din egen uforglemmelige reise.

I dette blogginnlegget vil jeg dele våre topp 10 ting å gjøre i Paris, slik at du kan få mest mulig ut av tiden din i denne vidunderlige byen.

Enten du er en førstegangsbesøkende eller en erfaren reisende, håper jvi at disse tipsene vil gjøre opplevelsen din enda bedre.

Så sett deg godt til rette, drøm deg bort til de sjarmerende gatene i Paris og la oss begynne å planlegge turen din sammen!

1. Eiffeltårnet

Ingen tur til Paris er komplett uten et besøk til det ikoniske Eiffeltårnet, byens mest kjente landemerke. Oppkalt etter sin ingeniør, Gustave Eiffel, ble tårnet bygget som en inngangsport til Verdensutstillingen i 1889 og var den gang verdens høyeste bygning. I dag står det som et symbol på fransk ingeniørkunst og eleganse.

Det beste tidspunktet for å besøke Eiffeltårnet er enten tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen for å unngå folkemengdene og lange køer. Når du er der, har du flere muligheter for å utforske tårnet. Du kan enten ta heisen opp til andre etasje og deretter til toppen, eller hvis du er eventyrlysten, kan du klatre de 704 trappetrinnene opp til andre etasje. Uansett hvilken metode du velger, vil du bli belønnet med en fantastisk panoramautsikt over Paris.

Når du har tatt inn utsikten fra Eiffeltårnet, kan du også utforske Champ de Mars, den store offentlige parken som strekker seg bak tårnet. Dette er et flott sted å slappe av, ha en piknik og ta noen minneverdige bilder med tårnet i bakgrunnen. Om kvelden blir Eiffeltårnet enda mer spektakulært når det lyses opp og glitrer i et spesiell lysshow hver time, så sørg for å få med deg dette magiske øyeblikket før du forlater området.

Kjøp billetter til Eiffeltårnet her: Adgang til 2. nivå eller toppen i Eiffeltårnet

2. Louvre-museet:

En annen uunnværlig attraksjon i Paris er Louvre-museet, verdens største og mest besøkte kunstmuseum. Det tidligere kongelige palasset huser en imponerende samling av kunstverk som spenner over flere tusen år, og tiltrekker seg besøkende fra hele verden.

Inne i museet finner du mesterverk som Leonardo da Vincis Mona Lisa, Venus de Milo og Winged Victory of Samothrace, bare for å nevne noen. Sørg for å sette av nok tid til å utforske de utallige galleriene og rommene, men vær forberedt på at det er nesten umulig å se alt på én dag.

For å unngå lange køer og få mest mulig ut av besøket, kan det være lurt å kjøpe billetter på forhånd og komme tidlig om morgenen eller på kveldstid. Husk også at Louvre er stengt på tirsdager og at første søndag i hver måned tilbyr gratis adgang, men dette kan også bety at det er ekstra travelt.

Mens du besøker Louvre, bør du også ta deg tid til å beundre den ikoniske glasspyramiden utenfor museet, som ble designet av den kjente arkitekten I. M. Pei. Pyramiden er spesielt imponerende om natten når den lyses opp og skaper en fascinerende kontrast mellom det gamle palasset og moderne arkitektur.

Kjøp billetter her: Reservert adgang til Louvre og elvecruise

3. Notre-Dame-katedralen:

Notre-Dame-katedralen er en av Paris’ mest elskede og berømte landemerker. Denne storslåtte gotiske katedralen, som ligger på Île de la Cité i hjertet av byen, har en lang og fascinerende historie som strekker seg tilbake til 1100-tallet. Katedralen er kjent for sin utsøkte arkitektur, fargerike glassmalerier og imponerende skulpturer.

Selv om Notre-Dame ble alvorlig skadet av en brann i april 2019, er katedralen i ferd med å bli nøye restaurert og gjenoppbygd. I mellomtiden kan du fortsatt besøke området rundt katedralen og beundre det enorme arbeidet som blir gjort for å bringe dette mesterverket tilbake til sin tidligere prakt.

Hvis du får muligheten til å klatre opp i tårnene når restaureringen er fullført, vil du få en fantastisk utsikt over Paris, samt muligheten til å se de berømte skulpturene av skremmende gargoyles og chimeraer på nært hold. Pass på å besøke den nærliggende Sainte-Chapelle også, et annet eksempel på praktfull gotisk arkitektur, kjent for sine utrolige glassmalerier.

Når du utforsker Île de la Cité, kan du også ta deg tid til å vandre gjennom de sjarmerende gatene, oppdage lokale butikker og kafeer, og kanskje til og med ta en avslappende spasertur langs Seine-elven for å få en ekte smak av den parisiske atmosfæren.

Kjøp billetter her: Notre Dame utendørs fottur med kryptinngang

4. Montmartre og Sacré-Cœur-basilikaen:

Montmartre er en av de mest sjarmerende og ikoniske bydelene i Paris, kjent for sin bohemske atmosfære og rike historie som et sentrum for kunstnere og forfattere. Dette pittoreske området ligger på en høyde som gir en fantastisk utsikt over byen, og er et must-besøk for enhver reisende.

Dominerende på toppen av Montmartre ligger den imponerende hvite Sacré-Cœur-basilikaen. Dette storslåtte eksemplet på romersk-bysantinsk arkitektur ble bygget som et minnesmerke for de franske ofrene under Den fransk-prøyssiske krigen. Du kan besøke basilikaen og beundre både det fantastiske interiøret og den fantastiske panoramautsikten over Paris fra utsiktsplattformen foran basilikaen.

Mens du utforsker Montmartre, bør du også ta deg tid til å vandre gjennom de brosteinsbelagte gatene, oppdage lokale kunstnere som maler og selger sine verk i Place du Tertre, og besøke det tidligere hjemmet og atelieret til Salvador Dalí, nå Espace Dalí, et museum dedikert til hans surrealistiske kunst.

Når du blir sulten, finnes det et stort utvalg av sjarmerende kafeer og restauranter som serverer deilige franske retter. For en ekstra spesiell opplevelse, prøv å finne en av de lokale kabareter, som den verdensberømte Moulin Rouge, for en uforglemmelig kveld med underholdning og fransk atmosfære.

Montmartre er virkelig en skattkiste av kultur, kunst og gastronomi, og et besøk her vil sikkert gi deg et glimt av det ekte Paris.

Kjøp billetter her: Omvisning i Sacré-Coeur og Montmartre med ekspertguide

5. Champs-Élysées og Triumfbuen:

Champs-Élysées, ofte omtalt som verdens vakreste gate, er en annen ikonisk attraksjon i Paris. Denne brede, nesten to kilometer lange boulevarden strekker seg fra Place de la Concorde til Triumfbuen og er omgitt av luksuriøse butikker, kafeer, restauranter og teatre. Champs-Élysées har en spesiell plass i fransk historie og kultur, og er stedet for mange nasjonale feiringer og parader.

Når du rusler nedover denne berømte gaten, kan du nyte den elegante atmosfæren og kanskje unne deg litt shopping eller en deilig fransk dessert på en av de mange fortauskafeene. Husk også å besøke de vakre parkene og monumentene som ligger langs boulevarden, som Grand Palais og Petit Palais, som begge huser imponerende kunstsamlinger.

Ved enden av Champs-Élysées finner du Triumfbuen, et annet av Paris’ mest kjente landemerker. Dette monumentale verket ble bestilt av Napoleon Bonaparte for å feire hans militære seire og er rikt dekorert med skulpturer og relieffer som skildrer viktige hendelser i fransk historie.

Det beste tidspunktet å besøke Triumfbuen er om ettermiddagen eller tidlig kveld når det er mindre travelt, og du kan klatre opp de 284 trinnene til toppen for å nyte en fantastisk utsikt over Champs-Élysées og resten av byen.

Et besøk til Champs-Élysées og Triumfbuen gir deg muligheten til å fordype deg i den storslåtte og pulserende atmosfæren i Paris, samtidig som du beundrer noen av byens mest kjente og imponerende monumenter.

Kjøp billett her: Triumfbuen: Billett til taket

6. Seinen-elven og båtturer:

Seinen er livsnerven i Paris og skiller byen i to, med Rive Gauche (venstre bredd) og Rive Droite (høyre bredd). En av de beste måtene å oppleve Paris’ skjønnhet og sjarm på er å ta en båttur langs Seinen, som lar deg se byens mest berømte landemerker og monumenter fra et helt nytt perspektiv.

Det finnes flere båtturalternativer å velge mellom, fra korte sightseeingturer til lengre lunsj- og middagscruise. Noen av de mest populære båtselskapene inkluderer Bateaux Mouches, Bateaux Parisiens og Vedettes du Pont Neuf. På disse turene vil du kunne beundre attraksjoner som Eiffeltårnet, Louvre-museet, Notre-Dame-katedralen og mange av de vakre broene som krysser elven, inkludert den berømte Pont des Arts, også kjent som kjærlighetsbroen.

For en ekstra romantisk opplevelse kan du vurdere å ta et kveldscruise langs Seinen. Når solen går ned og lysene tennes, blir Paris forvandlet til en glitrende, magisk by, og å se denne utsikten fra en båt på elven er en uforglemmelig opplevelse.

Båtturer langs Seine gir deg muligheten til å slappe av og nyte byens skjønnhet mens du lærer mer om dens historie og kultur. Det er en aktivitet som er perfekt for både par og familier, og en flott måte å få et annerledes inntrykk av den vakre byen Paris.

Kjøp billetter her: Panoramacruise på Seinen med middag

7. Saint-Germain-des-Prés og Latinerkvarteret:

For å fordype deg i det intellektuelle og kunstneriske hjertet av Paris, bør du besøke de sjarmerende og historiske nabolagene Saint-Germain-des-Prés og Latinerkvarteret. Disse områdene, som ligger på venstre bredd av Seine, har en rik historie og har vært hjemmet til mange av de største tenkerne, forfatterne og kunstnerne gjennom tidene.

Saint-Germain-des-Prés er kjent for sine elegante boulevarder, motebutikker, antikvitetsbutikker og kafeer. Dette området var sentrum for den franske eksistensialistbevegelsen på 1940- og 1950-tallet, og du kan fortsatt besøke de berømte kafeene der Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir og andre intellektuelle pleide å møtes, som Café de Flore og Les Deux Magots. Mens du utforsker Saint-Germain-des-Prés, bør du også ta deg tid til å besøke den historiske kirken med samme navn og den vakre Jardin du Luxembourg, en populær park for både lokalbefolkningen og turister.

Latinerkvarteret, som ligger rett ved siden av Saint-Germain-des-Prés, har navnet sitt fra middelalderens studenter som snakket latin i området rundt Sorbonne-universitetet. Latinerkvarteret er kjent for sine trange, svingete gater, bokhandlere, kafeer og studentliv. Dette området har en livlig og ungdommelig atmosfære og er et flott sted å utforske, spesielt hvis du er interessert i litteratur og historie. Sørg for å besøke Shakespeare and Company, en berømt engelskspråklig bokhandel som har vært et samlingssted for forfattere som Ernest Hemingway, James Joyce og F. Scott Fitzgerald.

Både Saint-Germain-des-Prés og Latinerkvarteret tilbyr unike og autentiske opplevelser av Paris’ kultur og historie, og er absolutt verdt å utforske når du besøker byen.

Bestill billetter her: Guidet fottur i Ikoniske nabolag

8. Versailles-slottet:

Selv om det teknisk sett ikke ligger i Paris, er Versailles-slottet et absolutt must-besøk på grunn av sin enestående skjønnhet og historiske betydning. Dette majestetiske slottet, som ligger omtrent 20 kilometer sørvest for Paris, var en gang hjemmet til den franske kongefamilien og sentrum for det politiske livet i Frankrike før den franske revolusjonen.

Slottet i Versailles er et eksempel på overdådig barokk arkitektur og er kjent for sine imponerende rom og utsmykninger, som Speilgalleriet, kongens og dronningens leiligheter, og den imponerende Hall of Battles. En guidet tur gjennom slottet vil gi deg et innblikk i livet til de franske monarkene og deres hoff, samt en dypere forståelse av de historiske hendelsene som førte til den franske revolusjonen.

Utover det storslåtte slottet ligger de ekspansive og vakkert anlagte hagene i Versailles, som strekker seg over 800 hektar og inkluderer fontener, kanaler, skulpturer og lysthus. Hagene er et perfekt sted for en avslappende spasertur, og du kan også leie en båt eller sykkel for å utforske området ytterligere. Ikke gå glipp av Grand Trianon, Petit Trianon og Marie Antoinettes sjarmerende landsby, Hameau de la Reine, som gir et innblikk i dronningens private tilflukt.

For å besøke Versailles-slottet kan du ta RER C-tog fra Paris, noe som tar omtrent 45 minutter. Det anbefales å kjøpe billetter på forhånd for å unngå lange køer, og vær oppmerksom på at slottet kan være ganske travelt, spesielt i høysesongen. Et besøk til Versailles vil gi deg en uforglemmelig opplevelse av fransk historie og kultur, og er absolutt verdt turen fra Paris.

Bestill billetter her: Guidet tur fra Paris: Forbi-køen-omvisning av Versailles slott og hager

Disneyland Paris:

For familier og de som er unge til sinns, er et besøk til Disneyland Paris en magisk og uforglemmelig opplevelse. Dette populære fornøyelsesparkkomplekset, som ligger rundt 32 kilometer øst for Paris, tilbyr en verden av eventyr, fantasifulle attraksjoner og minneverdige karakterer som vil glede både barn og voksne.

Disneyland Paris består av to separate temaparker: Disneyland Park og Walt Disney Studios Park. Disneyland Park er delt inn i fem tematiske land – Main Street USA, Fantasyland, Adventureland, Frontierland og Discoveryland – hvor du kan utforske ikoniske attraksjoner som Sleeping Beauty Castle, Pirates of the Caribbean og Space Mountain.

Walt Disney Studios Park fokuserer på film og underholdning og gir deg muligheten til å gå bak kulissene på filmproduksjon og oppleve spennende attraksjoner som Crush’s Coaster, Ratatouille: The Adventure og The Twilight Zone Tower of Terror.

Mens du besøker Disneyland Paris, kan du også ta del i de spektakulære paradene og showene som finner sted gjennom dagen, møte dine favoritt Disney-figurer, og nyte et bredt utvalg av restauranter og butikker. For å gjøre opplevelsen enda mer magisk, kan du vurdere å bo på ett av de tematiske Disney-hotellene som ligger på stedet.

For å komme til Disneyland Paris, kan du ta RER A-tog fra Paris, noe som tar omtrent 45 minutter. Det anbefales å kjøpe billetter på forhånd for å spare tid og penger, og husk at parkene kan være travle, spesielt i helger og skoleferier. Et besøk til Disneyland Paris vil uansett sørge for uforglemmelige minner og magiske øyeblikk for hele familien.

Dersom du ønsker å lese mer om Disneyland, så har vi laget en egen artikkel om våre anbefalinger for parken her: Disneyland Paris – Dette bør du vite før du besøker parken.

Bestill billetter her:
Dagsbillett – Disneyland Paris
Flerdagsbillett – Disneyland Paris

Utforsk lokale markeder og smak fransk mat:

En av de største gledene ved å besøke Paris er å utforske byens lokale markeder og nyte det utsøkte franske kjøkkenet. Paris er hjemsted for et utall av ferskvaremarkeder, hvor du kan finne de ferskeste råvarene, som frukt og grønnsaker, oster, pølser, brød og bakverk, samt fersk sjømat og kjøtt. Å besøke disse markedene gir deg muligheten til å bli kjent med den parisiske livsstilen og smake på det beste av fransk matkultur.

Noen av de mest populære markedene i Paris inkluderer Marché d’Aligre, Marché des Enfants Rouges, Marché Monge og Marché Bastille. Når du utforsker markedene, så må du ikke nøle med å prøve lokale spesialiteter. Snakk også gjerne med leverandørene for å lære mer om deres produkter og hvordan de tilberedes. Disse markedene er i tillegg et flott sted å kjøpe suvenirer og gaver, som franske oster, foie gras, sennep fra Dijon og makroner.

Utover markedene bør du også ta deg tid til å nyte det rike utvalget av franske retter som tilbys i Paris’ kafeer, bistroer og restauranter. Fra en enkel baguette med ost og skinke til en gourmetmiddag på en Michelin-stjerners restaurant, så finnes det utvilsomt noe for enhver smak og budsjett. Og ikke glem å avslutte måltidet med en deilig dessert, som en crème brûlée, tarte tatin eller profiteroles.

Å utforske lokale markeder og smake på fransk mat er en integrert del av den parisiske opplevelsen og gir deg muligheten til å fordype deg i byens unike kultur og livsstil.

Hotellanbefalinger

Le Général Hôtel, Paris

Dette boutiquehotellet tilbyr en personlig og innbydende atmosfære, med elegante rom og enestående kundeservice.

Hotellets beliggenhet nær et metrostopp gjør det enkelt å utforske Paris og dens mange attraksjoner.

Frokosten er av høy kvalitet og inkluderer nybakte croissanter, ferskpresset juice og smakfulle rundstykker, og siden hotellet er lite, er det sjelden overfylt.

Butikker, kafeer og den populære bydelen Marais ligger kun en kort spasertur unna, mens Georges Pompidou-senteret kan nås på en 30-minutters spasertur.

Sjekk ut mer om hotellet her: Le Général Hôtel, Paris

Hôtel Saint-Marc

Dette elegante og moderne hotellet ligger i hjertet av Paris, og tilbyr komfortable rom med unik innredning.

Hotellet har et svømmebasseng og et avslapningsområde for gjestene å nyte.

Det ligger i nærheten av Opéra Garnier og Louvre, og er omgitt av flotte butikker og kafeer.

Sjekk ut mer om hotellet her: Hôtel Saint-Marc

Le Cinq Codet

Le Cinq Codet er et luksuriøst boutiquehotell som ligger i det fasjonable 7. arrondissement, nær Eiffeltårnet og Musée d’Orsay.

Hotellet har en elegant og moderne design, og tilbyr romslige rom og suiter med toppmoderne fasiliteter.

Gjestene kan også nyte hotellets spa, treningssenter og restaurant.

Sjekk ut mer om hotellet her: Le Cinq Codet

Maison Souquet

Maison Souquet er et intimt og sjarmerende boutiquehotell som ligger i nærheten av Montmartre og Moulin Rouge.

Hotellets innredning er inspirert av Belle Epoque-stilen, og rommene er både komfortable og stilfulle.

Gjestene kan også benytte seg av hotellets spa og bar.

Sjekk ut mer om hotellet her: Maison Souquet

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *