Vår reise til Curaçao i de Nederlandske Antillene – En reiseblogg

Endelig fremme i Curaçao – 7. januar 2018

Etter en turbulent flytur ankom vi i går kveld Curaçao i de Nederlandske Antillene.

På flyplassen ble vi møtt av en blid eldre dame som lurte på om vi trengte taxi til hotellet. Vi takket ja, og hun viste oss til en bil som strengt tatt minnet mer om en skranglekasse enn en taxi. Vi ble noe skeptiske, men siden den eldre damen virket så blid og hyggelig antok vi at det kom til å gå bra.

Damen fortalte oss både det ene og det andre om Curaçao på turen, og viste seg å være enn eminent guide i tillegg til sjåfør. Senere har vi fått vite at det eneste som identifiserer en taxi her på Curaçao er at det står TX på bilskiltet, og det er ikke vanlig med taksameter. Damen var nok derfor allikevel en “vanlig” taxisjåfør.

Etter vel overstått taxitur ankom vi hotellet hvor vi skal oppholde oss alle de ti dagene vi skal være på Curaçao. Her ble vi møtt av både velkomstdrink og sjokolade på puten. Luksus!! Dette hotellet er forresten der ungkarskvinnen Emily Maynard tok med sine friere og tok sitt valg i sin sesong av denne serien. Hotellet heter Sandton Kura Hulanda Hotel & Spa, og kan virkelig anbefales. 🙂

Dagen i dag har mellom annet gått med til å traske rundt i den vakre byen Willemstad, som er erklært minneverdig av UNESCO. Vi har også vært med på en guida sightseeingtur i en svært så fargerik sightseeingbuss. Denne turen innebar blant annet et besøk på et destilleri som lager drikken Curaçao.

Her fikk vi høre om opprinnelsen til drikken, og det ble også delt ut smaksprøver. Turguiden vår var en artig type som både kjørte bussen og kom med imponerende musikalske innslag (både sang og rap!).

Vi har også rukket å ta oss en dukkert i hotellbassenget, noe som var svært godt siden temperaturen har vært oppe i 28 grader i dag. Kan ikke akkurat si at vi savner snøværet og tilsvarende temperatur i minus der hjemme 😉

Vakre Willemstad, som er erklært minneverdig av UNESCO.
Willemstad blir flott lyst opp om kvelden
En guidet tur vi sent glemmer. Fargerik buss, og en guide som sang og rap’et!

Trivsel i Curaçao – 10. januar 2018

Det er lett å trives i Curaçao.

Klimaet er varmt og behagelig, lokalbefolkningen er blide og hyggelige, og det er generelt lite stress i hverdagen. Det eneste vi egentlig kan klage på er at det varme klimaet tiltrekker seg mange småkryp.

Søndag kveld fant vi en uvelkommen gjest på badet, nærmere bestemt en kakerlakk. Trine mener bestemt den var minst 10 cm lang, mens Truls er noe mer nøktern og mener den var 5 cm.

Uansett, hyggelig var det ikke! Vi overlevde heldigvis, men det samme kan ikke sies om kakerlakken. Truls tok ansvar og endte kakerlakkens liv ved hjelp av en sandal, mens Trine søkte tilflukt i naborommet.

Helgen ellers har vært relativt udramatisk. Lørdag bada vi mye, både i bassenget og i det karibiske hav. På kvelden vandret vi rundt i gatene i hovedstaden Willemstad, og kom tilfeldigvis over åpningsseremonien på Curaçaos årlige karneval. Her ble det holdt taler, danset, sunget og mange hadde pyntet seg med fine kostymer. Sermonien ble avsluttet med flott fyrverkeri.

Søndag besøkte vi Curaçao Sea Aquarium, og fikk sett alt fra fargerike fisker, rosa flamingoer til et flott delfinshow. Søndag må ellers sies å være en relativ død dag i Curaçao. Alle butikkene, og mange av restaurantene holder stengt, og ingen cruiseskip legger til kai. Gatene var ganske folketomme, og de fine, fargerike lysene som lyser opp bygningene om kvelden var slått av.

I dag har vi hatt en relativt rolig dag. Vi planla å besøke en dyrehage, men visste ikke helt hvilken buss som stoppet i nærheten. Vi tenkte at vi bare kunne spørre på busstoppen, men det viste seg å bli vanskelig da ingen av bussjåførene skjønte betydningen av ordet “zoo”.

Da vi forklarte nærmere at dette var en park med “animals” ble det litt lettere, og vi kom oss omsider på riktig buss. Vi hadde imidlertid ingen anelse om hvor vi skulle gå av bussen. Derfor måtte vi sette vår lit til at bussjåføren ville si fra når det var på tide å gå av. Det varte og det rakk, men ikke et ord hørte vi fra sjåføren.

Da bussen gjorden sin ørtende stopp, bestemte Truls seg for å spørre damen som satt ved siden av om det var langt igjen. “Dette er den riktige stoppen” sa damen, og vi løp derfor av bussen og fant dyrehagen like borte i gaten.

Vi syntes vi hadde vært riktige så heldige, helt til vi fant ut at dyrehagen holdt stengt på mandager… Slukøret vendte vi derfor nesen mot hotellet igjen. Akkurat da vi kom tilbake åpnet himmelen seg, og det regna bøtter og spann resten av ettermiddagen. Det ble derfor til at vi søkte tilflukt på hotellrommet med TV, data og boklesing.

Tirsdag og onsdag har vi leid bil, så da blir det sightseeing rundt på Curaçao i en liten polo. Vi gleder oss til å få sett mer av øya.

Flott strand på  Curaçao
Nok en nydelig karibisk strand

 

‘Ayo dushi Kòrsou! – 14. januar 2018

Ni bra dager på Curaçao går nå mot slutten. I morgen reiser vi tilbake til Miami, og blir der en dag, før reisen går videre til Las Vegas via Houston. Det er litt vemodig å dra fra dette tropeparadiset, men siden vi skal videre til andre spennende reisemål går det vel greit allikevel

Tirsdag og onsdag leide vi oss en liten hvit polo, og kjørte ut på oppdagelsesferd. Første dagen gikk turen vestover mot Christoffel nasjonalpark. Her kunne vi kjøre rundt inni parken med egen bil, og det var to forskjellige ruter vi kunne ta.

Vi fikk utdelt et kart ved inngangsporten, der det også var merket av de forskjellige severdighetene vi kunne stoppe og se på. Mellom annet fikk se gamle indianertegninger, kobbergruver, og forskjellige planter og dyrearter. Vi måtte kjøre forsiktig, for det var massevis av firfirsler/gekkoer som til en hver tid sprang over kjørebanen.

I tillegg var det tydelig at øyenstikkerne trivdes godt her, for det var gigantiske svermer av disse som fløy forbi til en hver tid. Tror faktisk aldri vi har sett så mange øyenstikkere på et sted før!

På onsdag var planen å dra til “butterfly garden”, som også ligger på vestsida av øya. Dessverre viste det seg at denne hagen var stengt. Helt mislykka ble turen allikevel ikke, da det i nærheten var et fint område som het “Flamingo’s” .

Her hadde mange rosa flamingoer sitt naturlige habitat. Vi stoppet og fikk tatt mange fine bilder. Turen gikk så videre østover på øya. Her fikk vi se mye “shabby” bebyggelse, en del badestrender, en oljeplattform, samt en del folk som drev med vindsurfing.

Flamingoer i sitt naturlige habitat

I går fikk vi endelig tatt oss en tur til dyrehagen, som heldigvis var åpen denne gangen. I tillegg var det gratis å komme inn, noe som selvsagt var et pluss 🙂

I dag har vi vært på stranda som tilhører hotellet vi er på. Her har snorklet mye og fått sett mange flotte fisker i alle regnbuens farger. Veldig fin opplevelse! PS! Hva tror dere “Ayo dushi Kòrsou” betyr?  Vi snakkes i Las Vegas!

Se også: Flotte hoteller i Curaçao 

 Booking.com

TIps!
Sammenlign priser på flybilletter til Curacao med momondo.no.

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *