Puerto de Mogan – En vakker og koselig perle i Gran Canaria

Mange mener at Puerto de Mogan er Gran Canarias vakreste og koseligste by. Byen blir ofte beskrevet som “lille Venezia” på grunn av at den består av et nettverk av kanaler og en rekke bruer. Her finner du karakteristiske hvite hus og fargerike blomster og trær. De moteriktige butikkene, restaurantene og barene bidrar til den koselige stemningen.

Koselig, trang gate i Puerto de Mogan.
Kanal i Puerto de Mogan.

Puerto Mogan kan beskrives som et rolig feriemål som egner seg godt som en destinasjon for et familietur eller som en romantisk ferie for to. Hver dag kommer og går det passasjerbåter fra andre feriesteder på sørkysten, som gjerne vil oppleve sjarmen til denne pittoreske fiskerlandsbyen. På kvelden, etter at dagsbesøkene har forsvunnet,  oppstår det en rolig og avslappet stemning i byen.

Flotte hager og blomster i Puerto de Mogan.

Klimaet i Puerto de Mogan

Puerto de Mogan er det vestligste reisemålet på Gran Canarias sørkyst, og kan derfor skilte med et svært behagelig klima med mange soltimer.

Utsikt over Puerto de Mogan.

Ting å gjøre i Puerto de Mogan

Foruten strandliv, er det også en rekke andre aktiviteter man kan gjøre i Puerto de Mogan. Det går mellom annet en undervannsbåt, Yellow Submarine, herfra. Du får garantert en fin opplevelse dersom du reiser med seilskuta Windjammer San Miguel, en atlanterhavskrysser bygd i 1919. Denne skuta seiler daglig fra Puerto Rico på cruise langs kysten og tilbyr både lunch og badepauser. Det er også mulighet for å være med på delfin eller hvalsafari, eller å ta en tur med båt med glassbunn.

Hver fredag fra klokka 8–14 er det marked, og da er det svært folksomt i den ellers forholdsvis rolige byen. På markedet er det muligheter for å kjøpe alt fra klær og suvenirer til leker og sko. Det er lov å prute!

Stranden i Puerto de Mogan

Puerto de Mogan har en liten og barnevennlig sandstrand. Stranden ligger i en liten bukt, som gjør at det havet for det meste er rolig og er veldig trygt for svømming. Sanden er gylden i fargen, veldig ren, og ble faktisk importert fra ørkenen i Sahara. Stranden ligger i en liten bukt, som gjør at det havet for det meste er rolig og er veldig trygt for svømming. Sanden er gylden i fargen, veldig ren, og ble faktisk importert fra ørkenen i Sahara. Rett ved stranden finner du et stort utvalg restauranter og isbarer, samt en hyggelig liten lekeplass for barna.

Puerto de Mogans koselige og barnevennlige bystrand.
Bystranden er i umiddelbar nærhet til isbarer, kafeer og restauranter.

Hoteller i Puerto de Mogan

Puerto de Mogan kan skilte med en rekke hoteller, og det er også mulighet for å leie seg leiligheter. Sjekk for eksempel ut Radisson Blu Resort & Spa, Gran Canaria Mogan, de har blant annet et meget flott bassenganlegg. Ellers kan vi anbefale det svært sentrale hotellet Hotel Cordial Mogan Playa.

TIps!
Sammenlign priser på flybilletter til Gran Canaria med momondo.no.Booking.com

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *