Reiseguide: Oppdag de vakre byene i Istria, Kroatia

Istria er en region i Kroatia med en rik historie og fantastisk natur. Den er kjent for sitt klare blå hav, vakre strender, grønne åser og historiske byer.

I denne reiseguiden skal vi utforske de viktigste byene i regionen og gi deg tips om hvor du bør bo og hva du kan gjøre.

Pula

La oss starte med Pula, den største byen i Istria og en av de viktigste havnebyene i Kroatia. Byen er kjent for sitt imponerende romerske amfiteater, som er et av de best bevarte i verden.

Dette er en by for de som ønsker å kombinere historie med strandliv, da Pula har flere vakre strender og krystallklart vann.

Pula er også et flott sted for matelskere. Du kan smake på deilig sjømat og lokale delikatesser på de mange restaurantene og kafeene i byen. Byen er også kjent for sin livlige musikkscene, med mange barer og klubber som spiller alt fra pop og rock til elektronisk musikk.

Våre overnattingsanbefalinger for Pula: Adrion Aparthotel, A Radisson Collection Hotel og Ribarska Koliba Resort.

Rovinj

Rovinj er en av de mest billedskjønne byene i Istria, ja kanskje i hele Kroatia.

Byen ligger på en halvøy og har en vakker havn og brosteinsbelagte gater som er omgitt av gamle bymurer. Rovinj er et flott sted for romantiske par og kunstelskere, med sine mange gallerier og kunstnerverksteder.

Byen er også kjent for sine vakre strender og sitt klare vann, og det er mulig å ta båtturer ut til øyene i nærheten. Du kan også prøve lokale spesialiteter som fersk sjømat og olivenolje.

Våre overnattingsanbefalinger for Rovinj: Luxury Apartments Magali 3, Adriatic Hotel by Maistra Collection og Grand Park Hotel Rovinj by Maistra Collection

Poreč

Poreč er en annen populær turistby i Istria.

Byen har en vakker gamleby med smale gater og trange smug som fører til pittoreske plasser.

Poreč er kjent for sin fantastiske basilika, som er en av de viktigste bysantinske monumentene i Europa.

Poreč er også et flott sted for strandliv, med flere vakre strender og et stort utvalg av vannsportsaktiviteter. Byen har et mangfoldig utvalg av spisesteder som tilbyr deilig mat og lokale spesialiteter.

Våre overnattingsanbefalinger for Porec: Adrion Aparthotel, A Radisson Collection Hotel og Ribarska Koliba Resort.

Motovun

Hvis du er på jakt etter en roligere og mer autentisk opplevelse, bør du vurdere å bo i Motovun. Dette er en sjarmerende landsby som ligger på en ås og har en fantastisk utsikt over området rundt. Motovun er kjent for sin trøffelfestival og sitt vakre landskap med vingårder og olivenlunder.

I Motovun kan du nyte fredelige spaserturer langs de brosteinsbelagte gatene og besøke lokale håndverksbutikker og små kunstgallerier. Du kan også prøve lokale delikatesser som trøfler og istrisk skinke, og smake på lokale viner og olivenolje. Motovun er også et flott sted for fotturer og sykling, med mange vakre ruter og stier som fører deg gjennom landskapet.

Våre overnattingsanbefalinger for Motovun: Boutique Hotel Kaštel, Winery & Design hotel ROXANICH og Guesthouse Villa Marija.

Novigrad

Novigrad er en sjarmerende kystby som ligger i det nordvestlige hjørnet av Istria. Byen er kjent for sin gamleby, som ligger på en liten halvøy og er omgitt av bymurer. Novigrad er et flott sted for de som søker en roligere og mer avslappende opplevelse, med sine vakre strender og krystallklare vann.

Byen er også kjent for sin deilige mat, spesielt fersk sjømat og lokale olivenoljer. Det er flere restauranter og kafeer langs havnen og i gamlebyen som tilbyr en autentisk kulinarisk opplevelse.

Våre overnattingsanbefalinger for Novigrad: Hotel Nautica, Hotel Cittar og Palazzo Rainis Hotel & Spa – Small Luxury Hotel 

Umag

Umag er en annen kystby i nordvest-Istria, kjent for sin vakre havn og gamlebyen. Byen er et populært reisemål for de som søker sol, strand og vannsportsaktiviteter, med flere strender og et stort utvalg av vannsportsaktiviteter.

Umag har også en rik kultur- og kunstscene, med flere museer og gallerier som er vel verdt et besøk. Byen er vertskap for en årlig tennisturnering som tiltrekker seg noen av de beste tennisspillerne i verden.

Våre overnattingsanbefalinger for Umag: Rocca Riviera Umag Luxury Apartments, Boutique B&B Luna, Hotel Sipar Plava Laguna

Opatija

Opatija er en vakker by som ligger på kysten av Kvarner-bukten, ikke langt fra Istria. Byen er kjent for sin imponerende arkitektur, vakre parker og hager, og en fantastisk utsikt over havet.

Opatija har en rik historie som en ferieby for den europeiske overklassen, og mange av byens hoteller og villaer er fortsatt imponerende eksempler på 19. århundrets arkitektur. Byen er også kjent for sine spa- og velværetilbud, og er et flott sted for de som søker en avslappende og foryngende ferieopplevelse.

Våre overnattingsanbefalinger for Umag: Rocca Riviera Umag Luxury Apartments, Boutique B&B Luna, Hotel Sipar Plava Laguna

Vrsar

Vrsar er en liten, men sjarmerende kystby som ligger på vestsiden av Istria. Byen har en vakker havn og en gammelby med smale gater og trange smug. Vrsar er kjent for sine vakre strender og krystallklare vann, og det er mulig å ta båtturer til øyene utenfor kysten.

Byen er også et flott sted for matelskere, med flere gode restauranter som tilbyr lokal mat og drikke. Vrsar er en av de eldste og mest kjente vinregionene i Istria, og besøkende kan smake på lokale viner og olivenoljer på vingårder og gårder rundt om i byen.

Våre overnattingsanbefalinger for Vrsar: Hotel Villa Vrsar, Maistra Select Pineta Hotel og Maistra Select Belvedere Resort

Rabac

Rabac er en annen vakker kystby i Istria, kjent for sine vakre strender og krystallklare vann. Byen ligger i en bukt omgitt av grønne åser og skoger, og er et flott sted for de som søker en avslappende ferie i vakre omgivelser.

Rabac har et stort utvalg av strender å velge mellom, inkludert små bortgjemte bukter og større strender med alle fasiliteter. Byen er også kjent for sine gode restauranter og kafeer, og tilbyr lokal mat og drikke som er verdt å prøve.

Rabac er også et flott sted for utendørsaktiviteter, med flere turstier og sykkelruter som fører deg gjennom det vakre landskapet. Det er også mulig å ta båtturer langs kysten og til de nærliggende øyene.

Våre overnattingsanbefalinger for Rabac: Boutique Hotel Adoral, ECHO Boutique Rooms og Girandella Valamar Collection Resort

Hvilken by bør du bo i?

Istria har et bredt spekter av byer å velge mellom, og det er viktig å finne en by som passer dine ønsker og behov.

Hvis du vil bo i en by som har både vakre strender og natteliv, er Pula et flott valg. Byen er kjent for sin romerske arkitektur, inkludert det imponerende amfiteateret, og har en levende bar- og klubbscene som er perfekt for de som vil feste om natten.

Rovinj er en vakker og sjarmerende by som tilbyr en romantisk opplevelse med sin vakre arkitektur og livlige havn. Byen er også kjent for sin kunstscene, og du vil finne flere gallerier og atelierer spredt rundt i byen. Rovinj er et flott sted for strandliv og vannsportaktiviteter, og tilbyr en avslappende opplevelse for de som vil nyte solen og vannet.

Hvis du vil ha en mer autentisk og rolig opplevelse, er Motovun en flott landsby å bo i. Byen ligger på toppen av en ås og tilbyr en fantastisk utsikt over det vakre landskapet i Istria. Motovun er kjent for sin trøffelproduksjon og tilbyr deilig mat og drikke. Byen er også et flott sted for fotturer og sykling, med mange vakre ruter og stier som fører deg gjennom landskapet.

Selv om Pula, Rovinj, Porec og Motovun er noen av de mest kjente byene i Istria, er det også verdt å besøke Novigrad, Umag, Opatija, Vrsar og Rabac.

Novigrad, Vrsar og Rabac er perfekte steder for de som ønsker en roligere og mer avslappende ferieopplevelse. Disse byene tilbyr vakre strender og vakre naturomgivelser, og er perfekte for de som søker en rolig ferieopplevelse.

Umag er en flott by å bo i hvis du vil være nær vannsportaktiviteter og natteliv. Byen tilbyr flere strender og vannsportaktiviteter å velge mellom, samt livlige barer og nattklubber.

Opatija er et flott sted for de som søker en luksuriøs og avslappende ferieopplevelse, med sine vakre villaer og hoteller, velværetilbud og spa. Byen tilbyr også fantastisk sjømat og andre lokale spesialiteter, og er et flott sted for matelskere.

Uansett hvilken by du velger å bo i, vil du bli begeistret over skjønnheten og sjarmen i Istria.

Regionen tilbyr fantastisk natur, rik historie og deilig mat og drikke. Det er en destinasjon som vil appellere til alle, enten du er ute etter en romantisk ferie, en familieferie eller en eventyrferie med venner.

Hva bør du gjøre i Istria?

Uansett hvor du velger å bo i Istria, er det mange aktiviteter å velge mellom. Her er noen av de beste tingene å gjøre i regionen:

 1. Utforske historiske byer:
  Istria er rik på historie og har mange gamle byer og landsbyer som er vel verdt et besøk. Utforsk de smale gatene og de gamle bymurene, og oppdag fascinerende arkitektur og kunstverk. Lei gjerne bil slik at du kan få tat en dagstur til de forskjellige byene!
 2. Besøke nasjonalparker:
  Istria har flere fantastiske nasjonalparker, inkludert Brijuni og Risnjak. Disse parkene tilbyr spektakulær natur, inkludert fjellandskap, skoger og sjøkyst.
 3. Slappe av på strendene:
  Istria har mange vakre strender med krystallklart vann. Enten du ønsker å sole deg og slappe av, eller prøve forskjellige vannsportaktiviteter, vil du garantert finne det perfekte stedet for deg.
 4. Smake på lokal mat og drikke:
  Istria er kjent for sin deilige mat og drikke, inkludert fersk sjømat, lokale oster, olivenolje og vin. Besøk lokale restauranter og kafeer for å smake på noen av regionens mest berømte retter.
 5. Delta på festivaler:
  Istria er vert for flere spennende festivaler året rundt, inkludert trøffelfestivalen i Motovun og musikkfestivaler i Pula og Rovinj. Dette er flotte muligheter til å oppleve regionens kultur og atmosfære.

Istria med barn

Istria er en flott destinasjon for familier som ønsker en ferie full av opplevelser og moro. Det er mange ting å gjøre og se for både barn og voksne i denne vakre regionen.

For de som elsker eventyr og utendørsaktiviteter, er det mange turstier og sykkelruter som fører deg gjennom det vakre landskapet i Istria. Det er også flere aktivitetsparker i regionen, inkludert Glavani Park, som tilbyr zipline, klatrevegger, trampoliner og mer.

Aquacolors i Porec er en av de største vannparkene i Kroatia, og et flott sted for en dagstur med familien. Parken har mange attraksjoner, inkludert vannsklier, bølgebassenger, lazy river og barnebassenger.

Pula Aquarium er et annet flott sted å besøke med barna, og har mange fascinerende utstillinger av det marine liv. Du vil se alt fra haier til sjøstjerner og krabber. Det er også flere akvarier som tillater barn å berøre og utforske noen av sjødyrene på nært hold.

Pula er også hjem til flere museer og attraksjoner som er spesielt egnet for barn, inkludert et historisk maritimt museum, som har en stor samling av modellskip og andre sjøfartsgjenstander, og et museum for luftfart, som har flere fly og helikoptre som kan utforskes.

En annen flott aktivitet er å besøke dinosaurparken i Funtana, som ligger nær Porec. Parken har over 100 realistiske dinosaurer og er en spennende og lærerik opplevelse for barna.

Hvis du vil ha en mer avslappende dag, kan du besøke en av de mange strendene i regionen. Det er flere flotte strender som tilbyr fasiliteter og aktiviteter som passer for hele familien.

For de som liker å klatre og utforske, er det flere huler og grotter i regionen som tilbyr guidede turer. Baredine-hulen nær Porec er spesielt populær, med fantastiske stalaktitter og stalagmitter, og en underjordisk innsjø.

En annen flott aktivitet for familien er å ta en båttur langs kysten. Du vil få se fantastisk utsikt over de vakre kystlinjene og øyene i regionen. Det er også muligheter for snorkling og bading langs turen.

For de som er interessert i lokal mat og drikke, kan du ta en matlagingskurs eller besøke en lokal bondegård. Her vil du lære å lage tradisjonelle istrianske retter og få et innblikk i lokal kultur.

Til slutt kan du også besøke en av de mange festivalene som finner sted i regionen gjennom året. Det er festivaler for alt fra trøfler til musikk og dans, og det er alltid noe spennende å se og oppleve.

Uansett hva du velger å gjøre, vil Istria være en fantastisk destinasjon for familieferien. Med sine vakre landskap, spennende aktiviteter og deilig mat, vil du og dine barn skape minner som vil vare livet ut.

Booking.com

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *