Östersund med barn – 12 aktiviteter som passer for hele familien

Østersund er et svært familievennlig reisemål. Her finner du aktiviteter som både passer den lille to-åringen så vel som tenåringen. Du finner ting å gjøre både utendørs og innendørs, som passer både i sol og i regn.

I Østersund finnes det aktiviteter som passer for alle aldre, voksne inkludert! Dessuten ligger de aller fleste utfluktsmål nær bysentrum, så det er fullt mulig å få inn to aktiviteter i løpet av en dag.

Her er noen av aktivitetene dere kan velge mellom.

Storsjöbadet

Et besøk hos Storsjöbadet er virkelig et must når du først har tatt turen til Østersund. Dersom værgudene ikke er med deg har heller ikke det noe å si, da badet kan skilte med basseng og lek både ute og inne. Her finner du alt fra vannsklier, strømbasseng, hule med til fossefall til trampoline og klatrevegg. Dersom solen varmer er uteområdet kanskje det beste valget, med et 50-meteres basseng, samt et grunt lekebasseng for de aller minste.  På uteområdet finner du også en strandvolleyballbane. Det er også mulighet for å sjekke ut kondisen på “wiggle bridge”, som er en flytende bro.

Storsjøbadet har i tillegg tre flotte vannsklier som inkluderer:

  • en 120 meter lang bane der du kan skli ned sittende på store baderinger
  • en 61 meter lang superrask sklie (Rekorden er 5.53 sekunder.!
  • En 97 meter lang sklie i mørket! Her kan du samle poeng ved å slå på blinkende lamper på vei ned.

I tillegg til alt dette har også Storsjøbadet en flott relax-avdeling. Her finner du badstuer, boblebad, fotbad og mye annet!

Dersom du ønsker mer informasjon om Storsjøbadet, kan du besøke Storsjøbadets websider.

Multi Challenge

Multi Challenge er et eventyrhus på hele 5500 kvadrat! Her finner du aktiviteter for alle aldre. I Boda Borg deltar alle på samme vilkår, uansett alder. Her gjelder det å løse utfordringer omtrent som i et dataspill. Eller hvorfor ikke utfordre familien med et slag minigolf litt utenom det vanlige? Baller, køller og deler av banen er malt med spesialfarge som kun vises i UV-belysning, som av og til er den eneste belysningen som finnes når dere spiller. I tillegg finnes det både Go-cart, klatrevegg, laserhall og billiard, samt mye annet.

Dersom du ønsker mer informasjon om Multi Challenge, så kan du besøke hjemmesiden deres her. 

Moose Garden

Hos Moose Garden får du virkelig muligheten til å komme tett innpå elgen, du får til og med muligheten til å klappe den. Her produseres også verdens eneste papir laget av elgavføring. For mer informasjon, besøk deres hjemmeside.

Teknikland

Teknikland er et lekemuseum blandet med alvor. Her er fly, busser og militærhistorie samlet i et flott barnevennlig miljø både inne og ute. Utstillingene er bygget for kunne oppdages av både store og små. La familiens yngste få teste en elbil, eller prøve å kjenne på hvordan det kjennes å henge i en fallskjerm. Teknikland har kun sommeråpent. Du kan lese mer om Teknikland på deres hjemmesider.

Jamtli Historieland

Jamtli er en kombinasjon mellom et museum og en opplevelsespark. Hver sommer våkner historielandet til livs. I de historiske miljøene møter du levende karakterer som spiller ut livet slik det var i gamle dager. Her får du sjansen til å dele deres drømmer, forventninger og tanker om livet. Les mer om jamtli her.

Djungelhuset

Har du ikke fylt 12 år enda? Gratulerer, da har du mulighet til å leke i Djugelhuset, som er et 1000 kvadratmeter stort lekeland for barn mellom 0 og 12 år. Her finner du bane for hoverboard, klatrevegg, hoppeslott, trampoline og naturligvis en ballbinge for de aller minste. Besøk deres hjemmesider her.

Lekeplasser

Østersund tilbyr også flere flotte lekeparker. Björkbackaparken tilbyr en eventyrlig lekepark for barn i alle aldre, og har også herlige gressmatter som passer ideelt for en piknik. På Sjötorget i Badhusparken finner du en lekepark for litt mindre barn som er dekt med et støtdempende underlag.

Surbukten og skatepark

Dersom været er fint, er det flott å gå en tur over Frösöbroen til Surfbukten. Der kan du ta livet med ro på bryggen, bade, sole deg, spille beachvolly eller kjøre på wakeboard. På den andre siden av vannet ligger ActionPark Östersund, som er en liten skatepark under Frösöbroen med skaterampe. Du kan lese mer om surfbukten her.

Östersund Gokart

Østersund Motorstadion ligger 7 km øst fra byen. Her kan du kjøre gokart i hele 80 km/h og virkelig få kjenne sentrifugalkraften i de krappe svingene. Du kan besøke deres hjemmeside her. 

Hinderløype & Utegym

Direkte utenfor Quality Hotel Frösö Park på Frösön finnes en klassisk tre-hinderbane med klatrehinder og balansehinder for å åle seg under og slenge seg over.Dersom du er gjest på hotellet er det gratis å benytte anlegget. Dersom du ikke er det mulig å kjøpe et dagskort. Les mer om hinderbanen og utegymmen her. 

Frösö Fun Park

Frösö Fun Park er en 4000 kvadratmeter stor aktivitetshall for alle mellom 3 og 18 år. Her finner du trampoliner, hinderløyper, en skatebordpark og mye mer. Hallen holder sommeråpent.

Familievennlige hotell i Østersund

Hotel Emma

Hotel Emma ligger sentralt til i gågaten Prästgatan i Östersund sentrum. Du finner Stortorget 70 meter unna.

Alle rommene har gratis WiFi og rom med hver sin unike innredning, TV og eget bad med dusj.

Her er det også flotte familierom, med dobbeltrom og mulighet for 2 ekstrasenger eller en sovesofa.

Du kan spise fra frokostbufféen med lokale og økologiske matvarer hver morgen. Som gjest her kan du få middag levert til hotellet fra en lokal restaurant, eller spise i restauranten til rabattpris.

I den felles TV-stuen finner du gratis varme drikker og småkaker. Fra mai til oktober kan du leie sykkel.

Bestill et rom her: Hotel Emma.

Hotell Stortorget, Östersund 

Hotell Stortorget Östersund ligger i Östersund, 600 meter fra Östersund busstasjon og under 1 km fra Jamtli. Overnattingsstedet har romslige familierom, med 2 enkeltsenger og en dobbeltrom.

Alle rommene har skrivebord, flatskjerm, eget bad og gratis WiFI. R

Overnattingsstedet tilbyr i tillegg en nydelig frokostbuffé.

Bestill et rom her: Hotell Stortorget, Östersund.

Frösö Park Hotel

Dette hotellet ligger ved siden av Frösö Park Arena, kun 3 km fra Åre-Östersund lufthavn. Östersund sentrum ligger 10 km unna.

Hotellet har familierom med køyeseng og/eller sovesofa.

Her finner du hele 2 bassenger, et treningssenter og et leke- og aktivitetsrom, og i nærheten kan du stå på ski, sykle og gå fotturer. Golfbanen Östersund-Frösö ligger 2 km unna.

Bestill et rom her: Frösö Park Hotel.

TIps!
Sammenlign priser på flybilletter til Östersund med momondo.no.Booking.com

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *