Topp 8 ting du kan oppleve i Paris med barn

Planlegger du å reise til Paris med barn?

Da kan vi glede deg med å si at Paris faktisk er overraskende barnevennlig. På denne deler vi noen av våre beste tips til ting du kan gjøre sammen med barn i den franske storbyen.

Se også: 8 flotte hoteller med utsikt til Eiffeltårnet

1. Besøk det naturhistoriske museum

De fleste barn elsker dyr. På det naturhistoriske museum, Grande Galerie De L’evolution  kan dere gå på oppdagelsesjakt blant hundervis av utstoppede og svært livaktige dyr. Her finner der alt fra høye giraffer og farlige løver til vakre, små sommerfugler. For å ikke glemme de gigantiske hval-skjelettene.

Her er det intet mindre enn fire etasjer med forskjellige dyr. Dette er et spennende sted for både små og store, og man kan lett tilbringe noen timer her. Dersom dere foretrekker å se på levende dyr, så er det en dyrehage bare et stenkast derfra.

2. Besøk parken Les Tuileries

Dersom det er fint vær, er det fint å ta en tur til parken Les Tuileries. I den ene enden av den rektangulære parken finnder dere Louvre-museet, som huser intet mindre enn 200.000 kunstgjenstander. Museet er også et flott syn utenfra, med høye jerngitre med gull på toppen og utskårne figurer høyt oppe på bygningens murer. Dette synet alene kan sette fart på fantasien.

I den andre enden av parken ligger Place de la Concorde, men en mer enn 3300 år gammel kjempeobelisk. Og så er det selve parken da. Den er Paris sin eldste park med innsjøer der man kan seile med små trebåter, og en stor lekeplass med mye morsomt for både små og litt større barn. Her finner man også en flott karusell, der man kan sitte på hester, motorsykler og fine biler. Dersom det er flott vær kan du sitte og slappe av på en benk i solen, mens ungene tar en tur (eller ti!) på karusellen.

3. Loppemarked for liten og stor

Turen til Paris blir ikke komplett uten en tur til Marché aux Puces – loppemarked. Her kan dere finne alt fra vakre, antikke smykker til kule leketøy. Husk at det er lov til å prute. Det er en spesiell stor opplevelse å besøke det gigantiske markedet ved  Porte de Clignancourt i den nordlige delen av byen. Vær dog oppmerksom på at på slike steder med masse mennesker kan det ofte være lommetyver.

4. Flotte parker

I Paris er det mange parker og grønne områder. Her finner du også som regel en lekeplass, som gir deg mulighet til å ta en hvil mens ungene får rast fra seg litt. Vi vil spesielt anbefale den store og flotte parken Jardin de Luxembourg.  Blandt de store trærne og vakre blomstene finner man her både lekeplasser og mulighet for ponniridning. Her er det flott å slå seg ned i gresset og nyte en medbragt baguette.

5. En tur med metroen

En av de største opplevelsene med  å være i Paris er rett og slett å bare gå rundt i gatene på oppdagelsesferd. Det er på denne måten at man får se og oppleve alle de små finurlighetene som byen byr på. Grønnsakshandleren med sine fargerike frukter, parkens halvtamme gråspurver og den søte smilende, eldre damen. Men en reisetrille kan også de minste være med, og kan ta seg en hvil når de er trøtte i beina. Ha det ikke travelt, og ta mange pauser. Det er caféer på hvert gatehjørne.

Metroen er også en opplevelse, spesielt for de små. Disse tar deg hurtig med rundt i byen, og koster ikke mer enn et par euro. Her er det også ofte musikk i høyttalerne eller gatemusikere som prøver å tjene en krone eller to. Vær dog forberedt på at du her kan støte på noen av de svakeste i samfunnet. Uteliggere, som forsøker å finne ly og varme, og flykninger som tigger seg til dagens måltid. Dette kan være vondt å se, men er også en god mulighet til å vise barna at ikke alle har det like godt.

7. Dropp barnemenyen

Når dere er ute og spiser på restaurant behøver dere ikke å forholde dere til barnemenyen.

De fleste restaurantene er veldig barnevennlige. Pariserne spiser ofte ute, og da er ungene med. Servicen på restaurantene er som regel veldig bra, og mange vil også etterkomme ønsker som ikke er på menyen. Dersom barna ønsker melk i stedet for brus for eksempel, så er ofte ikke dette noe problem. Når det gjelder maten så kan dere spørre om kjøkkenet har mulighet til å lage en vanlig rett i barnestørrelse. Ofte betaler man da halv pris. Man får som regel også masse brød til, noe som er flott dersom det skulle vise seg at barnet ikke liker maten.

8. Ta en tur til en lekebutikk

Du kan naturligvis tømme lommeboken ved å kjøpe vakkert franskt barnetøy, men hva med å ta en tur innom en av de fine lekebutikkene også? Dersom det er noe franskmennene har, så er det en sans for stil og fine detaljer – og det gjelder også på lekene. For hvem vil vel ikke ha en usynlighetskappe av bløt velour, et riddersverd eller en spilledåse med vakre utskårne hester av tre? Vi vil spesielt anbefale denne lekebutikken: www.paindepices.fr

Har du noen flere forslag til ting du kan gjøre i Paris med barn? Tips oss gjerne ved å bruke kommentarfeltet nedenfor.

Se også: 8 flotte hoteller med utsikt til Eiffeltårnet

Barnevennlige/familievennlige hotell i Paris

Hotel The Peninsula Paris

Dette hotellet er luksus med stor L.

Bygningen – som tar opp en hel byblokk – huset opprinnelig et Belle Epoque grand hotell, og har beholdt tidstypiske funksjoner, samspilt med moderne inventar.

En rekke pakker tilbys for familier med tema rundt fransk kultur, for eksempel et eventyr med riddertema som ender i en “ridderseremoni”, parfymeproduksjon og en skattejakt i Louvre, samt fransktimer.

Det finnes også barnemenyer i restaurantene, barnevakttjenester i spaet og en Peninsula-app for barn.

Du kan bestille rom her: Hotel The Peninsula Paris.

Le Bristol

Le Bristol er byens første hotell som ble utnevnt til et “Palass” (en klasse over femstjerners).

Du vil se grunnen til utnevnelsen i de fine møblene til de store salongene, den varme velkomsten à l’ancienne, fasilitetene (spesielt det overbygde bassenget på taket) og Michelin-restaurantene.

Rommene er enorme for Paris, med et standard dobbeltrom som har samme størrelse som en vanlig leilighet ti Paris.

Sammenhengende rom er tilgjengelig for familier, og det er en barneklubb ved spaet, som også vender ut mot en herlig gårdsplass. Det innendørs bassenget på taket er også en godbit.

Du kan bestille rom her: Le Bristol.

Terrass” Hotel

Dette historiske hotellet har vært eid av den samme familien i fem generasjoner.

Originale funksjoner fra 1911, inkludert en slående glassmarkise på fasaden, har blitt nøye restaurert. Innredningen blander retro eleganse og moderne god smak.

Sammenhengende rom og suiter er tilgjengelig for familier. Portvakten anbefaler og arrangerer gjerne barneaktiviteter, og hotellet arrangerer også familieorienterte arrangementer som eggjakt i påsken og mor-barn-brunsj i Terrass Restaurant. Restauranten, som ligger i hotellets syvende etasje, kan skilte med utsikt fra gulv til tak over Paris.

Du kan bestille rom her: Terrass” Hotel

Hilton Paris Opera

Det luksuriøse hotellet Hilton Paris Opera befinner seg i sentrum av Paris, kun 800 meter fra Opéra Garnier.

Du finner tog- og tunnelbanestasjonen Saint Lazare kun 80 meter fra dette hotellet, og de kjente varehusene Printemps og Galeries Lafayette 5 minutters gange unna.

Hilton har mye ekstrautstyr for familier. Her kan man bestille sammenhengende rom, og dere vil finne barnevakttjeneste og barndomsfavoritter som vafler og peanøttsmør til frokost.

Du kan bestille rom her: Hilton Paris Opera

TIps!
Sammenlign priser på flybilletter til Paris med momondo.no.

Leave a Comment

Your email address will not be published.