12 ting å gjøre sammen med barna i Bangkok

Bangkok er en av de mest livlige og spennende byene i verden, og det er et sted som har noe for alle, inkludert familier med barn.

Byen er fylt med vakre buddhistiske tempel, spennende fornøyelsesparker, og interessante museer.

Vi har samlet noen av de beste aktivitetene for familier i Bangkok, slik at du kan planlegge en uforglemmelig ferie med barna dine. Her finner du garantert noe som kan passe for de aller fleste, for byen kan by på alt fra lærerike opplevelser til action-pakkede aktiviteter.

Så, la oss begynne å utforske Bangkok! Vi håper du finner vår guide nyttig og at du har en fantastisk ferie i denne vakre byen.

1. Wat Phra Kaew og Wat Pho

Wat Phra Kaew

Vi begynner vår reise med to av Bangkoks mest kjente buddhistiske tempel – Wat Phra Kaew og Wat Pho. Begge disse tempelene er virkelig imponerende, og de gir en unik innsikt i den lokale kulturen og historien.

Wat Phra Kaew, også kjent som Det Jadede Tempel, er hjem til en av verdens mest verdifulle buddha-statuer og regnes som det mest hellige buddhistiske stedet i Thailand. Barna dine vil garantert la seg fascinere av de vakre bygningene, de detaljerte skulpturene og de fargerike mosaikkene.

Wat Pho, eller Det Frosne Tempel, er kjent for sin gigantiske lie buddha-statue, som er nesten 150 meter lang. Her kan du også prøve tradisjonell thailandsk massasje og slappe av i en av de mange bassengene på området.

Begge disse tempelene er verdt et besøk, og de gir en unik opplevelse for hele familien. Så, ikke glem å ta med kameraet ditt, fordi du vil ønske å ta med deg minnene hjem!

2. Safari World

Hvis dere leter etter spenning, bør dere definitivt besøke Safari World. Her kan du se en rekke eksotiske dyr, fra elefanter til flamingoer, i deres naturlige omgivelser. Du kan også ta en safaritur med bil og se dyrene ute i det fri.

Men det stopper ikke der, fordi Safari World også har en rekke spennende show, som for eksempel sjimpanseshow og cowboyshow. Her vil barna dine garantert bli bli underholdt i time etter time.

Så, ikke nøl med å besøke Safari World for en dag fylt med spenning, læring og moro for hele familien.

3. Chatuchak-markedet

Chatuchak-markedet er verdens største åpne luftmarked, og det har noe for absolutt alle. Uansett om du er ute etter tekstiler, håndverk, mote, mat eller noe annet, vil du finne det her.

Her finnes det uendelig mange boder å utforske og mange nye ting å oppdage. Vu anbefaler deg virkelig å ta deg tid til å gå gjennom alle gangene og nyte den pulserende atmosfæren. Det er en fantastisk opplevelse å se på alle de forskjellige varene og høre selgerne rope ut til deg om sine produkter.

Men husk, Chatuchak-markedet kan være litt overveldende, så sørg for å planlegge turen din nøye. Ta med deg en kart og gjør deg kjent med området før du går. Og ikke vær redd for å forhandle prisene, dette er en del av opplevelsen!

Chatuchak-markedet er en unik opplevelse som du ikke vil gå glipp av når du besøker Bangkok. Så sørg for å legge det på listen din over ting du må få med når du besøker denne byen.

4. Siam Park City

Siam Park City er den ultimate destinasjonen derson som søker en dag full av spenning og moro! Dette fornøyelsesparken har alt, fra halsbrekkende attraksjoner til roligere alternativer for de yngste eventyrerene.

Noen av høydepunktene her inkluderer berg-og-dalbaner, vannsklier, og et stort bølgebasseng. Siam Park City er også hjem til en dyrehage og et akvarium, så det er mye å se og gjøre for barna.

5. Damnoen Saduak Floating Market

Damnoen Saduak Floating Market er en virkelig unik opplevelse. Her får du følelsen av det tradisjonelle Thailand, med båter full av frukt, grønnsaker, suvenirer og mye mer som selges langs kanalene.

Det er en spesiell opplevelse å vandre langs båtene og se alt det vakre som er tilgjengelig, og du kan til og med kjøpe deg lunsj om bord på en av båtene dersom magen begynner å rumle.

Dersom du ønsker å ta med deg en bit av den lokale opplevelsen hjem som en minne, så er det ikke mangel på unike suvenirer å finne her.

6. Dreamworld

Dreamworld er på mange måter Thailands svar på Disneyland, og stedet har alt du trenger for en uforglemmelig dag med moro og eventyr.

Med over 40 forskjellige attraksjoner, inkludert både for adrenalinfylte og mer rolige alternativer for de minste, er det noe for alle her.

I tillegg til de mange spennende attraksjonene, tilbyr Dreamworld også en rekke underholdning og forestillinger, inkludert dans, musikk og teater. Her vil du også finne et vannland med flere svømmebassenger, vannsklier og en sandstrand, så her ligger alle forhold til rette for en perfekt for en avslappende dag i solen.

7. Lumphini Park

Lumphini Park er den største parken i Bangkok, og den er definitivt verdt et besøk for deg som reiser med barn.

Parken har en stor sjø, grønne plener, og en rekke fasiliteter, inkludert en stor lekeplass for barna.

I tillegg til å nyte den vakre naturen, kan du også delta i ulike aktiviteter i parken, som yoga eller tai chi. Lumphini Park er også et flott sted å slappe av og slippe unna det livlige bylivet for en liten stund.

8. Wat Arun (Temple of Dawn)

Wat Arun, eller Templet av Daggry, er et annet viktig buddhistisk tempel i Bangkok, som er kjent for sine vakre og fargerike dekorasjoner.

Tempelområdet har en rekke pagoder og vakre hager, og det å gå rundt her er en stor opplevelse for hele familien. Besøk gjerne templet om kvelden for å se tempelbelysningen, som gir en fantastisk atmosfære.

9. National Museum of Royal Barges

Det nasjonale museet for Kongelige Båter gir en unik innsikt i thailandsk historie og kultur, med en spesiell fokus på kongelige båter.

Museet har en samling av gamle, vakre båter som brukes i religiøse og kongelige seremonier. Et besøk hit vil garantert være en interessant opplevelse for hele familien.

10. MBK Center

MBK Center er et av Bangkoks største shoppingsentre, og er et flott sted å besøke for hele familien.

Senteret har et bredt utvalg av butikker og restauranter, og det er også en stort underholdningskompleks, inkludert en kino og en lekeplass for barna. MBK Center er i det hele tatt et godt sted å tilbringe en dag med både shopping og underholdning.

Disse er våre topp anbefalinger for ting å gjøre i Bangkok med barn. Uansett om du ønsker å lære om thailandsk kultur og historie, eller du ønsker å ha en dag full av moro, så er det noe for alle i Bangkok.

11. Kidzania

Kidzania er et sted som absolutt bør stå på listen over ting å gjøre i Bangkok med barna. Dette er et interaktivt læringssenter for barn, hvor de kan utforske ulike yrker og oppleve hvordan det er å være en del av samfunnet på en leken måte.

Kidzania gir barna muligheten til å prøve seg på ulike yrker, fra å være politibetjent til pilot, lege eller tv-stjerne. De får også lære om økonomi, ved å tjene “Kidzos” (det virtuelle pengene i Kidzania) og bestemme hvordan de vil bruke dem.

Det beste med Kidzania er at det er så lærerikt og morsomt på samme tid. Barna får muligheten til å utforske og lære om verden rundt seg på en morsom måte, og samtidig får de øvelse i selvstendighet og ansvar.

Vi synes Kidzania er et sted alle bør besøke, ikke bare barn, men også voksne! Du vil garantert få en hyggelig dag sammen med familien her.

12. Siam Niramit

Dersom du er ute etter noe å gjøre med de litt eldre barna på kveldstid, så bør dere absolutt prøve å få med dere Siam Niramit.

Siam Niramit er et av Bangkoks mest populære underholdningstilbud, og det er enkelt å forstå hvorfor. Showet er fylt med vakre dansescener, spektakulære kostymer, livlig musikk og imponerende tekniske effekter. Du vil bli fanget av den fantastiske atmosfæren fra det øyeblikket du trår inn i teateret, og du vil bli ført med på en reise til fortiden, tilbake til en tid da livet i Thailand var annerledes enn det er i dag.

Men Siam Niramit er mer enn bare et show. Det gir også besøkende en mulighet til å lære om Thailands rike kulturarv og tradisjoner, og gir en unik innsikt i landets historie. Showet spenner over tre akt, og tar deg med gjennom en rekke ulike scener, inkludert landsbyer, tempelområder og palasser. Du vil bli fanget av de vakre dansene, høre livlig musikk og se fantastiske tekniske effekter som gir showet liv.

Familievennlige hoteller i Bangkok

Bangkok er en av de mest populære turistdestinasjonene i verden, og tilbyr mange familievennlige hoteller for reisende med barn.

De fleste av disse hotellene har godt utstyrte familierom, barneklubber og bassenger for barn. Her er noen av de beste familievennlige hotellene i Bangkok:

The Sukhothai Bangkok – SHA Plus Certified

Dette luksuriøse hotellet i Bangkok er en tropisk oase i hjertet av Bangkok sentrum.

Hotellet er vakkert designet, og inspirasjonen er tydelig hentet fra den gamle byen Sukhothai med sine chedier og pagoder.

Det er et godt utvalg av restauranter, inkludert en dekadent sjokoladebuffé i helgene, som garantert vil bli en hit for barna!

Familier vil også elske det 25 meter lange evighetsbassenget som ligger blant de frodige tropiske hagene.

Sjekk det ut her: Sukhothai Bangkok

Sukosol Bangkok

Dette er et ganske budsjettvennlig familiehotell i Bangkok Hotellet har familierom med to queen size-senger og fylt med barnefasiliteter som badekåper i barnestørrelse og tøfler, og en DVD-spiller (et DVD-bibliotek med barnefilmer er også tilgjengelig).

I tillegg ønskes barn spesielt velkommen med en leke og malebok ved ankomst.

En annen grunn til at dette hotellet er et bra valg, er at det er bare en kort spasertur fra Phaya Thai Skytrain-stasjon, noe som er praktisk både for sightseeing og for å komme seg til/fra flyplassen.

Hotellet har et godt utvalg av restauranter og et nydelig utendørsbasseng for avkjøling etter en varm dag med sightseeing.

Sjekk det ut her: Sukosol Bangkok

Sofitel Bangkok Sukhumvit

Sofitel Sukhumvit ligger kun 2 minutters gange fra Nana BTS lSkytrain-stasjon, så sightseeing fra denne sentrumsbeliggenheten kan nesten ikke bli enklere.

Det enorme kjøpesenteret Terminal 21 ligger bare fem minutters gange unna, og den legendariske festgaten Soi 11 er rett rundt hjørnet, med et utvalg av barer, restauranter og klubber.

Rommene er stilfullt innredet, og blander fransk raffinement med lokale thailandske designelementer, men høydepunktet på dette hotellet fra et familiesynspunkt er det nydelige utendørsbassenget i 9. etasje.

Bestill et opphold på dette hotellet her: Sofitel Bangkok Sukhumvit

Anantara Riverside Bangkok Resort

Hvis du ser etter et hotell i Bangkok med barneklubb, er Anantara Riverside et godt valg.

Dette barnevennlige hotellet i Bangkok har mer feriestedfølelse, mye på grunn av sitt vidstrakte hageanlegg, beliggenhet ved elvebredden og et store svømmebasseng.

Det finnes også flere restauranter å velge mellom, inkludert en italiensk restaurant som serverer utmerket pizza fra en vedfyrt ovn og en morsom Teppanyaki-restaurant.

Frokosten er en rikholdig buffé som serveres på terrassen med utsikt over elven Chao Praya.

Sightseeing fra Anantara er ikke like praktisk som en beliggenhet i sentrum, da det innebærer å ta en skyttelbåt til Saphan Taksin, hvor du kan hente en elvebåt eller Skytrain. Hvis du leter etter avslappende feriesteder i Bangkok for familier, er det imidlertid et utmerket alternativ.

Sjekk det ut her: Anantara Riverside Bangkok Resort

Alle disse familievennlige hotellene har god beliggenhet, med nærhet til mange av Bangkoks attraksjoner og shoppingområder. De tilbyr også gode fasiliteter og tjenester for familier med barn, slik at du kan nyte ferien din i fred og ro.

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *