Topp 23 ting å gjøre i Oslo med barn

Oslo er en fantastisk by som byr på mange flotte opplevelser både for barn og voksne.

Her er det mange fine ting å finne på både på sommer og vinter.

I den artikkelen vil vi presentere noen av de beste tingene du kan gjøre Oslo med barn.

Topp 22 ting å gjøre i Oslo med barn

1. Oslo reptilpark

Oslo Reptilpark - Oslo med barn

Dersom du blir nervøs i møte med edderkopper og slanger, så er kanskje ikke Oslo reptilpark det rette stedet for deg.

Her virmler det nemlig av krypdyr, insekter, padder og andre eksotiske vesner. Intet mindre enn 50 forskjellige arter kan her studeres på nært hold.

Legg gjerne turen hit til en tirsdag, da kan du nemlig være så heldig at du får se at dyrene blir foret. Kanskje finner du ut om det virkelig er sant at en slange kan klare å sluke en kanin i eneste munnfull?

Adresse: St. Olavs gate 2

Webside: Oslo reptilpark

2. Harry Potter Escape Room

Dersom du har noen i familien som er fan av Harry Potter, så må en tur til Harry Potter Escape Room være den ultimate opplevelse.

Her er det bare å finne frem tryllestaven, og forberede seg på en time spekket med gåter og mystikk. Klarer dere å løse oppgavene og komme ut av rommet før tiden har løpt ut?

Escape room passer godt for hele familien, og det er ingen aldersgrense for å være med.

Bestill billetter her: Harry Potter Escape.

3. Paradox Museum Oslo

Paradox Museum Oslo ligger i Rosenkrantz’ gate 11 og tar det typiske museumsbesøket til et helt nytt nivå. Med over 70 paradoksbaserte utstillinger vil du og dine barn få den ultimate opplevelsen.

Dette unike museet har en spesiell tilnærming til underholdning, og med sine paradoks-baserte utstillinger tilbyr det forundrende, forvirrende og oppsiktsvekkende opplevelser. Her kan du lære om den spennende vitenskapen bak utstillingene, ta utrolige og unike bilder, og ikke minst – ha det gøy!

Paradox Museum Oslo passer for alle aldre og er en destinasjon som vil berøre både hjerte og sinn. Det tilbyr nye perspektiver, inviterer deg til å trosse virkeligheten og får deg til å tenke om igjen. Kom, utforsk, skap din egen opplevelse, lag dine egne unike minner og skriv din egen historie.

Adresse: Rosenkrantz’ gate 11

Webside: Besøk nettsiden

Bestill billetter her: Paradox Museum

4. Outland

Outland - Oslo med barn

Kjeden Outland er et paradis for små og store tegneserie-entusiaster. Her finner du mengder av tegneserier, som for eksempel Donald Duck, Tintin og Asterix. Her finner du garantert mange flotte samlereksemplarer.

Som en ekstra bonus har avdelingen i Kirkegata en flott samling av kostbar vintage-Lego i original innpakning fra 1970- og 1980-årene. Disse vil nok få enhver samler til å knuse sparegrisen!

Adresse: Kirkegata 23

Webside: Outland

5. Popsenteret

Popsenteret - Oslo med barn

Hva er egentlig Norges største Grand Prix hit? Og hvordan høres egentlig en gammeldags grammofon ut? Svarene på dette, og mye mer, finner du på Oslos musikkmuseum.

Her presenteres norsk pophistorie fra den første knitrende radiosendingeti l nåtidens stjerner på den elektroniske scene.

Popsenteret kan sies å være en underholdende labyrint av opplevelser i lyd og bilde. Det største trekkplasteret er kanskje lydstudioet, der du kan spille inn din egen versjon av kjente barnesanger. Du får til og med laget ditt eget platecover. Begge to kan du enkelt laste ned når du kommer hjem.

Adresse: Trondheimsveien 2

Webside: Popsenteret

6. Vindtunnel for barn

I Oslo får barnet ditt lov til å føles fly og oppleve hvordan et fritt fall på 250km/t kjennes ut.

Opplevelsen starter med opplæring og instruksjoner fra en erfaren instruktør, før man får fly i vindtunnelen. Dette blir garantert en opplevelse for livet, som sent kommer til å glemmes!

Opplevelsen passer for barn fra 5 år og oppover.

Bestill billetter her: Vindtunnel for barn

7. Det internasjonale barnekunstmuseet

Det internasjonale barnekunstmuseet - Oslo med barn

På barnekunstmuseet i Oslo kommer selv kunstverk fra de aller yngste kunstnerne i glass og ramme. Kunstverkene er laget av barn og unge fra 180 forskjellige land, der alle bruker farger og papir til og fortelle om deres hverdag, drømmer og bekymringer.

Med jevne mellomrom holdes det også workshops, slik at også barn som besøker museet kan få muligheten til å uttrykke seg kreativt. Program for workshops kan du finne på deres hjemmeside.

Adresse: Lille Frøens vei 4

Webside: Barnekunstmuseet

8. Besøk en klatrepark

Et besøk i en klatrepark er en herlig aktivitet for hele familien. Her får dere oppleve utfordrende og rå opplevelser høyt og lavt i Oslos tretopper!

Her er det over 70 elementer fordelt på 8 spennende løyper, med flere Tarzanhopp og mange Ziplines.

Løypene varierer i både høyde og vanskelighetsgrad, så her er det noe for alle og enhver!

Bestill billetter her: Klatrepark i Oslo.

9. Øyhopping i Oslofjorden

Øyhopping i Oslofjorden - Oslo med barn

Hvorfor ikke ta med barnet på øyhopping i Oslofjorden? En båttur kan være en spennende og eksotisk utflukt for et barn. Dere kan for eksempel oppleve Hovedøya, Lindøya, Nakholmen, Bleikøya, Gressholmen eller Langøyene.

Adresse: Rådhusbrygge 4

Webside: Øyhopping i Oslofjorden

10. EKT- husdyrpark

EKT husdyrpark - Oslo med barn

EKT Husdyrpark befinner seg midt på Ekebergsletta, som er en grønn oase 10 min fra Oslo sentrum. 

Her kan barna få lov til å hilse nærmere på barna få møte 10 ulike dyreslag: hester, kuer, geiter, sauer, griser, kaniner, gjess, høns, påfugler og ulike typer svømmefugl.

Adresse: Ekebergveien 99

Kjøp billetter her: Familiedag i husdyrparken

Webside: EKT-husdyrpark

11. Frognerbadet

Frognerbadet - Oslo med barn

Et besøk hos Frognerbadet kan være en fin opplevelse for både store og små. Her finner dere 50-metersbasseng, plaskebasseng, vannsklier og stupetårn.

Adresse: Middelthuns gate 28

Webside: Frognerbadet

12. Zoologisk museum

Zoologisk museum

Dersom barnet er glad i dyr, kan et besøk hos zoologisk museum være et supert alternativ.

Her finner dere dyr fra hele verden. Museumet har en egen sal over to etasjer som viser Norges dyreliv fra kyst til høyfjell. Her kan du få se rovdyr som bjørn, gaupe, ulv og jerv på nært hold.

Her kan du blant annet se en livaktig kopi av et fuglefjell, en beverdam, glimt fra arktisk dyreliv og en internasjonal utstilling med alt fra pingviner i Antarktis til sjimpanser og okapi i afrikanske regnskoger.

Adresse: Sars’ gate 1

Webside: Zoologisk museum

13. Tusenfryd

Tusenfryd

Tusenfryd er Norges største fornøyelsespark, og ligger ca 20 minutters kjøring fra Oslo sentrum (I Vinterbro i Ås kummune).

Her ligger alt til rette for en frydefull opplevelse for både liten og stor. Parken kan skilte med over 30 attraksjoner og i underkant 500 000 besøkende årlig.

Parken har attraksjoner som passer både til små og eldre barn. Her finner du berg- og dalbaner og karuseller, tømmerrenne, radiobiler, lekestativer og mye mer.

Adresse: Fryds vei 25, 1407 Vinterbro

Webside: Tusenfryd

14. Magic Ice Oslo

Et annet artig alternativ er å ta med familien til Magic ICe, et eventyrlig vinterland bygget av flere tonn med is.

Her finner du fantastiske skulpturer og en egen isbar, som er skulpturert av verdensberømte isskulptører. Klarer dere se hvem de ulike skulpturene er?

Stedet er kjent for sin unike atmosfære, og har en fantastisk lyssetting med harmonerende musikk.

Adresse: Kristian IV’s gate 12, 0164 Oslo

Bestill billetter her: Magic Ice Oslo

15. Frognerborgen

Frognerborgen

Frognerborgen er en lekeplass i Frognerparken. Her finner du bratte klatrevegger, gigantiske sandkasser og spennende sklier.

Her finner du også en flott lekeborg, der du har mulighet til å være konge, prinsesse, eller hoffnarr for en dag.

Ta gjerne med dere en piknikk-kurv, og nyt mat og drikke i Vigelandsparkens naturskjønne omgivelser. Lekeplassen har fastmonterte griller og benker og bord. 

Adresse: Nobels gate 32

Webside: Frognerborgen

16. Norsk teknisk museum

Norsk teknisk museum

Bli med på spenstige påfunn i et museum med rundt 100 prøv-selv installasjoner, mer enn 25 utstillinger om teknikk og medisin – og, ikke minst, spennende helge- og ferieprogram fylt av aktiviteter!

Oslo vitensenter er stedet for å ha det gøy mens du lærer. Prøv alt fra å ta selfies foran greenscreen, se fargene din, å teste reaksjonstid og å konkurrere med en venn om hvem som løper fortest (og mye mye mer). Utforsk naturvitenskapelige og teknologiske prinsipper innenfor temaene energi, fysiske fenomener, kroppen, matematikk og verdensrommet.

Hver helg tilbyr museet aktiviteter med realfag, sett fra alt annet enn en kjedelig vinkel – fylt av ting du kan gjøre selv, alt fra micro:bit og tekstiltrykk til et av Norges beste vitenshow.

Adresse: Kjelsåsveien 143 

Webside: Teknisk museum

17. Fangene på fortet, Oslo

Dere kjenner kanskje seriene Fangene på fortet fra tv? I Bergen får dere muligheten til selv prøve dere på oppgavene fra det populære fjernsynsprogrammet!

Denne opplevelsen passer de fleste fra 8 år og oppover. For å løse oppgavene er det nemlig behov for alle slags egenskaper og talenter, både kunnskapsmessig, fysisk, og psykologisk!

Alle rom krever solid laginnsats og laget blir belønnet med poeng etter hvor raskt og riktig laget løser oppgavene.

Adresse: Nydalsveien 28, 0484 Oslo

Bestill billetter her: Fangene på fortet.

18. Fram museum

Fram musem

I Fram museumet kan du lære om historiske norske polferdene og de tre polfarerne Fridtjof Nansen, Otto Sverdrup og Roald Amundsen

Fram er verdens sterkeste skute av tre, og er det skip som har vært lengst nord og lengst syd. På Frammuseet kan du gå om bord i skuta og se hvordan mannskap og hunder levde på verdens kaldeste og farligste steder – Arktis og Antarktis.

Adresse: Bygdøynesveien 39

Webside: Fram museum

19. Megafun Lekeland

Megafun Lekeland er Norges største med hele 5 etasjer og med nok av plass til å skli, hoppe og leke. Foreldre har gratis inngang og har egne behagelige salonger. Lekelandet befinner seg på Lørenskog,  20 minutter nordøst for Oslo sentrum. 

Her finnes det aktiviteter av mange ulike slag. Du har mellom aktivitetene Lazermaze og 6D kino, i tillegg til selve lekelandet, som strekker seg over to avdelinger og fem etasjer. På lekeland finnes det sklier og tuneller helt opp i taket, trampoliner, hinderløyper, ballbasseng og skumballer. Og masse mer!

Adresse: Skoglistubben 21, 1470 Lørenskog

Bestill billetter her: Familiedag, Megafun Lekeland.

20. Pascal

PAscal - Oslo med barn

Ingen tur til Oslo er komplett uten et besøk til Pascals verneverdige konditori fra 1895. Det flotte interiøret er alene grunn nok til å ta turen.

Men det er ingen grunn til å bli skremt av de stive, hvite dukene – her er barn mer enn velkomne! Du finner til og med en egen barnemeny som mellom annet tilbyr gode, hjemmelagde pølser og potetmos. Gå ikke glipp av desserten, bringemoussen sies å være helt fantastisk!

Adresse: Tollbugata 11

Webside: Pascal

21. Ponniridning i skogen

Dersom dine unge, håpefulle er glade i hester, så er en tur til Aurskog i Oslo, for å ri på ponnier, garantert falle i smak! 

Her får man være med på en koselig time med ponniridning ledet av en erfaren rideinstruktør. Shetlandsponniene, Lucas og Donovan, liker å ta med barn på tur i et rolig tempo – enten på tunet eller i skogen. Man får også være med å stelle, børste, ri, fôre og kose hestene. 

Bestill her: Ponniridning i skogen

22. United Bakeries

United bakeries - Oslo med barn

Dersom magen begynner å romle, er United Bakeries et utmerket sted å stoppe for en matbit.

Køen av barnevogner utenfor døren taler vel sitt tydelige språk, dette er et populært sted for lokale småbarnsmødre.

Her finner du de lekreste bakevarer, som for eksempel fra lune croissanter, franske broichebrød og deilige kanelboller.

Adresse: Frognerveien 58

Webside: Unitedbakeries

23. Laserspill

Dersom barna har litt mye overskudd på energi, så kan det være en morsom ide å ta dem på laserspill.

Poenget med laserspill er å treffe fienden med laserstråler for å samle poeng.

Laserspill er verken farlig eller vanskelig og det er de man spiller med eller mot som avgjør vanskelighetsgraden.

Dette er en morsom opplevelse for alle barn og unge som liker spenning og konkurranse.

I Bergen er aldersgrensen på å spille fra fylte 6 år, og det er ingen øvre aldersgrense for å spille.

Bestill billetter her: Laserspill.

Barnevennlige/familievennlige hotell i Oslo

Thon Hotel Slottsparken

Thon Hotel Slottsparken er et leilighetshotell som ligger i det eksklusive nabolaget rett ved siden av Slottet.

Leilighetenee er store og finnes med inntil to soverom, noe som gjør det perfekt for barnefamilier.

I tillegg har hotelletgangavstand til alt Oslo har å by på.

Du kan bestille rom her: Thon Hotel Slottsparken.

Scandic Oslo City

Et annet fint barnevennlig hotell i Oslo, er Scandic Oslo City.

Her er barn hjertelig velkomne, og barn til og med 12 år bor gratis.

Dersom du har tenåringer kan du bestille et rabattert rom ved siden av rommet deres.

I tillegg har de familierom, der de største har plass til 4 personer.

På restauranten har de barnemeny eller du kan få 50 % rabatt på en halv rett fra den ordinære à la carte-menyen deres. I tillegg er det fargestifter og tegnepapir i restauranten.

Du kan bestille rom her: Scandic Oslo City.

The Thief

Dette hotellet ligger i det hippe Tjuvholmen-området ved siden av Astrup Fearnley Museet. Å bo her vil garantert få kreativiteten til å strømme på. Hotellet føles litt som et museum i seg selv med digital kunst, levende malerier og abstrakte skulpturer langs de offentlige områdene.

Det må sies at dette er et luksushotell, og det sklir rett inn i den redesignede vannkanten (rett ved Oslofjorden).

Ekstra senger passer lett inn i king-rommene, og babyleker og en Playstation er tilgjengelig på forespørsel. Du kan til og med ta med familiehunden – de tilbyd både pass og kan gå tur med den.

Du kan bestille rom her: The Thief

Vi håper disse tipsene har inspirert deg til å finne noen morsomme aktiviteter som du kan gjøre i Oslo sammen med barna.

Prikken over i’en kan kanskje være å bo på et hotell med basseng. Du kan få tips om hvilke hoteller som tilbyr basseng her: Hoteller i Oslo med basseng.

TIps!
Sammenlign priser på flybilletter til Oslo med momondo.no.

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *