Shopping i Dubai: Her er de beste kjøpesenterene og butikkene

Dubai er kjent som en av verdens mest luksuriøse og eksklusive reisemål, og har noen av verdens mest imponerende kjøpesentre.

Her finner du et bredt utvalg av designerbutikker, kjente merkevarer og unike spesialbutikker. Om du så er på jakt etter det siste innen mote, teknologi, kunst eller smykker, så finner du det i Dubai.

Men det er ikke bare shopping som gjør kjøpesenterne i Dubai så unike. Sentrene i byen har nemlig også et bredt utvalg av attraksjoner og underholdning, som gjør det til et ideelt sted for hele familien. Fra verdens største dansefontene til virtuelle aktiviteter, fra eksklusive restauranter til lekebyer for barn, så finner du alt dette på et kjøpesenter i Dubai.

I denne bloggposten vil vi ta deg med på en reise gjennom noen av de mest populære kjøpesentrene i Dubai, og vise deg hva de har å tilby. Fra verdens største kjøpesenter Dubai Mall til det glamorøse Burjuman kjøpesenter, så vil vi gi deg en detaljert guide til hva du kan forvente å finne i disse sentrene.

Vi vil også gi deg praktiske tips om transport og parkering, samt åpningstider og adresser, slik at du kan planlegge ditt besøk på en enkel måte. Så, er du klar for en shoppingopplevelse utenom det vanlige? La oss sette i gang!

Dubai Mall

Det er vanskelig å skrive en guide til shopping i Dubai, uten å nevne Dubai Mall.

Dette er verdens største kjøpesenter, og ligger ved siden av verdens høyeste tårn, Burj Khalifa.

Senteret er mer enn bare et sted for shopping, det er også et populært reisemål i seg selv, for både turister og lokale innbyggere. Det har en rekke attraksjoner som Dubai Aquarium og Underwater Zoo, som har mer enn 140 forskjellige arter av fisk og sjødyr, samt en imponerende undervannstunnel. Det finnes også en VR-park kalt VR Park Dubai, hvor besøkende kan prøve ut forskjellige aktiviteter i en virtuelle virkelighet.

Senteret har også en rekke fine spisesteder, inkludert noen av byens mest eksklusive restauranter. Her finner du også en rekke kafeer og barer, samt et stort utvalg av serveringssteder med mat fra hele verden.

Dubai Mall er også hjemmet til den berømte Dubai Fountain, verdens største dansefontene, som ligger utenfor Burj Khalifa. Fontenen har en fantastisk lys- og musikkforestilling hver kveld, og er et must-see for alle besøkende.

Senteret har også et stort utvalg av underholdning for barn, inkludert en lekeplass kalt KidZania, en interaktiv lekeby hvor barna kan prøve ulike yrker og lære om økonomi og samfunn. Senteret har også en rekke kinosaler, inkludert en IMAX-kino.

Med så mange butikker, attraksjoner og serveringssteder, kan du lett tilbringe en hel dag eller mer her. Senteret har også gode transportmuligheter, med både tog- og bussforbindelser til sentrale deler av byen. I tillegg har stedet også et stort parkeringsanlegg for de som kommer med bil.

Kjøpesenterets webside: Dubai Mall

Adresse: Downtown Dubai – Dubai – United Arab Emirates

Åpningstider: Man – Tors: 10:00-24:00, Fre – Søn: 10:00 – 01:00

Hoteller nær Dubai Mall

Booking.com

Burjuman kjøpesenter

Dette glamorøse senteret har eksklusive designerforretninger som Chanel, Dior og Kenzo, samt smykkeforretninger som Cartier og Tiffany.

Her finner du også en Saks Fifth Avenue, den nest største filialen utenfor USA, og butikker som selger bøker, musikk, parfyme og kosmetikk.

I tillegg har senteret også en rekke fine spisesteder, inkludert noen av byens mest eksklusive restauranter og kafeer.

Dersom du reiser med barn, så finnes det både en lekeplass og et kinosenter her.

Burjuman kjøpesenter har også et stort parkeringsanlegg for de som kommer med bil, og senteret har også gode tog- og bussforbindelser til sentrale deler av byen.

Kjøpesenterets webside: Burjuman kjøpesenter

Adresse:  Khalid Bin Al Waleed Rd – Al Mankhool – Dubai – United Arab Emirates

Åpningstider: Søn – Tors: 10:00-22:00, Fre – Lør: 10:00 – 23:00

Hoteller nær Burjuman kjøpesenter

Booking.com

Mall of the Emirates

Dette senteret har over 630 butikker, inkludert en fancy Harvey Nichols.

I tillegg finner du eksklusive designerbutikker som Gucci, Prada, Louis Vuitton, og Chanel, samt merkevarebutikker som Zara, H&M, og Massimo Dutti her. Det finnes også et stort utvalg av sportsbutikker, som Adidas, Nike og Puma, samt elektronikkbutikker som Apple og Sony.

Men det er ikke bare shopping som er mulig å gjøre her, her er det også alle muligheter til å ta seg en skitur! Ja, du leste riktig, på dette kjøpesenteret finner du nemlig Ski Dubai, som er verdens største innendørs skianlegg. Her kan du prøve aktiviteter som alpint ski, snowboard og kjøring på snøscooter.

Dersom du skulle bli sulten av all shoppinga og skigåinga, så finner du selvfølgelig også et stort utvalg av spisesteder her, fra fine restauranter til mer uformelle spisesteder, samt et utvalg av kafeer og barer. Senteret har også et bredt utvalg av underholdningstilbud, inkludert et kinosenter med flere saler, et spill- og underholdningssenter kalt Magic Planet, og et stort utvalg av butikker som selger leker og spill.

Kjøpesenterets webside: Mall of the Emirates

Adresse: Sheikh Zayed Rd – Al Barsha – Al Barsha 1 – Dubai – United Arab Emirates

Åpningstider: Man – Søn: 10:00-24:00

Hoteller nær Mall of the Emirates:

Booking.com

Deira City Centre

Deira City Centre er et av de eldste og mest populære kjøpesentrene i Dubai. Dette senteret er kanskje ikke like imponerende som de nyere sentrene, men det er alikevel en lokal favoritt.

Her finner man alle de vanlige Dubai-butikkene, og mange turister kommer for å se på folkelivet.

Når man kommer hit får man mulighet til å oppleve den tradisjonelle arabiske kulturen. Senteret har også flere butikker som selger tradisjonelle arabiske varer, som parfyme, tekstiler og suvenirer.

Her finnes mange butikker som selger klær, sko, tilbehør og kosmetikk til lavere priser sammenlignet med andre kjøpesentere i Dubai.

Kjøpesenterets webside: Deira City Centre

Adresse: 8th St – Port Saeed – Dubai – United Arab Emirates

Åpningstider: Man – Tors: 10:00-22:00, Fre – Søn: 10:00 – 24:00

Hoteller nær Deira City Centre:

Booking.com

Dubai Festival Centre

Dubai Festival Centre ligger ved vannet, og har en marina i fransk rivierastil. Marinaen er populær blandt blant båteiere, og gir besøkende muligheten til å ta en båttur langs kysten eller leie en privat yacht.

Senteret har over 400 butikker, inkludert en stor Marks & Spencer, Paris Gallery, IKEA og Toys”R”Us. Det har også et bredt utvalg av spisesteder, fra fine restauranter til mer hverdagslige spisesteder, samt et utvalg av kafeer og barer.

Senteret har også et stort underholdningstilbud, inkludert et kinosenter med flere saler, et spill- og underholdningssenter, og et stort utvalg av butikker som selger leker og spill.

Kjøpesenterets webside: Dubai Festival Centre

Adresse: Crescent Dr – Dubai Festival City – Dubai – United Arab Emirates

Åpningstider: Man – Tors: 10:00-23:00, Fre – Søn: 10:00 – 01:00

Hoteller nær Dubai Festival Centre:

Booking.com

Ibn Battuta kjøpesenter

Ibn Battuta kjøpesenter åpnet i 2005 og er oppkalt etter den berømte marokkanske reisende og historikeren Ibn Battuta. Kjøpesenteret har over 400 butikker, inkludert mange internasjonale merkevarer og lokale butikker.

Dette er et unik senter, da det har fem temaer som er inspirert av landene som Ibn Battuta besøkte – Andalusia, Tunisia, Egypt, Persia, India og Kina.

Andalusia Court er inspirert av den muslimske arkitekturen i Spania og har mange butikker som selger spanske varer, samt en utrolig løvefontene i sentrum. I Egypt Court kan besøkende oppleve pyramider og egyptiske byggverk, mens Persia Court har en praktfull håndmalt kuppel.

Tunisia Court har flotte fasader med stukkatur, i China Court vil du finne pirater og sunkne skip, mens India Court har fine drager, fønikser og trefigurer.

Disse temaene gir besøkende en unik opplevelse å føle seg som om de reiser rundt i verden mens de er i kjøpesenteret.

Kjøpesenterets webside: Ibn Battuta kjøpesenter

Adresse: Sheikh Zayed Rd – Jebel Ali Village – Dubai – United Arab Emirates

Hoteller nær Ibn Battuta kjøpesenter:

Booking.com

Dalma kjøpesenter

Dette er Abu Dhabis største senter, og har noe for alle. Her finner man flaggskipbutikker som Carrefour, Home Center, Centrepoint og Matalan, samt et kinosenter med 14 saler og Fun City.

I alt har senteret mer enn 400 butikker, samt et bredt utvalg av spisesteder, fra kaféer og restauranter til fastfood-barer.

Senteret er lett tilgjengelig med offentlig transport og har god parkering. Det er et populært valg for både lokale innbyggere og turister.

Kjøpesenterets webside: Dalma kjøpesenter

Adresse: Al Wazn St – Abu Dhabi Industrial City – ICAD I – Abu Dhabi – United Arab Emirates

Hoteller nær Dalma mall:

Booking.com

Marina Mall

Marina Mall tilbyr et bredt utvalg av butikker, spisesteder og underholdning. Senteret har mer enn 120 butikker, inkludert eksklusive forretninger som Rolex og Tiffany & Co, og butikker med tradisjonelle arabiske partyvarer, søtsaker og klær.

Senteret har også en rekke underholdningstilbud, et kinosenter, et tivoli og et akvarium.

Senteret er lett tilgjengelig med bil og offentlig transport, og har et parkeringshus med plass til mer enn 2 000 biler. Senteret er åpent fra kl. 10:00 til kl. 22:00 på hverdager og fra kl. 10:00 til kl. 23:00 på helger.

Kjøpesenterets webside: Marina Mall

Adresse:  Sheikh Zayed Rd – Dubai Marina – Dubai – United Arab Emirates

Hoteller nær Marina Mall:

Booking.com

Madinat Zayed Shopping Centre & Gold “Souq”

Madinat Zayed Shopping Centre har et bredt utvalg av butikker, spisesteder og underholdningsmuligheter, inkludert kinoer, et vannland og et lekeområde for barn.

Gold “Souq”, eller gullmarked, er en del av senteret som er dedikert til salg av gull og edelstener. Det tilbyr et stort utvalg av smykker og andre varer laget av gull og andre edle metaller, og er et populært sted å handle for lokale og turister.

Senteret har også et bredt utvalg av klær, sko, elektronikk, kosmetikk, tekstiler, bøker og andre varer, samt et godt utvalg av spisesteder som serverer mat fra ulike deler av verden.

Webside: Madinat Zayed Shopping Centre & Gold “Souq”

Adresse:  Sultan Bin Zayed The First St – Al Danah – Zone 1 – Abu Dhabi – United Arab Emirates

Hoteller nær Madinat Zayed Shopping Centre & Gold “Souq”:

Booking.com

Souk Al Bahar

Souk Al Bahar er et kjøpesenter i Dubai som ligger ved foten av Burj Khalifa, verdens høyeste bygning.

Kjøpesenteret har arabisk-inspirert arkitektur og tilbyr et bredt utvalg av butikker, spisesteder og underholdning. Her kan du også finne en rekke kunstgallerier og et stort utvalg av tradisjonelle arabiske varer som tekstiler, smykker og keramikk.

Senteret er også et populært turistmål i seg selv på grunn av sin beliggenhet ved siden av Burj Khalifa og det vakre utsiktspunktet over Dubai Fountain.

Dette senteret er en mer arabisk-preget affære med ulike forretninger og antikvitetshandler. Det finnes også mange spisesteder og barer. Det ligger like ved vannveien fra Dubai Mall.

Webside: Souk Al Bahar

Adresse:  Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard, Downtown Dubai, Dubai, UAE

Hoteller nær Souk Al Bahar:

Booking.com

Det finnes mange flere kjøpesentre i Dubai, men disse er noen av de mest populære og verdt å besøke. Uansett hva du leter etter, vil du garantert finne det i et av disse sentrene. Det kan være lurt å planlegge besøket ditt på forhånd og sette av god tid til å utforske alle butikkene og aktivitetene som tilbys.

Det kan også være lurt å sjekke ut åpningstidene og parkeringsmulighetene på forhånd, samt å ha kontanter eller kredittkort tilgjengelig for å unngå problemer når du skal betale for varene dine.

Det finnes også noen butikker som du bør få med deg når du besøker Dubai.

Butikker du bør få med deg:

Bateel

I denne butikken får du kjøpt daddel-snacks av aller høyeste kvalitet, som sjokoladetrukne dadler eller daddelsyltetøy.

I tilleg tilbyr de et bredt utvalg av produkter, inkludert ferske og tørkede frukt, nøtter og mandler, og tradisjonelle arabiske kaker og gjærbrød.

De selger også en rekke typer premium te, kaffe og sjokolade.

Bateel har flere butikker i Dubai, inkludert sentre som Dubai Mall, Mall of the Emirates og Dubai Marina Mall.

Butikken er kjent for sin elegante og luksuriøse interiør og sine vakre presentasjoner av produktene, og er et populært sted å kjøpe gaver og minner fra Dubai.

Damas

Damas er en av de ledende gull- og juvelbutikkene i Dubai, som har eksistert i over 100 år.

Her finner man rett og slett et stort utvalg av glitter og stas. Butikken er kjent for å selge et bredt utvalg av eksklusive gull- og diamantsmykker, i tillegg til andre edle steiner og kostbare metaller.

De har også et stort utvalg av tradisjonelle arabiske smykker, som arabeske øreringer, halskjeder og armbånd.

Damas har flere butikker i Dubai, inkludert sentre som Dubai Mall, Mall of the Emirates og Dubai Marina Mall. Butikken er kjent for sin høye kvalitet på produktene, og deres profesjonelle og erfarne selgere som er tilgjengelig for å hjelpe kundene med å velge det perfekte smykket.

Candylicious

Candylicious er rett og slett verdens største godteributikk.

Butikken har et bredt utvalg av godteri fra hele verden, inkludert kjente merkevarer som Haribo, Nestle, Cadbury og Hershey’s. Butikken fører også en rekke lokale arabiske delikatesser. Den er spesielt kjent for sin unike og kreative presentasjoner av produktene, med store glasskåler fylt med godteri og søtsaker.

Dette er et sted som er populær blant både barn og voksne, og er et populært sted å besøke for å kjøpe godteri og søtsaker som gaver eller minner fra Dubai.

Butikken har også en egen seksjon for party- og gavepakker, som kan tilpasses for spesielle anledninger.

Sharaf DG

Sharaf DG er den ledende eltronikkforhandleren i Dubai, og bør være et must for alle gadget-gale.

utikken tilbyr et bredt utvalg av produkter, inkludert datamaskiner, mobiltelefoner, TV-er, husholdningsapparater og mye mer. De har også et stort utvalg av merker og modeller å velge mellom, og tilbyr og har ofte gode tilbud og konkurransedyktige priser-

Sharaf DG har flere lokasjoner i Dubai, og har etablert seg som en av de ledende elektronikkforhandlerne i regionen.

Villa Moda

Villa Moda er en luksuriøst butikk der de selger eksklusive designerklær.

Her tilbys det et bredt utvalg av høykvalitets moteprodukter fra noen av verdens toppdesignere som Gucci, Prada, Alexander McQueen, Stella McCartney og Versace.

De har også et bredt utvalg av andre luksusartikler som klokker, smykker og interiørartikler. V

illa Moda har et rykte for å tilby utmerket kundeservice, og er kjent for sin stilfulle og luksuriøse atmosfære.

Butikken arrangerer også jevnlig spesielle arrangementer og moteshow, noe som gjør det til et populært reisemål for moteinteresserte i Dubai.

Sauce

Sauce er en populær motekjede som tilbyr et bredt utvalg av klær, sko og tilbehør for både kvinner og menn.

De har et bredt utvalg av moteriktige og trendy plagg, og tilbyr ofte konkurransedyktige priser.

Sauce har etablert seg som en populær butikk blant unge, moteriktige kunder.

Butikken har et stilfullt og moderne interiør, og tilbyr god kundeservice. Sauce er kjent for å tilby et bredt utvalg av internasjonale motemerker, samt lokale merker.

Vi håper du fikk noen gode tips for shoppingrunden i Dubai etter å lest denne bloggposten.

Husk at det er alltid en god idé å sjekke nettsidene til kjøpesentrene for å holde deg oppdatert på åpningstider, de siste tilbudene og arrangementene. Og ikke glem å ta med deg komfortable sko, for det er mye å utforske! Vi ønsker deg en fantastisk shoppingopplevelse i Dubai.

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *