Vår reise til eksotiske og kaotiske Hong Kong – En reiseblogg

Kaos i Hong Kong – 9. april 2018

Hong Kong er i likhet med Singapore et sted som gjør stort inntrykk.

For det første er arkitekturen her mildt sagt imponerende. Aldri har vi sett så mange høye, smale hus samlet på et sted før.

Det er kanskje ikke så rart at man må bygge i høyden, for Hong Kong er et av stedene i verden med høyest befolkningstetthet.

For det andre opplever vi Hong Kong som ganske kaotisk. Det er folk overalt, og man går i kø omtrent hvor hen man befinner seg.

For det tredje er det nesten bestandig disig i Hong Kong. Forurensingen ligger som et lokk over hele byen, og det er få dager man kan få oppleve klarvær.

Høye bygninger i Hong Kong

Vi har hatt innholdsrike dager mens vi har vært her. Mellom annet har vi besøkt mange forskjellige markeder, og fått varma opp prute-egenskapene til vi skal til Beijing.

Noen av markedene har også vært av den litt mer spesielle sorten; her finnes det egne markeder som spesialiserer seg på både blomster, gullfisk og fugler.

På fuglemarkedet solgte de også mat til fuglene – levende gresshopper og larver i gjennomsiktige plastposer… Løp og kjøp! Special price for you!

Vi har også fått tatt en tur med trikk opp til høyden Victoria Peak. Denne trikketuren kan kanskje sammenlignes med en tur opp med Fløibanen i Bergen, men er nok noe mer bratt og dramatisk. Flott utsikt på toppen gjorde imidlertid opp for høydeskrekken.

Samme kveld tok vi oss også en tur og kikket på Hong Kong Symphony of Lights. I følgen Guiness Rekordbok er dette faktisk verdens største permanente lys og lydshow, og kan sees hver eneste dag nøyaktig klokka 20:00. Hele 33 bygninger lyses opp og sender ut laserstråler i dette spektakulære showet.

Utsikt, Victoria Peak, Hong Kong
Utsikt, Victoria Peak, Hong Kong
Utsikt, Victoria Peak, Hong Kong
Hong Kong, Symphony of Lights    

Vi satte også av en dag til å besøke Donald og Mikke i Hong Kongs eget Disneyland. Dette var en selvsagt en stor opplevelse, til tross for litt venting i køer på de største attraksjonene. Vi fikk mellom annet dratt på båt- og togtur, vært på tegnekurs, og sett alt fra 4D film til flott musikalsk show med Lion King. En veldig bra dag.

Disney land, Hong Kong

Vi måtte jo også ta oss en dagstur til Østens svar på Las Vegas, nemlig Macau. Macau ligger 65 km vest for Hong Kong, og turen tar ca. en time med hurtigbåt. Her var det mye som minnet oss om Las Vegas; utallige kasinoer, storslagne hoteller og til og med fonteneshow a là Bellagio.

Macau
Macau

Nå i helga har vi dratt bort fra storbyens kaos, til det mer idylliske feriestedet Gold Coast. Her har vi fått sett en litt annen og mer avslappet side av Hong Kong, med både strender og palmesus.

Vi har til og med fått bada litt i bassenget ved hotellet, og også fått stukket tåa i det sørkinesiske hav (Fy, det var kaldt!). I morgen bærer det videre til turens siste stopp; Beijing. Vi gleder oss! 🙂

Gold Coast, Hong Kong

TIps!
Sammenlign priser på flybilletter til Hong Kong med momondo.no.

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *