Vår reise til Oahu på Hawaii – En reiseblogg

Mahalo Hawaii, Oahu, 10. februar 2018

Da går oppholdet vårt på Hawaii mot slutten. Vi har strengt tatt ikke så veldig lyst til å dra, for Hawaii er rett og slett paradis på jord. Nå gjenstår det i grunnen bare å nyte den siste dagen vi har igjen til fulle, før vi setter kursen mot New Zealand i morgen kveld.

Oahu er som de andre øyene vi har besøkt svært frodig og grønn. Fjellene er bratte og dramatiske og plante- og dyrelivet er svært rikt.

Vi har hatt mye gråvær og regn mens vi har vært her. Vi vet ikke om vi bare har vært uheldige, eller om Oahu faktisk har litt dårligere vær enn de andre øyene. Til tross for det har vi kost oss masse her også, og det er nok av ting å ta seg til uansett vær.

På tirsdag var vi på besøk i Honolulu Zoo og Akvarium. Begge disse var absolutt verdt besøket. Etter at vi hadde sett oss fornøyde på dyr og fisker tok vi bussen til Chinatown og fikk en liten forsmak på Kina. Dette var dog en litt mer “shabby” del av Honolulu enn Waikiki-området.

På onsdag tok vi turen til Pearl Harbor for å få litt historisk påfyll fra andre verdenskrig. Her fikk vi først sett en film om hva som skjedde da Japan angrep Pearl Harbor i 1941, før vi ble fraktet med båt til det store minnesmerket plassert over skipet USS Arizona som sank under angrepet. Dette var både en interessant og gripende tur.

Honolulu, Waikiki beach
Pearl Harbour

I dag og i morgen har vi leiebil. For andre gang på turen ble vi oppgradert av leiebilselskapet, så nå cruiser vi rundt i Honolulu’s gater i en nesten helt ny Buick Lucerne. Dette var en noe større bil enn vi hadde tenkt oss, og noe helt annet enn den lille økonomibilen vi egentlig hadde bestilt!

Truls takler allikevel kjøringen med glans. Trine er som vanlig kartleser, og til tross for det har vi stor sett endt opp på riktig bestemmelsessted. 😉 I dag har vi vært på Dole Plantation og sett på hvordan man dyrker ananas. I tillegg har vi vært og sett på de fine surfestedene helt nord på øya. I morgen er planen å dra en tur opp til Diamond Head, og ellers kjøre litt rundt på vestkysten før vi leverer bilen på flyplassen i morgen kveld. Vi snakkes i New Zealand!

Dole Plantation

TIps!
Sammenlign priser på flybilletter til Hawaii med momondo.no.

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *