Hamburg med barn – 14 barnevennlige attraksjoner du ikke vil gå glipp av

Hvis du planlegger en familietur til Tyskland og ønsker å skape uforglemmelige minner, bør du definitivt vurdere den sjarmerende byen Hamburg. Med sin blanding av historiske landemerker, pulserende kultur og en rekke barnevennlige attraksjoner, er Hamburg et reisemål som virkelig har noe for alle, uansett alder.

Hamburg er en by som gleder seg over å ønske familier velkommen. Her finner du alt fra verdens største modelljernbane til interaktive sjokoladefabrikker og flotte parker. Du vil være i stand til å underholde de små, samtidig som du selv får oppleve den rike historien og kulturen i denne pulserende metropolen.

Så ta tak i barna, pakke eventyrlysten i kofferten, og bli med oss på en virtuell reise gjennom noen av de mest spennende, lærerike og morsomme tingene du kan gjøre i Hamburg med barn.

1. Carl Hagenbecks Tierpark

Vil du begynne reisen din i Hamburg med en eksplosjon av farger, lyder og eksotiske dyr? Vel, da er Carl Hagenbecks Tierpark definitivt stedet å være. Denne zoologiske hagen er et hjem for mer enn 200 arter fra hele verden. Her får barna dine muligheten til å beundre alt fra majestetiske løver til fargerike papegøyer og søte pingviner.

Tierpark er også kjent for sitt engasjement i bevaring og utdanning. Barna vil lære om dyrelivets mangfoldighet, dyrebevaring og miljøvern på en morsom og engasjerende måte. Så, drar dere hit vil ikke barna dine bare få en dag full av eventyr og moro, men også en dag full av læring.

2. Chocoversum

Chocoversum er en absolutt drøm for enhver sjokolade-elskende familie. Denne interaktive opplevelsen tar dere gjennom hele prosessen fra bønne til plate. Barna vil få anledning til å lære om sjokoladens reise, fra kakaotre til det ferdige produktet vi alle elsker.

Og vet du hva det beste er? Ved slutten av turen får alle lage sin egen sjokoladeplate. Du kan velge mellom svært mange ulike typer fyll, inkludert nøtter, bær, og krydder.

Bestill billetter til Chocoversum her: Omvisning i Chocoversum.

3. Miniatur Wunderland

Det finnes få steder i verden som Miniatur Wunderland. Dette er, i følge Guiness World Records, verdens største modelljernbaneutstilling. Men det er så mye mer enn bare tog; det er en hel univers av fantasifulle landskap og detaljerte scener. Barna dine vil garantert la seg forbløffe over detaljene og realismen i disse miniatyrverdenene. Det er nesten som å stappe hele verden inn i et rom – med tog, fly, og biler som beveger seg gjennom landskapene.

Ikke bare er det moro å se på, men utstillingene gir også en flott mulighet til å lære om forskjellige delene av verden. Barna vil bli betatt av detaljene i de miniatyr bylandskapene, fra Hamburgs egen havn til det fjerne Las Vegas. Og la oss ikke glemme den fantastiske “Knopfdruck” (knappetrykk)-funksjonen. Ved hjelp av over 200 knapper kan barna selv styre ulike bevegelser og hendelser i utstillingene – noe som garantert vil føre til timer med fascinasjon og underholdning.

4. Guidet båttur

Hamburg er en havneby, så en guidet båttur er en absolutt nødvendighet for å få et fullstendig inntrykk av byen. Turene tilbyr panoramautsikt over Hamburgs imponerende skyline og gir et unikt perspektiv på byens industrielle og maritime historie.

Barna vil elske å se de store skipene og kranene som opererer i havnen. Det er også en flott måte å se noen av Hamburgs mest kjente landemerker, som den majestetiske Elbphilharmonie. Husk å ta med kameraet, for dette er garantert en opplevelse du vil få lyst til å forevige.

Bestill billetter her: 1,5-times båttur i havnen og Speicherstadt

5. Festland Bäderland

Festland Bäderland er et fantastisk sted å besøke hvis barna dine trenger en pause fra sightseeing. Dette enorme vannlandet tilbyr alt fra avslappende boblebad til spennende vannsklier. Det er også et eget område for småbarn, noe som gjør det til et flott sted for familier med barn i alle aldre.

Og for de voksne? Vel, det er et spa-område hvor du kan slappe av mens barna koser seg i vannet. Etter en lang dag med sightseeing i Hamburg, er det ingen bedre måte å slappe av på.

6. U-Boot Museum

Vi vil også anbefale at dere tar turen innom U-Boot Museum. Dette unike museet gir dere en sjanse til å gå om bord på en ekte ubåt fra den kalde krigen. Barna vil bli fascinert av det trange rommet og de intrikate kontrollene, og de vil få et glimt inn i hvordan det var å leve og arbeide under vann.

Ubåten har autentiske innredninger og utstillinger som gir et levende bilde av livet om bord. Ikke bare er dette en spennende opplevelse, men også en utmerket måte å lære barna om historie på.

Bestill billetter her: U-Boot Museum og krigshistorisk privat tur i Hamburg

7. Hop-on Hop-off Sightseeingtur med Buss

Hvis føttene begynner å bli slitne, så kan en hop-on hop-off busstur være den perfekte løsningen. Disse turene gir en fantastisk oversikt over byen, og det beste er at du kan hoppe av når du vil for å utforske i ditt eget tempo.

Barna vil elske å sitte på toppen av dobbeltdekkerbussen og se byens severdigheter passere forbi. Med kommentarer om bord lærer dere også litt mer om Hamburgs rike historie og kultur.

Bestill billetter her: Dagsbillett til hopp-på hopp-av-sightseeingtur

8. Strandsafari til Elbstrand

Hvis været tillater det, er et besøk til Elbstrand et must. Denne lange sandstranden gir en fantastisk utsikt over elven Elbe og er et flott sted for barna å løpe rundt og leke. Ta med en piknik-kurv og tilbring dagen med å bygge sandslott, kaste frisbee eller bare slappe av i solen.

Ikke glem å ta en spasertur langs strandpromenaden også. Her finner du et utvalg av restauranter og kafeer hvor dere kan nyte en iskrem eller en forfriskende drink.

9. Planten un Blomen

Hamburg er kjent for sine vakre parker, og Planten un Blomen er uten tvil en av de fineste. Denne enorme parken har noe for alle – fra vakre botaniske hager til en stor lekeplass for barn.

I tillegg har parken en av Europas største japanske hager, hvor dere kan nyte en stille stund i ro og fred. På sommerkveldene tilbyr parken også fantastiske vannmusikkonserter, hvor fontenene danser i takt med musikken.

10. Hamburg Dungeon

For de litt eldre barna (eller de veldig modige yngre), er Hamburg Dungeon et must-see. Dette er en interaktiv historiefortelling opplevelse som tar deg gjennom de mørkere delene av Hamburgs historie, med live skuespillere og spennende turer.

Vær forberedt på å skvette litt, men også å lære om byens fortid på en virkelig unik og engasjerende måte. Dette er ikke din typiske museumsopplevelse!

Kjøp billetter her: Adgangsbillett til Hamburg Dungeon

11. Panoptikum Voksmuseum

Ta en pause fra de tradisjonelle museene og besøk Panoptikum voksmuseum. Her kan barna møte noen av deres favorittkjendiser – i voks form. Fra Hollywood-stjerner til historiske figurer, dette museet har en rekke fascinerende og realistiske voksfigurer.

Foruten de berømte ansiktene, er også en interessant del av museet dedikert til anatomisk kunst. Det gir en fascinerende titt inn i menneskekroppen som kan være både lærerikt og underholdende for barna.

Kjøp billetter her: Panoptikum Waxworks, Hamburg: Inngangsbillett.

12. Elbphilharmonie

Elbphilharmonie er ikke bare et av Hamburgs mest kjente landemerker, det er også et av de mest imponerende. Denne utrolige bygningen huser konsertsaler, hotell og leiligheter. Men det beste med det? Det fantastiske utsiktspunktet i Plazaen.

Selv om barna dine kanskje ikke er klare for en kveld med klassisk musikk, vil de definitivt nyte å ta turen opp til utsiktspunktet. Her får dere en 360-graders utsikt over byen som er absolutt uforglemmelig.

Kjøp billett til omvisning til fots: Høydepunkt ved Elbphilharmonie, Plazam og omgivelsene.

13. Internationales Maritimes Museum

Som en havneby, er det naturlig at Hamburg har et fantastisk maritimt museum. Internationales Maritimes Museum er et paradis for små sjømenn og sjøkvinner. Det har ni etasjer fylt med maritime skatter, fra antikke sjøkart til modellskip.

En spesiell attraksjon er simulatoren hvor barna kan prøve seg på å styre et containerskip. Med alle de interaktive utstillingene er dette et museum som virkelig engasjerer barna og gjør læring morsomt.

Kjøp billetter her: Inngangsbillett til International Maritime Museum.

14. Dagstur til Wildpark Schwarze Berge

For en pause fra byens travle gater, kan en dagstur til Wildpark Schwarze Berge være et flott alternativ. Dette er en stor dyrepark i et naturlig skogområde, hvor barna kan se europeiske dyr i sitt naturlige habitat.

Dere kan vandre gjennom skogen og se alt fra hjort til villsvin, og det er mange informative skilt og utstillinger underveis. Med lekeplasser og piknikområder er det også et flott sted for en avslappende dag ute i naturen.

Familievennlige hoteller i Hamburg

Å reise med familien kan være en av de mest minneverdige opplevelsene vi har, men det kan også være en utfordring å finne de rette stedene å bo som oppfyller alles behov. Men frykt ikke! Vi har samlet en liste over de mest familievennlige hotellene i Hamburg som garantert vil gjøre ferien din minneverdig.

Apartment-Hotel Hamburg Mitte

Apartment-Hotel Hamburg Mitte er et fantastisk valg for familier . Hotellet tilbyr lyse og romslige firemannsrom med kjøkkenkrok, perfekt for familier som liker å lage sine egne måltider. For større familier tilbyr de små leligheter med flere rom, som gir mer privatliv. Gjestene skryter av det utmerkede frokosttilbudet, den vennlige atmosfæren og de funksjonelle kjøkkenfasilitetene, inkludert vannkoker, kjøleskap og komfyr. For barn er det også en bonus at de har et flott badekar som er ideelt for barn, og kjøkkenutstyr som er flott for å tilberede enkle måltider.

Du kan bestille ditt opphold på booking.com.

Eric Vökel Boutique Apartments – Hamburg Suites

Eric Vökel Boutique Apartments – Hamburg Suites er et ideelt valg for en luksuriøs familieferie.

Leilighetene er store og romslige på 51 kvadrat, perfekt for en familieferie. De kommer med et soverom med dobbeltseng, et soverom med to enkeltsenger, to bad, stue og spisestue, sovesofa (for to personer) og et fullt utstyrt kjøkken.

Gjestene er fulle av lovord om verten og gir ros for fremragende kundeservice. Beliggenheten ved siden av sentralstasjonen og alle attraksjonene er et stort pluss, og resepsjonspersonalet er super vennlige og hjelpsomme. De har også en fantastisk frokost og et nydelig område ved resepsjonen for avslapning.

Du kan bestille ditt opphold på booking.com.

Reichshof Hotel Hamburg

For de som søker en blanding av historie, luksus og komfort, er Reichshof Hotel Hamburg et utmerket valg.

Hotellet er kjent for sin artdeco-stil og imponerende fasiliteter rundt resepsjonsområdet. Gjestene roser det oppmerksomme og gjestfrie personalet, og de moderne badene blir også satt pris på. Rommene er svært luksuriøse og komfortable, og hotellet tilbyr også en restaurant, bar og lobby. Beliggenheten er ideell, rett over gaten fra jernbanestasjonen, noe som gjør det enkelt for familier å utforske byen.

Du kan bestille ditt opphold på booking.com.

Citadines Michel Hamburg

Citadines Michel Hamburg er et annet godt valg for familier. Leilighetshotellet er godt utstyrte og har alt man trenger for selvbetjening. Det er gratis kaffe i lobbyen, noe som alltid er en velkommen funksjon for kaffedrikkende foreldre.

Gjestene skryter av det fantastiske, hjelpsomme personalet og de rene, stilige rommene. Studioene er romslige, og kjøkkenet er utstyrt med alt man trenger for å lage noen raske måltider om morgenen eller kvelden.

Beliggenheten er utmerket, veldig nær byens sentrum (omtrent 6 minutters gange til rådhuset).

Du kan bestille ditt opphold på booking.com.

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *