Når er det beste tidspunktet å besøke Paris?

I denne bloggposten skal vi se nærmere på det beste tidspunktet for å besøke Paris, byen med mange navn – Kjærlighetens by, Lysenes by og kunstens hovedstad.

Vi skal utforske Paris måned for måned, og se på temperaturer, nedbør og spesielle begivenheter for hver måned.

Så la oss dykke inn i Paris’ årstider og finne ut når det er best å besøke denne fantastiske byen!

Paris om sommeren

Sommeren i Paris strekker seg fra juni til august, og byen kommer virkelig til liv i denne perioden. Temperaturene ligger mellom 20-25°C, men kan noen ganger stige over 30°C, så det er viktig å være forberedt på varmen og holde seg hydrert. På grunn av det gode været og skoleferien er dette høysesongen, noe som betyr at det kan være både varmt og folksomt. Men samtidig får du oppleve Paris i sitt mest pulserende og energiske modus, med mange festivaler, utendørsevents og kulturelle opplevelser.

Noen av de mest populære sommerbegivenhetene inkluderer Fête de la Musique, en gratis musikkfestival som finner sted over hele byen den 21. juni, og Bastille Day, den franske nasjonaldagen, som feires den 14. juli med spektakulære fyrverkerier og parader. Sommeren er også en flott tid for å nyte pikniker i byens mange parker, som Jardin du Luxembourg og Parc des Buttes-Chaumont, samt ta en båttur på Seinen for å se byens landemerker fra en annen vinkel.

Paris om høsten

Høsten i Paris er fra september til november, og det er en tid da byen skifter fra sommerens energi til en mer rolig og romantisk atmosfære. Temperaturene ligger mellom 10-20°C, noe som gjør det behagelig å utforske byen til fots. Byen blir dekket av et vakkert teppe av høstfarger, med gylne og røde løvverk som pryder trærne og gatene.

Høsten er en ypperlig tid for å besøke Paris hvis du ønsker å unngå sommerens turistmengder og nyte byen i et roligere tempo. Det finnes også mange spennende kulinariske festivaler og utendørsmarkeder i løpet av denne årstiden, som Nuit Blanche, en natt med kunst og kultur som finner sted den første lørdagen i oktober, og Paris Vendanges, en vinfestival som feirer druehøsten i Montmartre i oktober.

Paris om vinteren

Vinteren i Paris varer fra desember til februar, og denne årstiden byr på en unik sjarm og atmosfære. Temperaturene ligger mellom 1-7°C, og det er mulig å oppleve både snø og regn. Selv om det kan være kjølig, gir julemarkedene og de vakre lysdekorasjonene byen en magisk og innbydende følelse. Noen av de mest populære julemarkedene inkluderer de på Champs-Élysées, Saint-Germain-des-Prés og La Défense.

Paris Fashion Week i februar er også et høydepunkt for moteglade, hvor verdens fremste designere samles for å vise frem deres nyeste kolleksjoner. Vinteren er også en flott tid for å utforske byens mange museer og gallerier, som Louvre, Musée d’Orsay og Centre Pompidou, siden de er mindre overfylte enn i høysesongen. Et annet høydepunkt om vinteren er å gå på skøyter på en av de mange utendørs skøytebanene i byen, som for eksempel foran Hôtel de Ville.

Paris om våren

Våren i Paris strekker seg fra mars til mai, og det er en av de mest populære tidene å besøke byen. Temperaturene ligger mellom 8-18°C, og du vil merke at byen våkner til liv med blomstrende trær, som de berømte kirsebærblomstene, og parker som kommer tilbake til sitt grønne prakt. Dette er en ideell tid for et besøk for de som ønsker å unngå sommerens hetebølger og vinterens kulde.

Våren i Paris er kjent for sine mange kulturelle arrangementer og festivaler. En av dem er Nattens museum, som vanligvis finner sted i mai og gir deg muligheten til å utforske mange av byens museer gratis etter mørkets frembrudd. En annen begivenhet verdt å få med seg er Roland Garros (French Open), en av de fire Grand Slam-tennisturneringene, som finner sted mellom slutten av mai og begynnelsen av juni.

Våren er også den perfekte tiden for å utforske Paris’ mange parker og hager, som Jardin des Tuileries, Jardin des Plantes og Parc Monceau, hvor du kan beundre blomsterprakten og tilbringe ettermiddager med å slappe av i solen.

Å rusle langs Seinen, besøke de historiske monumentene og nyte det yrende livet på fortauskafeer er også en fantastisk måte å tilbringe tid i Paris på våren. Med byen i full blomst og en herlig atmosfære er det ikke rart at våren er en av de mest sjarmerende og populære tidene å besøke den franske hovedstaden.

Paris måned for måned:

Paris i januar:

Temperaturene i januar ligger mellom 1-7°C, og dette er en rolig måned i Paris sammenlignet med høysesongen. Selv om julemarkedene er avsluttet, kan du fortsatt nyte vinterens atmosfære og de vakre lysdekorasjonene som pryder byen. Januar er også et godt tidspunkt for å besøke museer og gallerier uten store folkemengder, og du kan finne gode tilbud under vintersalget som starter i midten av måneden.

Paris i februar:

I februar ligger temperaturene mellom 2-8°C, og dette er en spennende måned for mote- og kjærlighetsinteresserte. Paris Fashion Week samler designere og moteentusiaster fra hele verden, mens Valentin’s Day gir byen en romantisk atmosfære med spesialmenyer på restauranter og arrangementer for par. Vinteraktiviteter som skøyter på utendørsbaner er fortsatt mulig, og du kan også feire kinesisk nyttår i byens asiatiske kvarterer.

Paris i mars:

Temperaturene i mars ligger mellom 5-12°C, og våren begynner å titte frem med blomstrende trær og planter. Dette er en god tid for å utforske parker og hager som Jardin des Tuileries og Parc des Buttes-Chaumont. Den internasjonale kvinnedagen blir også feiret i Paris med ulike arrangementer og aktiviteter som støtter kvinners rettigheter og likestilling.

Paris i april:

I april ligger temperaturene mellom 8-15°C, og våren er i full sving med mildere vær og lengre dager. Påskefeiringen i Paris inkluderer gudstjenester, konserter og sjokoladefestivaler, mens Foire du Trône, en tradisjonell tivoli og kulturfestival, tiltrekker seg både lokale og besøkende med sin blanding av karuseller, matboder og underholdning.

Paris i mai:

Mai byr på temperaturer mellom 12-19°C, noe som gjør det til en ideell tid for å utforske byen til fots og nyte utendørsaktiviteter. Begivenheter som Nattens museum og Roland Garros (French Open) tiltrekker seg mange besøkende, og du kan også feire arbeidernes dag (1. mai) og se hvordan byen feirer med demonstrasjoner og fester.

Paris i juni:

I juni ligger temperaturene mellom 15-22°C, og dette markerer starten på sommeren i Paris. Fête de la Musique feires den 21. juni med live musikk og konserter på tvers av byen, mens Paris Pride Parade fremmer LGBTQ+ rettigheter og feirer mangfoldet i den franske hovedstaden med fargerike parader og arrangementer.

Paris i juli:

Juli byr på temperaturer mellom 18-25°C og flere store begivenheter i Paris. Bastille Day feires den 14. juli med spektakulære fyrverkerier og militærparade på Champs-Élysées. Paris Plages gir byen en strandatmosmosfære ved at Seine-elven og noen kanaler blir forvandlet til urbane strender med sand, solsenger og ulike aktiviteter for hele familien.

Paris i august:

I august ligger temperaturene mellom 17-25°C. August er en feriemåned for mange franskmenn, og derfor kan enkelte attraksjoner og butikker være stengt. Men dette gir en roligere atmosfære i byen, noe som kan være en fordel for dem som ønsker å utforske Paris i et mer avslappet tempo. Utendørs kinoer og konserter arrangeres i ulike parker og plasser, og du kan også få med deg Rock en Seine, en populær musikkfestival.

Paris i september:

Temperaturene i september ligger mellom 14-21°C. Høsten kommer, og byen blir mindre overfylt etter sommerens turiststrøm. Nuit Blanche er en årlig begivenhet som arrangeres første lørdag i oktober, hvor museer, gallerier og kulturinstitusjoner holder åpent hele natten og tilbyr gratis adgang og spesielle arrangementer. Paris Vendanges er en vinfestival som feirer innhøstingen av druer og tilbyr smaksprøver og matboder i Montmartre.

Paris i oktober:

I oktober ligger temperaturene mellom 10-16°C. Dette er en fantastisk tid for å utforske parker og hager i høstfarger, som Jardin du Luxembourg og Parc Monceau. Du kan også få med deg begivenheter som Montmartre Wine Harvest Festival, hvor lokalsamfunnet feirer innhøstingen med parader og festligheter, og FIAC Contemporary Art Fair, en internasjonal kunstmesse som samler gallerier og kunstnere fra hele verden.

Paris i november:

Temperaturene i november ligger mellom 6-12°C. Det blir kaldere, men dette er også en tid for å oppleve Armistice Day den 11. november, som markerer slutten på første verdenskrig og hedrer minnet om falne soldater. En annen høstbegivenhet er Beaujolais Nouveau Day, som feires den tredje torsdagen i november og markerer lanseringen av den nye årgangen av Beaujolais-vin med smaksprøver og feiringer.

Paris i desember:

I desember ligger temperaturene mellom 3-8°C. Julemarkedene og lysdekorasjonene gir Paris en magisk atmosfære, og du kan besøke ulike markeder som spenner fra små, lokale arrangementer til store, internasjonale markeder som Champs-Élysées-markedet. Nyttårsaften i Paris er også en uforglemmelig opplevelse, med fyrverkeri og feiringer på steder som Triumfbuen og Eiffeltårnet.

Det finnes ingen “one size fits all” svar på når det beste tidspunktet for å besøke Paris er, da det avhenger av dine personlige interesser og preferanser.

Men uansett når du velger å besøke, er det alltid noe spennende og vakkert å oppleve i Kjærlighetens by.

Hotellanbefalinger

Le Général Hôtel, Paris

Dette boutiquehotellet tilbyr en personlig og innbydende atmosfære, med elegante rom og enestående kundeservice.

Hotellets beliggenhet nær et metrostopp gjør det enkelt å utforske Paris og dens mange attraksjoner.

Frokosten er av høy kvalitet og inkluderer nybakte croissanter, ferskpresset juice og smakfulle rundstykker, og siden hotellet er lite, er det sjelden overfylt.

Butikker, kafeer og den populære bydelen Marais ligger kun en kort spasertur unna, mens Georges Pompidou-senteret kan nås på en 30-minutters spasertur.

Sjekk ut mer om hotellet her: Le Général Hôtel, Paris

Hôtel Saint-Marc

Dette elegante og moderne hotellet ligger i hjertet av Paris, og tilbyr komfortable rom med unik innredning.

Hotellet har et svømmebasseng og et avslapningsområde for gjestene å nyte.

Det ligger i nærheten av Opéra Garnier og Louvre, og er omgitt av flotte butikker og kafeer.

Sjekk ut mer om hotellet her: Hôtel Saint-Marc

Le Cinq Codet

Le Cinq Codet er et luksuriøst boutiquehotell som ligger i det fasjonable 7. arrondissement, nær Eiffeltårnet og Musée d’Orsay.

Hotellet har en elegant og moderne design, og tilbyr romslige rom og suiter med toppmoderne fasiliteter.

Gjestene kan også nyte hotellets spa, treningssenter og restaurant.

Sjekk ut mer om hotellet her: Le Cinq Codet

Maison Souquet

Maison Souquet er et intimt og sjarmerende boutiquehotell som ligger i nærheten av Montmartre og Moulin Rouge.

Hotellets innredning er inspirert av Belle Epoque-stilen, og rommene er både komfortable og stilfulle.

Gjestene kan også benytte seg av hotellets spa og bar.

Sjekk ut mer om hotellet her: Maison Souquet

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *