Vår reise til eksotiske Australia – En reiseblogg

G”day mate! Fantastiske Australia – 12. mars 2018

Her kommer en liten oppdatering fra down under!

De tre første dagene i Australia tilbrakte vi i Melbourne.

Etter å ha vært i så mange småbyer rundt om i New Zealand, var det å komme til en skikkelig storby et forfriskende pust. Melbourne er med sine ca 4 millioner innbyggere faktisk den største byen vi har besøkt så langt på turen.

Her var det nok av ting å se på. Det var også lett å komme seg rundt, da byen hadde en gratis buss for turister, samt en gratis rute på trikken. Vi dro på sightseeing langs havna, i Chinatown, i parker og besøkte “the Shrine of Remembrance”. I tillegg måtte vi jo selvsagt hilse på pingvinene i Melbourne akvarium. Bortsett fra at Trine ble matforgifta den tredje dagen vi var her, hadde vi et bra opphold i Melbourne.

Flott langs elva i Melbourne
En stilig bro i Melbourne
Moderne arkitektur i Melbourne
Utsikt fra the Shrine of Remembrance

Da besøket i storbyen var over, satte vi kursen mot Warrnambool, som ligger rundt 25 mil sørvest for Melbourne.

Trine brukte her en hel dag på hotellrommet til rekreasjon og hvile etter matforgiftningen, før vi var klare for å kjøre “the great ocean road” i retning Melbourne igjen.

Dette er en veldig fin tur langs kysten, med mye fint å se langs veien. Mellom annet fikk vi sett ville koalabjørner. Koalaene smilte så fint der de satt høyt oppe i tretoppene, og vi lot oss lett sjarmere. Vi har store planer om å ta med oss en koala hjem.. Regner med at de kan trives godt i en tretopp i Norge også.. 😉

Flott langs the great ocean road
Flott strand, the great ocean road
The great ocean road
The twelve apostles, the great ocean road
På turen møtte vi denne søtingen. Ikke ofte man får sett en koala ute i det fri!

Vi har nå satt kursen i retning Sydney, og planlegger å bruke noen dager på turen. For natten har vi stasjonert oss på et motell i en by som heter Merimbula, og prøver så godt vi kan å utnytte tilgangen på gratis internett her. Gratis nett er slett ikke vanlig på motell/hotell i Australia (eller New Zealand for den saks skyld), så dette er luksus. Håper ellers det står bra til med alle der hjemme.

Besøk i Sydney – 19. mars 2018

Tirsdagsmorgen ankom vi storbyen Sydney. Vi skulle levere leiebilen midt i sentrum, og var ganske spente på om vi kunne klare å finne fram i storbyjungelen. Men hindringer som enveiskjørte gater og fire kjørefelt i hver retning var ingen sak for en habil sjåfør (Truls) og kartleser (Trine). Vi ankom leiebilselskapet uten å ha kjørt feil en eneste gang! Flaks eller ei, stolte var vi!

Etter å ha sjekka inn på hotellet kjøpte vi dagsbillett til en dobbeltdekkers sightseeing-buss, og kjørte rundt for å orientere oss litt. Vi satt på en runde rundt hele byen, og fikk sett både operahuset og Sydney Harbour Bridge. Vi hoppet så på sightseeing-buss nummer to, som tok oss med til den berømte Bondi beach. Her tok vi turen ned på stranden for å kikke på surferne som lekte seg i bølgene.

Neste dag tok vi bussen ned til Darling Harbour. Her vandret vi rundt og så på båtene og det yrende folkelivet. Vi tok også en tur innom den kinainspirerte hagen like i nærheten. Det var moro å få en liten forsmak på Kina.

Vi rakk også å få med oss et besøk til Sydney Wildlife World, samt å se en 3D dokumentar om satellitten Hubble på verdens største IMAX kino (lerretet er 29,42 meter høyt og 35,73 meter bredt!). Et slikt lerret skulle vi gjerne ha hatt hjemme i stua!

Bondi Beach
Kunst i Sydney
Fantastiske Sydney
Darling Harbour, Sydney

Torsdag startet vi dagen med et besøk til Sydney Observatory, som fungerer som et astronomisk museum. Ved hjelp av 3D-briller og spillefilm ble vi tatt med på en reise til planeten Mars. Vi fikk også tatt en nærmere titt på sola gjennom en kraftig stjernekikkert.

Etter dette spennende besøket gikk ferden videre til Sydney Harbour Bridge og operahuset. Her lærte vi mellom annet at operahuset faktisk var utformet av en dansk arkitekt.

‘Vi vandret deretter inn i Royal Botanical Gardens. Her var det et yrende fugle- og planteliv som vi aldri har sett maken til. Vi fikk også sett hundrevis av flying foxes (en slags type flaggermus) som hang fra trærne. Et uhyggelig syn!

Sydney Harbour Bridge
Sydney, operahuset
Fargerik fugl i Roayal Botanical Gardens
Royal Botanical Gardens
Flying foxes, Royal Botanical Gardens i Sydney

Dagen etter plukket vi opp en ny leiebil, og satte kursen mot Penrith, som er en liten forstad til Sydney. På turen svippet vi innom Featherdale Wildlife Park. Her fikk vi klappet både kenguruer og koalaer. En stor opplevelse som ikke kommer til å gå i glemmeboken.

Etter å ha sjekket inn på motellet i Penrith, satte vi kursen opp til Blue Mountains. Regn, tykk tåke, kombinert med rushtrafikk opp fjellene gjorde imidlertid dette til en skikkelig bomtur. Liten vits i å dra til et utsiktspunkt når man knapt har en sikt på 20 cm…

Vi har nå kjørt opp til Gold Coast, og kommer til å tilbringe de neste tre dagene her. Vi har rukket å ta en kjapp titt på området nå i kveld, og det ser ut til at det er nok av ting å finne på.

Her er det fornøyelses- og temaparker, casinoer, høyblokk-hoteller, shoppingsentre og fine strender. Det er nesten som man får en følelse av å være tilbake i USA igjen.

Adjø Australia! – 27. mars 2018

Det er lett å forstå at Gold Coast er en populær feriedestinasjon. Her er det nok av ting å ta seg til; og i tillegg er det veldig billig å bo på hotell. Under oppholdet vårt fikk vi sett maaange skyskraperne, vært i en temapark (Sea World) og kikket litt rundt i kjøpesentrene.

I tillegg fikk også tid til å kose oss litt ved hotellbassenget i finværet. At vi hadde kommet lenger nord i Australia merket vi godt både i temperatur, vær og antall krypdyr.

Gold Coast
Gold Coast

Etter tre avslappende dager i Gold Coast gikk turen videre til Sunshine Coast som ligger litt nord for Brisbane. På turen stoppa vi innom Lone Pine Koala Sanctuary, som er både verdens eldste og største koalareservat. Her kunne man få lov til å holde en koala, og den muligheten grep vi selvsagt begge to. Koalaen var ganske tung, men svært kosete. En uforglemmelig opplevelse!

Vel framme i Sunshine Coast tilbrakte vi natten i den lille, koselige byen Calundra. Det som ikke var så koselig var at vi ble tildelt et hotellrom som det ikke var mulig å komme seg ut fra.. Ikke så moro å ikke komme seg ut døren når man var sulten og ville ut og spise middag… Vi ringte etter hjelp, og etterhvert kom heldigvis redningen. De hadde akkurat skiftet låssystem, og noe hadde tydeligvis gått galt i prosessen.

Beklagelsene var mange, og vi endte opp med å bli oppgradert til en stor leilighet med både kjøkken og balkong som plaster på såret. Sann luksus! Dagen etter kjørte vi sørover igjen i retning Steve Irwin’s / Australia Zoo. Her fikk vi sett et imponerende krokodilleshow i dyrehagens eget “crocosarium”, og ellers fikk vi også sett mange andre flotte dyr.

Vi endte så dagen med å kjøre ned til Brisbane igjen, og innkvarterte oss i et motell i utkanten av byen. Dette motellrommet var allerede bebodd av en hel drøss med maur… Bortsett fra dette syntes vi at Brisbane var en trivelig by.

Nå er vi veldig klare for tre uker i Asia. Snakkes i Singapore 🙂

TIps!
Sammenlign priser på flybilletter til Singapore med momondo.no.

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *