Vår reise til fantastiske Maui på Hawaii – En reiseblogg

Aloha! Maui, Hawaii – 25. januar 2018

Etter en dag med reising ankom vi lørdag kveld tropeparadiset Maui på Hawaii.

Det som egentlig skulle være en direkte flytur fra Las Vegas viste seg å være en tur med mellomlanding i San Fransisco. Selv om dette forlenga turen litt, var det greit med en pause for å få strekke litt på beina.

I tillegg var Truls så heldig at han skimtet Golden Gate fra flyvinduet under landingen i San Fransisco. Selve flyturen fra San Fransisco til Maui var svært så effektiv, og vi var fremme en hel time før tida.

Ellers må det sies at Maui er et tropeparadis. Det er grønt og frodig, strendene er vakre, folk flest er blide og hjelpsomme, og været er upåklagelig.

Hotellet vi bor på er plassert omtrent midt på ei strand, så det er svært kort vei for å ta seg en dukkert. De to første dagene brukte vi til å gjøre oss kjent i Kihei området, og til å ta oss en busstur til Kahului, som er den største byen på Maui. Det å ta buss viste seg for øvrig å bli en stor tålmodighetsprøve, da bussen var 50 minutter forsinka da vi skulle dra til byen og en og en halv time forsinka da vi skulle dra tilbake til hotellet igjen. Etter hva vi hørte var ikke dette akkurat unormalt, så man kan ikke akkurat stole på busstabellene.

Hotellet vi bodde på i Maui.
Stranden nær Maui.

Den første halvdelen av dagen i dag har vi brukt til bading på stranda ved hotellet. Truls fant fram snorkleutstyret og svømte ut på utkikk etter fisker, men litt bølger gjorde det vanskelig å få sett noe.

Trine, som lot snorkleutstyret ligge og holdt seg på grunt vann, var imidlertid litt mer heldig, og fikk sett en stor havskilpadde som stakk opp hodet bare to meter fra der hun bada. Dette var en stor opplevelse som Truls var litt slukøret over å ha gått glipp av. Forhåpentligvis blir det nye sjanser for skilpaddekikking litt senere i oppholdet. 🙂

På ettermiddagen i dag gikk vi inn mot sentrum av Kihei og ordnet med leiebil for i morgen og torsdag. Planen er mellom annet å kjøre veien til Hana, som består av 620 krappe svinger og 59 broer. Store deler av veien befinner seg i en tropisk regnskog. Her skal det være mye fint å se, så vi gleder oss!

Solnedgangene på Maui var magiske.
Utsikten tok pusten fra oss.

Oppholdet i Maui går mot slutten – 28. januar 2018

Da har vi kommet til vår siste dag her på Maui. Tiden har gått veldig fort, og vi har sett og opplevd masse. I går og onsdag hadde vi leiebil, så vi har fått kjørt rundt og sett veldig mye av øya.

Onsdag kjørte vi veien til Hana, noe som var litt av en opplevelse. Veien til Hana er 84 km lang, men det tar allikevel tre timer å kjøre en vei. Dette er på grunn av mange svinger, smale bruer og lave fartsgrenser.

Når vi i tillegg ville stoppe og se på mye underveis tok denne turen hele dagen. Tror i grunnen aldri vi har kjørt på en så svingete vei før! Innen vi var fremme i Hana var vi blitt litt kvalme begge to, så da frista det i grunnen ikke så mye å kjøre den samme veien tilbake igjen… Men bilsyke til tross, var dette en stor opplevelse. Vi fikk sett masse flott, frodig natur, fine fossefall og eksotiske dyr.

Road to Hana
Fossefall ved Road to Hana

I går hadde vi en dårlig start på dagen. Når vi skulle finne leiebilen på parkeringsplassen oppdaget vi at det ene dekket var flatt. Hvordan dette hadde skjedd aner vi ikke. Dekkene var helt fine da vi satte fra oss bilen dagen før.

Vi ringte til leiebilfirmaet, og de sa at de skulle sende noen for å se på det. Vi så for oss at ikke skulle rekke alt vi hadde planlagt å gjøre for dagen, og at vi kanskje måtte få en ny bil. Men mannen fra leiebilfirmaet kom veldig kjapt. I tillegg brukte han under ett minutt på å skifte dekket. Imponerende!

Dermed var det bare å kjøre av gårde på tre gamle og et splitter nytt dekk i retning Maui’s nasjonalpark, Haleakala. Den viktigste attraksjonen i denne parken er den sovende vulkanen Haleakala, som hadde sitt siste utbrudd i 1490. Det høyeste punktet er 3055 meter over havet, noe som faktisk er høyere enn Galdhøpiggen. Det går bilvei omtrent helt opp på toppen, så dekkene til leiebilen fikk nok en gang prøvd seg på svingete og bratte veier.

Oppe på toppen var det et meget spesielt månelandskap, med rød, svart og brun sand og steiner. Her var det nok av ting å ta bilder av! Etter at vi hadde sagt oss fornøyd med billedtakingen og dottene i ørene hadde roa seg litt, satte vi kursen mot Iao Valley State Park.

Her fikk vi sett det bratte fjellet Iao Needle. Deretter gikk turen mot havnebyen Lahaina. Her spiste vi middag på Hard Rock Café, og vandret rundt i de koselige gatene. Vi fikk også med oss en flott solnedgang.

Maui’s nasjonalpark, Haleakala
Maui’s nasjonalpark, Haleakala
Iao Needle

I dag har vi stort sett vært på stranden hele dagen. Det har vært delvis overskya vær, vi har smurt med faktor 30, men allikevel har vi klart å bli litt solbrente. Ikke lett å være bleike nordmenn! :- ) Uansett har det vært godt å slappe av med bading og snorkling. Vi har fått sett mange flotte, fargerike fisker, og til og med fått sett hval som drev med akrobatikk noen km lenger ut i vannet.

I morgen setter vi kursen mot Big Island. Vi er litt usikre på hvordan det blir med internett på hotellet vi skal være på, men skal uansett prøve å få lagt ut et blogginnlegg derifra.

Tips! Har du bestemt deg for å reise til Hawaii? Pass på så du ikke betaler for mye for hotellet da! Hos momondo.nokan du sammenligne priser fra forskjellige tilbydere, og dermed enkelt sikre deg den billigste prisen. Sjekk ut nettsiden deres her. Du kan også sammenligne priser på flybilletter hos momondo. Booking.com

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *