Topp 13 ting å gjøre i Amsterdam med barn

Amsterdam, den sjarmerende hovedstaden i Nederland, er kjent for sin rike historie, de vakre kanalene, og den livlige sykkelkulturen.

Men visste du at det også er en flott feriedestinasjon for familier med barn?

Byen har mye å by på i form av engasjerende, lærerike og ikke minst morsomme attraksjoner for barna.

Vi vil i denne artikkelen ta for oss de 13 beste tingene å gjøre i Amsterdam med barn. Bli med på et eventyr der vi utforsker fantastiske museer, parker, og mye, mye mer!

1. NEMO Science Museum

NEMO Science Museum er et must å få med seg når man besøker Amsterdam med barn. Dette museumet er det det største vitenskapssenteret i Nederland, og rommer intet mindre enn fem etasjer fylt med interaktive utstillinger.

Her vil barna lære om alt fra teknologi og biologi til fysikk, og de får muligheten til å utføre eksperimenter, leke med vitenskapelige leketøy, og delta i workshops.

Bygningen er selv en attraksjon, formet som et gigantisk skip som ser ut til å stige ut av vannet. I tillegg har NEMO en fantastisk takterrasse, som tilbyr en av de beste panoramautsiktene over byen.

Et besøk til NEMO er mer enn bare en lærerik opplevelse – det er en opplevelse som barna garantert vil huske lenge.

Sikre deg billetter til denne aktiviteten her: Billetter til Nemo Science Museum.

2. ARTIS Amsterdam Royal Zoo

Det er få ting barn elsker mer enn dyr, og ARTIS Amsterdam Royal Zoo er det perfekte stedet for en hyggelig familieutflukt.

Denne historiske dyrehagen, åpnet i 1838, er den eldste i Nederland. Her kan barna se over 700 dyrearter, inkludert sjeldne og truede arter, i naturlige og romslige omgivelser.

I tillegg til dyrene, inkluderer ARTIS et akvarium, et planetarium, og en botanisk hage, som alle gir unike muligheter for læring og nye oppdagelser. Dyrehagen er også hjem til ARTIS-Micropia, verdens eneste museum dedikert til mikroorganismer. Barna dine vil garantert la seg fascinere av å utforske de minste skapningene på planeten. Et besøk til ARTIS er en flott måte å kombinere moro med læring, og gir barna en unik mulighet til å utvikle en dypere forståelse for naturen og dens skapninger.

Sikre deg billetter til denne aktiviteten her: Inngangsbillett til ARTIS Amsterdam Royal Zoo.

3. Anne Franks Hus

Besøk til Anne Franks hus er en rørende opplevelse som lar barna bli kjent med en viktig del av historien på en personlig og relaterbar måte.

Her kan de utforske det hemmelige anneks der Anne Frank og hennes familie gjemte seg under andre verdenskrig, og lære om Annes liv gjennom hennes berømte dagbok.

Selv om dette unektelig er et alvorlig tema, er det presentert på en følsom og forståelig måte for barn. Et besøk her vil være både lærerikt og tankevekkende for hele familien.

Sikre deg billetter til denne aktiviteten her: Anne Frank og 2. verdenskrig – omvisning til fots.

4. Miffy Museum

Dette sjarmerende lille museet er det perfekte stedet for de yngste i familien.

Miffy Museum, eller “Nijntje Museum” på nederlandsk, er dedikert til den kjære barnebokfiguren Miffy, skapt av den nederlandske forfatteren Dick Bruna.

Museet er interaktivt og fokusert på lek og læring. Her kan de små leke i Miffys hus, kjøre buss, dra på piknik, og utforske verden på en trygg og engasjerende måte. Dette stedet er en sikker vinner for barn i førskolealder.

5. Body Worlds Amsterdam

Er du klar for en fascinerende reise inn i menneskekroppen? Body Worlds Amsterdam er et unikt museum som gir et dyptgående innblikk i vår egen biologi og helse.

Med ekte menneskelige skjeletter og organer, viser utstillingen hvordan våre kropper fungerer, og hvordan våre livsstilsvalg påvirker helsen vår.

Selv om det kan høres litt skummelt ut, er utstillingen både fascinerende og lærerik, og passer for barn i skolealder og oppover. Det gir en flott mulighet for barn å lære mer om vitenskapen bak det å være menneske på en engasjerende og interaktiv måte.

Sikre deg billetter til denne aktiviteten her: Body Worlds Amsterdam: Billett til Happiness Project.

6. Båttur på Kanalene

Amsterdam er kjent som “Nordens Venezia” på grunn av sine mange vakre kanaler.

En båttur er en av de beste måtene å oppleve byens unike sjarm og se de historiske bygningene fra en ny vinkel.

Mange båtturer tilbyr spesielle familievennlige alternativer med kommentarer og aktiviteter designet for barn. Se på endene, sving forbi de flytende husbåtene, og nyt den avslappende turen mens du lærer om Amsterdams historie og kultur.

Det er utvilsomt en opplevelse hele familien vil nyte!

Sikre deg billetter til denne aktiviteten her: 1 timers kanalcruise.

7. Tropenmuseum Junior

Tropenmuseum Junior, en del av det større Tropenmuseum, er et fantastisk sted å ta med barn for å lære om ulike kulturer.

Dette interaktive museet er kjent for sine engasjerende utstillinger, som lar barna utforske forskjellige temaer gjennom spill, musikk, kunst og mer.

Hver utstilling er en dypdykk inn i en bestemt kultur, og tilbyr en unik mulighet for barna å utvikle en forståelse og respekt for mangfoldet i verden rundt dem.

Sikre deg inngangsbilletter her: Inngangsbillett til Tropenmuseum.

8. A’dam Lookout

A’dam Lookout er et spennende observasjonstårn som gir deg en fantastisk utsikt over Amsterdam.

Etter en rask heistur til toppen, kan du nyte en 360-graders panoramautsikt over byen, kanalene, parkene og det omkringliggende landskapet.

For de som søker litt ekstra spenning, tilbyr tårnet også “Over the Edge”, Europas høyeste svinghuske, som lar deg “svinge” over kanten av tårnet!

Men frykt ikke, det er også et komfortabelt innendørs observasjonsområde for de som foretrekker å nyte utsikten i ro og mak.

9. Vondelpark

Vondelpark er Amsterdams største og mest populære park, og den er perfekt for en familiepiknik eller en rolig ettermiddag.

Her kan barna løpe fritt, leke på lekeplassen, mate endene i dammen, eller sykle på de brede stiene.

Om sommeren er det også gratis barneforestillinger på det åpne luftteateret.

Med sin vakre natur og avslappende atmosfære, er Vondelpark det ideelle stedet for en pause fra byens travle liv.

10. Madame Tussauds

Madame Tussauds voksfigurmuseum er en stor hit blant barn.

Her kan de møte voksutgavene av sine favorittkjendiser, fra popstjerner og skuespillere til sportsikoner og historiske personligheter.

Utstillingene er interaktive, og barna får sjansen til å stå ved siden av sine helter, kle seg ut, og ta morsomme bilder. Med en blanding av læring og underholdning, er et besøk til Madame Tussauds en garantert suksess for hele familien.

Sikre deg billetter her: Inngangsbilletter til Madame Tussauds.

11. Van Gogh Museum

Van Gogh Museum er et fengslende sted hvor barna kan oppdage livet og kunsten til en av verdens mest kjente malere.

Museet har en egen familieguide som forklarer Van Goghs malerier på en enkel og forståelig måte, og de arrangerer også spesielle workshops for barn.

Sjekk museets kalender for familieaktiviteter som kan være interessante for ditt besøk. Dette er en flott mulighet til å introdusere barna for kunstverdenen på en leken og lærerik måte.

Sikre deg billetter her: Billett til Van Gogh museet

12. Det nasjonale maritime museum

Det nasjonale maritime museum, eller Het Scheepvaartmuseum på nederlandsk, tar barna med på en fascinerende reise gjennom Nederlands sjøfartshistorie.

Museet er hjem til mange interaktive utstillinger som barna vil elske, inkludert en fullskala replika av et 18. århundre skips, “Amsterdam”.

Barn kan klatre om bord på skipet, utforske dets mange rom og forestille seg livet som sjøfolk på de syv hav. Med en perfekt blanding av moro og læring, er det maritime museet et ideelt sted for unge oppdagelsesreisende.

Sikre deg billett til museumet her: Forbi-køen billett til det nasjonale maritime museum.

13. Lei en sykkel og dra på sykkeltur

Ingen tur til Amsterdam er komplett uten å sykle rundt i byen, akkurat som lokalbefolkningen gjør det!

Leie av sykkel er enkelt og rimelig, og byen er kjent for sine sykkelvennlige gater og stier.

Ta en rolig tur gjennom de sjarmerende gatene, sykle langs kanalene, eller ta en tur til byens mange parker.

En sykkeltur gir deg frihet til å utforske byen i ditt eget tempo, og det er en flott måte for hele familien å nyte den friske luften og oppdage skjulte skatter rundt hvert hjørne.

Lei sykkel her: Sykkelutleie.

Hotellanbefalinger: Familievennlige hoteller i Amsterdam

Et familievennlig hotell kan gjøre ferien mer avslappende for foreldre og mer underholdende for barna. Vi avslutter derfor dette blogginnlegget med å gi dere noen anbefalinger til familievennlige hoteller i Amsterdam.

Ecomama

Dette hotellet med sterke grønne verdier har både boutique stil og en varm, innbydende atmosfære. Ecomama er kjent for sin kreative tilnærming, noe som gjør det unikt og spennende for barna. De tilbyr fasiliteter som sykkelutleie, brettspill, en boklån, og aktivitetskvelder med filmkvelder og familiemiddager laget av en ansatt.

Dette hotellet har også en stor kjøkken der gjestene kan lage sine egne måltider, noe som er praktisk for familier med kresne små. De tilbyr også en familierom med en sovesofa for de minste, og kan også tilby lån av barnevogn.

Book et rom her: Ecomama.

Hotel Dwars

Dette enkle hotellet ligger i et gammelt Amsterdam-hus nær De Pijp, og hovedmuseene. Hotellet tilbyr ingen tjenester (ikke engang frokost eller en resepsjonsdisk), men for familier som bare ønsker et rent rom og en praktisk beliggenhet, er det et rimelig alternativ.

Det er fire tremannsrom, barnesenger kan skaffes, og barn er vedlig velkomne. Eieren bor rett rundt hjørnet, og hun eller en annen ansatt kan kontaktes på mobil, i våkne timer. Det er en oppslagstavle med lokale caféanbefalinger, og personalet kan hjelpe med praktisk informasjon, for eksempel hvor du finner vaskeritjenester.

Book et rom her: Hotel Dwars.

Hotel Sebastians

Dette beskjedne kanalhuset ligger i en pen del av byen, en kort spasertur eller trikketur fra de fleste store severdighetene. Det er ingen restaurant, men de serverer en god frokost. De større rommene kan være svært lyse og romslige: familier kan velge rom 337, som har plass til fire, med vinduer på to sider og delvis utsikt til en hage. Rom 104 er et annet godt alternativ for fire, med rikelig plass og en dør ut til en liten hageterrasse.

Book et rom her: Hotel Sebastians

YAYS Salt House Canal

ay’s Zoutkeetsgracht består av godt utstyrte, moderne leiligheter i et renovert 17. århundre saltlager, som ligger i et rolig nabolag i de tidligere vestlige dokkene. Det er sykler til leie og en gratis guidet sykkeltur (til fots om vinteren) er er tilgjengelig hver lørdag. Det er ingen restaurant eller bar, men hver leilighet har stort sett alt du trenger for å føle deg hjemme.

En rekke av dem har to soverom, noe som gjør dem til et godt valg for familier. Personalet er lokale med god kjennskap til byen – innsjekking inkluderer en hjelpsom gjennomgang av steder av supermarkeder og andre lokale fasiliteter. Du får også en utmerket bok med butikker og spisesteder.

Book en leilighet her: YAYS Salt House Canal

Husk at det alltid er en god ide å bestille på forhånd, spesielt i høysesongen, for å sikre at du får rommet og hotellet du ønsker. Lykke til med å planlegge ferien din!

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *