Shopping i Krakow – 7 kjøpesenter og handlegater du ikke må gå glipp av

Krakow er en flott by, og har masse å tilby til den shoppe-glade. Her finner du alt fra trivelige handlegater til større kjøpesenter. Prisene er stort sett noe lavere enn i Norge.

De fleste kjøpesenterene har i Krakow åpent hver dag hele uka mellom 09:00 og 21:00. De fleste har også søndagsåpent, men da med litt reduserte åpningstider (som regel mellom 10:00-20:00).

Her får du en oversikt over noen av shoppingmulighetene som finnes i Krakow.

1. Ulica Florianska

Krakow florianska

Gågaten Ulica Florianska er en av de mest berømte gatene i Krakow. Gaten er en av hovedgatene i gamlebyen, og strekker seg fra Rynek Glowny til festningen Barbakan. I dag er gaten en turistatraksjon i seg selv, med sine mange butikker, kafeer og restauranter.

Kart:


2. Handlegaten Grodzka

Krakow Grodzka

Handlegaten Grodzka strekker seg fra den  sør-østre siden av Rynek Glowny til Wawel-slottet. Her finner du et stort mangfold av butikker og spisesteder. Du kan finne alt fra klesbutikker , til smykker, antikviteter, bøker og sportsutstyr.

Kart:


3. Galeria Krakowska

Galeria_Kazimierz

Galeria Krakoska er et moderne kjøpesenter med hele 270 butikker fordelt på tre etasjer. Kjøpesenteret ligger sentralt til rett ved jernbanestasjonen, og like i nærheten av gamlebyen. Her finner du både internasjonale og polske merkevarer.

Webside: https://www.galeriakrakowska.pl/en

Kart:


4. Galeria Krakow Plaza

Krakow Plaza

Kjøpesenteret Galeria Krakow Plaza ligger i den grønne forstaden Grzegórzki i Dabie området, øst for bysentrum. I dette senteret finner du også en Imax kino og en bowlinghall.

Webside: https://www.krakowplaza.pl/

Kart:

5. M1

M1_Kraków

M1 har rundt 90 butikker, og fører både polske og internasjonale kjeder som H&M, New Yorker, Deichmann, Adidas, Diverse og Nike. Semteret ligger rett ved Galeria Krakow Plaza.

Webside: https://www.krakow.m1-centrum.pl/

Kart:


6. Galeria Kazimierz

riviera

 

Galeria Kazimier har med sine over 150 butikker noe for enhver. Her finner du butikker som Zara,  Mango, C&A. I tillegg har senteret kinosal, treningsteder, restauranter og kontorlokaler. Hit kan du komme ved å ta gratis buss fra Wawel slottet.

Webside: https://galeriakazimierz.pl/en/

Kart:


7. Bonarka

bonarka

Bonarka ligger sør for sentrum og er Krakows største kjøpesenter. Et kjennemerke for senteret er et stort glasstak som slipper inn mye naturlig lys. Senteret er hele 91000 kvadratmeter og har 240 butikker, 20 restauranter og kafeer i tillegg til det største kinokomplekset i byen.

Webside: https://www.bonarkacitycenter.pl/english

Kart:

Et siste shoppingtips: Se etter butikken Rossmann dersom du ønsker å spare penger på kosmetikk. Prisnåvet her er en del lavere enn i Norge.

Anbefalte hotell i Krakow

Hotel Unicus Palace

Hotel Unicus Palace har en perfekt lokasjon for både shopping og sightseeing. I nærheten finner du severdigheter som Lost Souls Alley, Kledehallen og Florians port, samt mange restauranter og butikker.

Rommene på hotellet har skrivebord, flatskjerm-TV, sengetøy, håndklær og eget bad. Alle rommene har i tillegg aircondition og safe.

Du kan også kose deg på hotelletse spa og velværesenter med innendørsbasseng, hamam og boblebad.

Du kan bestille rom her: Hotel Unicus Palace.

Hotel Polski Pod Białym Orłem

Det 4-stjerners Hotel Polski ligger overfor Florianporten, 4 minutters gange fra Stortorget. Buss- og jernbanestasjonene er bare 300 meter unna.

Alle rommene på Polski Pod Białym Orłem er romslige og luksuriøse rom. De har elegant innredning i lune farger, kaffe- og tekoker, satellitt-TV og minibar. I tillegg er hvert rom er utstyrt med en safe, hvor du kan oppbevare verdisakene dine.

Du kan bestille rom her: Hotel Polski Pod Białym Orłem.

Hotel Elektor Premium

Hotel Elektor Premium ligger i hjertet av gamlebyen, bare 3 minutters gange fra stortorget i Kraków. Her er det mange butikker og restauranter like i nærheten.

Hotellet tilbyr romslige, velutstyrte rom med flatskjerm-TV og kaffe- og tekoker. I tillegg kan du benytte deg av gratis Wi-Fi.

Du kan spise i den italienske restauranten Luna Siciliana Ristorante på stedet, som byr på pasta, pizza og andre retter. En variert frokostbuffé serveres om morgenen.

Du kan bestille rom her: Hotel Elektor Premium.

TIps!
Sammenlign priser på flybilletter til Krakow med momondo.no.Booking.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *