Topp 8 ting du kan oppleve i Paris med barn

Planlegger du å reise til Paris med barn?

Da kan vi glede deg med å si at Paris faktisk er overraskende barnevennlig. På denne deler vi noen av våre beste tips til ting du kan gjøre sammen med barn i den franske storbyen.

Se også: 8 flotte hoteller med utsikt til Eiffeltårnet

 

1. Besøk det naturhistoriske museum

De fleste barn elsker dyr. På det naturhistoriske museum, Grande Galerie De L’evolution  kan dere gå på oppdagelsesjakt blant hundervis av utstoppede og svært livaktige dyr. Her finner der alt fra høye giraffer og farlige løver til vakre, små sommerfugler. For å ikke glemme de gigantiske hval-skjelettene.

Her er det intet mindre enn fire etasjer med forskjellige dyr. Dette er et spennende sted for både små og store, og man kan lett tilbringe noen timer her. Dersom dere foretrekker å se på levende dyr, så er det en dyrehage bare et stenkast derfra.

2. Besøk parken Les Tuileries

Dersom det er fint vær, er det fint å ta en tur til parken Les Tuileries. I den ene enden av den rektangulære parken finnder dere Louvre-museet, som huser intet mindre enn 200.000 kunstgjenstander. Museet er også et flott syn utenfra, med høye jerngitre med gull på toppen og utskårne figurer høyt oppe på bygningens murer. Dette synet alene kan sette fart på fantasien.

I den andre enden av parken ligger Place de la Concorde, men en mer enn 3300 år gammel kjempeobelisk. Og så er det selve parken da. Den er Paris sin eldste park med innsjøer der man kan seile med små trebåter, og en stor lekeplass med mye morsomt for både små og litt større barn. Her finner man også en flott karusell, der man kan sitte på hester, motorsykler og fine biler. Dersom det er flott vær kan du sitte og slappe av på en benk i solen, mens ungene tar en tur (eller ti!) på karusellen.

3. Loppemarked for liten og stor

Turen til Paris blir ikke komplett uten en tur til Marché aux Puces – loppemarked. Her kan dere finne alt fra vakre, antikke smykker til kule leketøy. Husk at det er lov til å prute. Det er en spesiell stor opplevelse å besøke det gigantiske markedet ved  Porte de Clignancourt i den nordlige delen av byen. Vær dog oppmerksom på at på slike steder med masse mennesker, kan det ofte være lommetyver.

4. Flotte parker

I Paris er det mange parker og grønne områder. Her finner du også som regel en lekeplass, som gir deg mulighet til å ta en hvil mens ungene får rast fra seg litt. Vi vil spesielt anbefale den store og flotte parken Jardin de Luxembourg.  Blandt de store trærne og vakre blomstene finner man her både lekeplasser og mulighet for ponniridning. Her er det flott å slå seg ned i gresset og nyte en medbragt baguette.

 

5. En tur med metroen

En av de største opplevelsene med  å være i Paris er rett og slett å bare gå rundt i gatene på oppdagelsesferd. Det er på denne måten at man får se og oppleve alle de små finurlighetene som byen byr på. Grønnsakshandleren med sine fargerike frukter, parkens halvtamme gråspurver og den søte smilende, eldre damen. Men en reisetrille kan også de minste være med, og kan ta seg en hvil når de er trøtte i beina. Ha det ikke travelt, og ta mange pauser. Det er caféer på hvert gatehjørne.

Metroen er også en opplevelse, spesielt for de små. Disse tar deg hurtig med rundt i byen, og koster ikke mer enn et par euro. Her er det også ofte musikk i høyttalerne eller gatemusikere som prøver å tjene en krone eller to. Vær dog forberedt på at du her kan støte på noen av de svakeste i samfunnet. Uteliggere, som forsøker å finne ly og varme, og flykninger som tigger seg til dagens måltid. Dette kan være vondt å se, men er også en god mulighet til å vise barna at ikke alle har det like godt.

6. Søte kaker

Ingen tur til Paris er komplett uten at man smaker på deres deres deilige franske kaker. Her finner du en umasse av bakerier og konditorier. Enhver café med respekt for seg selv serverer et utvalg a de lekreste kaker, fra de små fine makaroner til klassikere som tarte tartineclairs og tarte au citron. For å ikke glemme smørbakte  croissanter og sprø pannekaker som finnes både i salt og søt versjon.

7. Dropp barnemenyen

Når dere er ute og spiser på restaurant behøver dere ikke å forholde dere til barnemenyen.

De fleste restaurantene er veldig barnevennlige. Pariserne spiser ofte ute, og da er ungene med. Servicen på restaurantene er som regel veldig bra, og mange vil også etterkomme ønsker som ikke er på menyen. Dersom barna ønsker melk i stedet for brus for eksempel, så er ofte ikke dette noe problem. Når det gjelder maten så kan dere spørre om kjøkkenet har mulighet til å lage en vanlig rett i barnestørrelse. Ofte betaler man da halv pris. Man får som regel også masse brød til, noe som er flott dersom det skulle vise seg at barnet ikke liker maten.

8. Ta en tur til en lekebutikk

Du kan naturligvis tømme lommeboken ved å kjøpe vakkert franskt barnetøy, men hva med å ta en tur innom en av de fine lekebutikkene også? Dersom det er noe franskmennene har, så er det en sans for stil og fine detaljer – og det gjelder også på lekene. For hvem vil vel ikke ha en usynlighetskappe av bløt velour, et riddersverd eller en spilledåse med vakre utskårne hester av tre? Vi vil spesielt anbefale denne lekebutikken: www.paindepices.fr

Har du noen flere forslag til ting du kan gjøre i Paris med barn? Tips oss gjerne ved å bruke kommentarfeltet nedenfor.

Se også: 8 flotte hoteller med utsikt til Eiffeltårnet

 Booking.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *