Amalfikysten: Slik får du en bryllupsreise du aldri vil glemme!

Det er ikke rart at så mange drømmer om å legge bryllupsreisen sin til Amalfikysten. Denne herlige italienske perlen er utvilsomt et av verdens mest fortryllende og romantiske reisemål.

I denne lille guiden vil vi inspirere og veilede dere gjennom de mest idylliske stedene, aktivitetene og hotellene som Amalfikysten har å by på.

Vi skal sammen dykke ned i den perfekte kombinasjonen av naturskjønnhet, kultur og lidenskap, slik at dere kan skape uforglemmelige minner på deres romantiske bryllupsreise. Bli med oss på dette eventyret og la Amalfikysten bli deres kjærlighetsparadis!

Fortryllende Positano

Start eventyret deres i Positano, en sjarmerende landsby som klamrer seg til klippene som omfavner det krystallklare havet.

Her kan dere rusle hånd i hånd gjennom trange, brosteinsbelagte gater og besøke fargerike keramikkbutikker og lokale kunstgallerier.

For en uforglemmelig opplevelse, nyt en romantisk middag på en av de mange terrassene med utsikt over kysten, som La Pergola eller Ristorante da Adolfo.

Utforsk de mange trappene og smugene, og oppdag små, sjarmerende kirker som Chiesa di Santa Maria Assunta.

En spennende aktivitet er en guidet tur langs “Path of the Gods” (Il Sentiero degli Dei), hvor dere kan nyte storslåtte utsikter og panoramabilder av den vakre kysten.

Majestetiske Ravello

Fortsett til Ravello, en pittoresk by som er kjent for sine fantastiske villaer og hager.

Her kan dere besøke Villa Rufolo og Villa Cimbrone, begge kjent for sine romantiske hager med panoramautsikt over kysten.

Villa Rufolo er også vert for Ravello Festivalen, en årlig konsertserie som finner sted i de spektakulære hagene. Ikke glem å smake på den lokale limoncelloen mens dere nyter solnedgangen!

Dere kan også besøke det sjarmerende Ravello Auditorium, et moderne musikkteater bygget av glass og stål som gir en fantastisk utsikt over havet.

Ta en romantisk spasertur langs Via Richard Wagner, en rolig og vakker gate som er oppkalt etter den tyske komponisten som ble inspirert av Ravellos skjønnhet.

Sjarmerende Amalfi

Neste stopp er Amalfi, en by som oser av romantikk og historie. Utforsk de sjarmerende piazzaene og smale gatene, og besøk den imponerende Amalfi-katedralen, et arkitektonisk mesterverk med elementer fra både normannisk og arabisk kunst.

Papirmuseet (Museo della Carta) er et annet interessant sted å besøke, hvor dere kan lære om den lokale papirproduksjonshistorien.

Amalfi-katedralen,

Lei en båt og oppdag de hemmelige grottene og strendene som kun er tilgjengelige fra sjøen, som Grotta dello Smeraldo og Fiordo di Furore.

Gå heller ikke glipp av Valle delle Ferriere, et naturreservat hvor dere kan oppleve fossefall, sjeldne planter og uberørt natur – en romantisk naturvandring dere sent vil glemme.

Ikoniske Capri

Sist men ikke minst, Capri – den ikoniske øya i hjertet av Amalfikysten.

Her kan dere utforske sjarmerende landsbyer som Anacapri og Capri, med sine trange, svingete gater og vakre piazzaer. Besøk den berømte Blå Grotte (Grotta Azzurra), en magisk, lysende grotte som er tilgjengelig med båt. Beundre de spektakulære Faraglioni-klippene som reiser seg dramatisk fra havet og gi dere selv en romantisk utfordring ved å kysse når båten passerer gjennom Faraglioni-klippebuen.

Faraglioni-klippene

For en ekstra romantisk opplevelse, ta en tur med en av de legendariske Capri-taksiene, som er åpne, konvertible biler – perfekt for å utforske øyas skjulte skatter og nyte den friske sjøluften.

En tur til Villa San Michele i Anacapri er et must. Denne villaen, som en gang tilhørte den svenske legen og forfatteren Axel Munthe, byr på fantastisk utsikt over havet og Napoli-bukten, samt en vakker hage med eksotiske planter og antikke skulpturer.

Utsikt fra mount Solaro

Capri har også noen av de mest eksklusive butikkene og designerbutikkene i Italia, så det er en flott mulighet for å handle noen spesielle gaver eller minner fra deres bryllupsreise.

Avslutt dagen med en romantisk middag på en av øyas topprestauranter, som La Capannina eller Aurora, hvor dere kan nyte lokale delikatesser og fersk sjømat.

Dere vil aldri gå tom for ting å se og gjøre på Amalfikysten, og disse fire destinasjonene gir et glimt av den romantiske atmosfæren dere vil oppleve på deres bryllupsreise.

Utforsk den fantastiske naturen, de historiske stedene og den sjarmerende kulturen, og dere vil utvilsomt skape minner for livet sammen på dette magiske stedet.

Romantiske hotellanbefalinger

Når det kommer til overnatting, har vi samlet noen hotellanbefalinger som passer perfekt for en bryllupsreise.

1. Le Sirenuse (Positano)

Dette luksushotellet gir dere en unik utsikt over Positano, med en fantastisk terrasse og et nydelig basseng.

Her kan dere nyte en romantisk middag på den prisbelønte restauranten,

La Sponda. Forvandle kvelden til en uforglemmelig opplevelse ved å besøke hotellets Champagne & Oyster Bar, som tilbyr et utvalg av de fineste champagne og ferske østers.

Bestill et rom via booking.com: Le Sirenuse (Positano)

2. Palazzo Avino (Ravello)

Dette tidligere adelspalasset, nå et 5-stjerners hotell, tilbyr elegante rom med panoramautsikt over kysten.

Slapp av i det vakre bassenget, eller skjem dere bort med en behandling i hotellets spa.

Hotellets prisbelønte restaurant, Rossellinis, serverer en utsøkt meny basert på lokale ingredienser og sesongens råvarer – en kulinarisk opplevelse dere ikke vil gå glipp av.

Book et rom via booking.com: Palazzo Avino (Ravello)

3. Capri Tiberio Palace (Capri)

Dette boutiquehotellet ligger i hjertet av Capri og er innredet med en blanding av vintage og moderne elementer.

Nyt utsikten fra takterrassen og ta en dukkert i det innbydende bassenget.

Hotellets restaurant, Terrazza Tiberio, byr på en gastronomisk reise gjennom italienske og internasjonale retter, akkompagnert av et imponerende vinkart.

Book et rom via booking.com: Capri Tiberio Palace (Capri)

4. Santa Caterina (Amalfi)

Beliggende på en klippe med utsikt over det blendende Middelhavet, er Santa Caterina et elegant og sofistikert hotell som tilbyr luksuriøs komfort og personlig service.

Nyt solen ved hotellets private sjøvannsbasseng og slapp av på den private stranden.

Hotellets restaurant, Al Mare, serverer deilige retter basert på lokale råvarer og fersk sjømat – en perfekt ramme for en romantisk middag.

Book et rom via booking.com: Santa Caterina (Amalfi)

5. Villa Treville (Positano)

Villa Treville er en eksklusiv villa som ligger på en klippe med fantastisk utsikt over Positano og havet.

Med kun 16 suiter, tilbyr dette boutiquehotellet en intim og luksuriøs atmosfære.

Utforsk de vakre hagene, nyt en cocktail ved bassenget, eller benytt deg av hotellets private båt for en romantisk utflukt langs kysten.

På kvelden kan dere smake på autentisk italiensk mat på hotellets restaurant, Maestro’s.

Book et rom via booking.com: Villa Treville (Positano)

Disse hotellene gir dere den ultimate romantiske bryllupsreisen på Amalfikysten, med førsteklasses fasiliteter og en atmosfære som oser av kjærlighet og lidenskap. Så hva venter dere på? Pakk kofferten og la Amalfikysten bli deres romantiske paradis for den mest minneverdige bryllupsreisen!

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *