Shopping i Riga – 7 markeder og kjøpesenter du ikke må gå glipp av

Det er mange muligheter for shopping i Riga. Her finner alt fra store kjøpesenter, markeder til handlegater. Prisnivået er som regel litt lavere enn i Norge.

Shopping-tips: Latvia er kjent for sine håndverk av tre, samt ullklær som gensere og sokker. Smykker av rav er populære suvenirer.

Her har vi samlet en oversikt over 7 markeder og kjøpesentere du må få med deg når du er i Riga.

1. Central Market – Shopping i Riga

central market riga
central market riga

Riga Central Market er det største  markedet i Riga. Markedet er en turistatraksjon og landemerke i seg selv, der det ligger i 5 store hangare. Disse hangarene ble opprinnelig brukt under første verdenskrig til å få plass til store luftskip.

Markedet er hele 72300 kvadratmeter og har mer enn 3000 salgsboder. Her kan du finne alt fra matvarer til klær, smykker og suvenirer.

Åpningstider: 08:00 – 18:00

Kart:


2. Vidzemes Market

vidzemestirgus riga

Vidzemes Market er et mindre versjon av Central Market. Dette markedet ligger nord for sentrum.

Her finner du det meste fra kunst, klær til CDer og matvarer. Prisnivået er som regel lavt. Det finnes også restauranter her.

Kart:


3. Origo

origo riga

Origo er et stort kjøpesenter med over 170 butikker, samt noen restauranter.

Kjøpesenteret ligger i samme bygg som Rigas Sentralbanestasjon. Prisnivået er behagelig, men det finnes ikke så mange internasjonale merkevarer.

Webside: https://www.origo.lv/en

Kart:

4. Stockmann

stockmann riga

Stockmann kjøpesenter ligger like ved Origo, og er en del av en finsk kjede. Senteret kan minne litt om spanske El Corte Ingles. 

Kjøpesenteret er på totalt 4 etasjer, hvor hver etasje er dedikert til spesielle vareutvalg.

Senteret holder en mer eksklusiv linje med mange kjente internasjonale merkevarer. Prisnivået ligger omtrent på norsk nivå.

Webside: https://www.stockmann.lv/portal/1717

Kart:


5. Riga Plaza

riga plaza

Riga Plaza er et nyere kjøpesenter med over 150 butikker. Senteret ligger ved elven Daugava, og ligger 3,5 km syd fra gamlebyen.

Senteret nås enkelt med taxi eller buss. Her finnes det både lokale og internasjonale merker som Zara, Cubus, Mango, H&M, Lindex og Pull & Bear.

På senteret finner du også en kino og en underholdningspark med tilbud som bowling og billiard.

Webside: https://www.rigaplaza.lv/en/

Kart:

6. Spice

spice riga

Spice kjøpesenter ligger ca 5 km sør for gamlebyen, i retning flyplassen. Hit kan du komme ved hjelp av buss eller taxi.

Kjøpesenteret har over 160 butikker, og er et av de største i Riga. Både lokale og internasjonale kjeder som H&M, Guess, Lindex,  New Yorker, Tommy Hilfiger og Zara er representert.

I tillegg finner du mange restauranter og kafeer her.

Webside: https://www.spice.lv/en

Kart:

7. Galerija Centrs

GALERIJA CENTRS riga

Galerija Centrs er et av de nyere kjøpesenter i Riga på hele 6 etasjer.

Senteret ligger i gamlebyen og har butikker som H&M, OASIS, Nike,  Accessorize, The body shop og Rimi. Øverste etasje er dedikert til helse, skjønnhet og sportssentret Kolonna SPA.

Webside: https://www.galerijacentrs.lv/en/

Kart:


Anbefalte hotell i Riga

Hilton Garden Inn Riga Old Town

Hilton Garden Inn Riga Old Town er et 4-stjerners-Superior-hotell som ligger i gamlebyen i Riga. Her er du 100 meter fra Svarthodenes hus, og i nærheten finner du populære steder som blant annet Rådhusplassen, Jauniela-gaten og Riga domkirke..

Hotellet har en restaurant, bar og et treningssenter. I tillegg har hotellet døgnåpen resepsjon og tilbyr romservice og gratis WiFi overalt.

Rommene har klimaanlegg, flatskjerm-TV med satellittkanaler, kjøleskap, vannkoker, dusj eller badekar, hårføner og skrivebord. I tillegg har de klesskap og eget bad.

Hver morgen serverer de en herlig frokostbuffé.

Du kan bestille rom her: Hilton Garden Inn Riga Old Town

Wellton Riverside SPA Hotel

Dette flotte hotellet ligger i gamlebyen i Riga, i nærheten av verdensarvstedene Svarthodenes hus, Riga domkirke og Den latviske nasjonaloperaen. Her har du enkel gangavstand til flere kjente attraksjoner, som Riga sentralmarked og messehallen Arsenals.

Rommene er fargerike og moderne og har flatskjerm-TV, WiFi, skrivebord, minibar og safe. Rommene som ligger ved elva har flott elveutsikt.

Hver morgen serverer hotellet en rikholdig frokostbuffé hver morgen.

Du kan bestille rom her: Wellton Riverside SPA Hotel

Forums Boutique Hotel

Dette flotte hotellet ligger i gamlebyen i Riga, og du har mange severdigheter i gangavstand. Riga sentralstasjon ligger 200 meter unna. I tillegg kan du besøke Latvijas Nacionālā opera, som ligger 250 meter unna, og Svētā Pētera-kirken, som ligger 450 meter unna.

Alle de klassisk innredede rommene på Forums er innredet med lokale detaljer, og har skrivebord og eget bad med dusj eller badekar og gratis badeprodukter.

Du kan bestille rom her: Forums Boutique Hotel

TIps!
Sammenlign priser på flybilletter til Riga med momondo.no.

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *